Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kidulthood – before adulthood comes. Tenhle podtitul nese vynikající britský film, který letos spatřil světlo světa. Na triku ho má mladý britský režisér Menhaj Huda, který vás ve svém snímku zavede do západního Londýna, kde se Trife, hlavní hrdina filmu, pere se životem plným fetu, předsudků, násilí a zbraní. (4daPeace)

Recenze (75)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jeden den ze života malých angloafrosaských smradů, kteří nemají nic jiného na práci než se mezi sebou řezat, shánět fet a zpívat egorýmečky, kdo je větší king. Těžko říct nakolik se bangladéšský režisér trefil do černého ( pálkou ale dostal slušně)...ale mě to tak trochu minulo, nějaký pátek už to je, co jsem naposledy kouřil travku a pro svá děcka jsem zatím pořád nezpochybnitelná autorita:) ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Opravdu dost nadsazená a přemrštěně vyobrazená realita světa teenagerů ,která zkrátka nejde brát vážně. Na druhou stranu to dění ve filmu-šlapání,násilí a drogy,je dost alarmující a člověk se po shlédnutí musí ptát sám sebe,jestli k tomu naše generace nesměřují. Ale jaký si to vychováš,takový to máš :))Když pominu to, příšernou hudbu a hroznou angličtinu, ze které mi krvácely uši ,dívat se na to dalo.Ale řekla bych,že se nám tu někdo snažil jet v americkém stylu a to se moc nepovedlo.O “hercích“ nemluvě ,byli na facku..2* nedám jen kvůli silnému konci a snaze režiséra diváku něco sdělit. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Průměrný film ze školního prostředí situovaný do Londýna. Atraktivní pouze tím, jak jsou hlavní hrdinové ostří nebo si na tvrďáky alespoň hrají. Bohužel není poznat, že to točil patrně indický režisér (soudím podle jména: Menhaj Huda) a od Hollywoodských "...... " se ničím neliší (snad jen patrovými autobusy a ježděním vlevo...). Filmům http://www.csfd.cz/film/232359-klass/ a http://www.csfd.cz/film/241476-ben-x/ nesahá ani po paty. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film má Hip - Hopový hudební doprovod, je plný nenávisti, šikany a podobných sraček, které mě vůbec nezaujali. Po deseti minutách mě film lezl docela na nervy. Vypínám zesilovač a pouštím si zvuk jen přes tv reproduktory. Možná to ani nevydržím do konce a vypnu to úplně. Zatím mě opravdu nic nezaujalo. Film o tom jak děti " milují " své rodiče a jak jim rodiče svou lásku opětují, nebo je to kurva obráceně ? Slovo FUCK OF jsem u třicítky přestal počítat. CITÁT - Nebudu srát v cizím bytě......... Těch dětí je mi upřímně líto, ale chápu, že si to dělaj sami, tak co chtěj. Jediná věc, která se mi opravdu líbila je scéna okolo 67 minuty. Alisa ( Red Madrell ) tam sedí v průchodu a laská se z lahví alkoholu a Trevor ( Ami Ameen ) sedí v jiné ulici a laská se z pistolí. Děj obou aktérů se prolíná. To se opravdu povedlo. Ale to je asi tak všechno. Příběh o tom, že ne vše se musí řešit sebevraždou. Hudba : The Angel. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy "ze života", který sou drsný, mám rád mladý holky, který sou drsný, mám rád černošský gangy, který sou drsný. Řekl bych, že zde byla jasná inspïrace od Kids, ale nemyslim to negativně. Taky jako ostatní tomu příběhu třeba úplně nevěřim, asi se tolik věcí během jednoho dne v reálu nestalo, ale děti se šikanujou, patnáctky píchaj za prachy, černoši se mlátěj z pochybných důvodů, taxikáři se bojej a sou rasisti. To se včechno děje, tak proč to nenarvat do jednoho filmu. Budete nemile překvapeni, pač to skončí přesně tak, jak ste čekali už na začátku a budete řikat kamarádům, jestli nemaj OST, pač hudba se vám bude děsně líbit. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Scénář k filmu napsal Noel Clarke, který si ve snímku zahrál roli Sama. (Terva)
  • Filmári pracovali v Londýne, a to na miestach ako Ladbroke Grove, Notting Hill, Oxford Street či Ramillies Street. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama