Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autorovi kontroverzných KIDS, newyorskému fotografovi Larrymu Clarkovi, zachutila sláva a tak sa ju snaží zopakovať s ešte väčšou dávkou sexuálnej otvorenosti. Zatiaľ čo v KIDS bol sex medzi deckami niečím, čo im ničilo životy, v Ken Parkovi už decká žiadne životy nemajú a sex je pre ne tým posledným, čo ich drží nad vodou. Ústrednými postavami sú mladý kalifornský skateboardista a jeho kamaráti, a veľkú rolu tu hrajú tiež rodičia a starí rodičia, ktorých vzťah k deťom (a naopak) je stredobodom sociálnej kritiky filmu. Vo filme sa prelínajú štyri individuálne príbehy, pričom zvraty v deji prichádzajú vo chvíľach, kedy by sme ich očakávali najmenej. Kameraman a spolurežisér filmu Ed Lachman zhŕňa jeho posolstvo do krátkej repliky: "Aj dospelí aj mladí, všetci sú obeťami." (POMO)

(více)

Recenze (286)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jestli jsem někdy viděl samoúčelnější film a žádný mě nenapadá. Je to škoda, protože Ken Park jinak není špatně natočený, není to béčko a odpad! si nezaslouží. Třeba herci a kamera jsou fajn, ale co naplat, když se to spojí s tak laciným scénářem, že daleko spíš rozesmívá, než šokuje (jeden příklad za všechny - mladík zabije svého dědu, protože podvádí ve Scrabblu a svoji babičku, protože mu chodí bez zaklepání do pokoje). Ken Park asi měl být takovou temnější, explicitnější Americkou krásou, ale bohužel z toho vyšel spíš hraný South Park... ()

vadic 

všechny recenze uživatele

Společně s Brunem stojí Ken Park na vrcholu mnou viděných filmů co se týče koncentrace ocasů. BRGHHH. Sice to nemělo vůbec žádný syžet ani jeho náznak, ale to nasrat. Jsou horší věci. Třeba právě zmíněná "čůrakovitost" nebo absurdní fanatický otec a jeho promluva o 3 rukou do dceřiny duše. A skok k závěrečnému "grandioznímu" finále?? Kámo, ses snad posral v kině....Pozdní dodatek....Já úplně zapomněl na tu matku. To je naprosto prvotřídní milfa a za ní přidávám první hvězdu :) ()

Reklama

Jazzzz odpad!

všechny recenze uživatele

Co to sakra je? Tenhle film vás posadí na zadek mnohem víc než Kanibalové z roku 1980 o kterých každý říká že jsou příliš brutální až nechutní tak že by se snad měli stáhnout ze světa a zničit... Teto film totiž začíná naprosto nádhernou idilkou, která navozuje atmosféru uvolněné americké teenagerovské komedie... Ale to trvá jen než skončí uvodní titulky... A pak už se na vás začne valit smršť úchylů, psychopatů a bláznů!!! Celkem velká koncentrace šílenců na jeden film... Ten se skládá z krátkých nahlédnutí do životů velmi netradičně žijících mladíků a jedné slečny Peaches... Jejího otce já shledávám bláznem z celého filmu největším, i když onen týpek co měl jistý konflikt se svojimi prarodiči (kdo viděl chápe) je asi ještě větší cvok. Prostě je to film kde se nestíháte divit jaké šílenosti jsou vůbec možné - a pak najednou konec a nic... Tento film nic nedá, ničím nepotěší, snad ani moc nepobaví a po jeho shlédnutí sem se musel zamyslet - měl tento film vůbec neco znamenat? Měl nést nějaké poselství? A odpověď je taková, že pokud ano, tak já ho nenašel a film jsem shledal ubohostí která mě okradla o čas. Larry Clark, který mě filmem Kids celkem oslovil mě tímto filmem zklamal... ()

mustafa 

všechny recenze uživatele

Mladiství v USA pouze souloží, fetují a zase souloží. Celý film je ujetý a pěkně láznivý a celkem nechutný. Koukat na masturbujícího chlapíka s opaskem kolem krku vyžaduje opravdu silný žaludek, neváhám tuto scénu označit jako nejnechutnější, jěštěže video umí přetáčet. Jestli takovým způsobem žije byť jen polovina Ameriky, tak se jejich kontinent žene do záhuby. Vše podstatně a důležité z tohoto "veledíla" vyplývá z trefného plakátu. Nemůžu si pomoct, ale bylo to strašně podobný filmu Gummo, kdoví jestli to byl záměr. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Jaký je message tohoto filmu mi zůstává skryto. Nevím co si z něj mám vzít. Měl šokovat sexuálními scénami? Nic hrozného. Nebudu se nad tím pohoršovat...proč taky. Tyto a násilné scény (např. vražda v posteli) ale ve filmu působily dost samoúčelně. Celé to nepůsobí jako celek, nemá žádnou vypovídající hodnotu. Jde o jakési nahlédnutí do životů několika nešťastných lidí, kteří se nedokáží smířit s např. úmrtím blízkého, nevyjádřenou sexuální orientací, nudou, despotismem rodičů...Film bohužel nic nevyřeší (což by nevadilo), ale nepředkládá ani nějaké finální rozuzlení, myšlenku nebo názor k zamyšlení (což už vadí:-)...Pár námětů je tam zajímavých, ale brutálně nedotažených do konce. Takže pouze 2 hvězdy. Pro fanoušky Prison Breaku - ve filmu hraje Brad Bellick;-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Finálnu verziu scenáru, ktorú napísal Harmony Korine, ešte pozmenil režisér Larry Clark. Clark sa pôvodne snažil napísať scenár k filmu sám. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa v kalifornskom mestečku Visalia a v San Fernando Valley, ktoré patrí k Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Existuje aj reálna osoba menom Ken Park. Park bol v skutočnosti profesionálnym korčuliarom v 80-tych rokoch minulého storočia. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama