Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radikální film chladnokrevně zachycující život dospívající dívky v současném Srbsku provokuje nejen explicitními sexuálními záběry, ale především pokládá otázku, jak moc ovlivňují nastupující generaci digitální revoluce a proměny tradičních hodnot. Srbský film KLIP je čerstvým vítězem prestižního rotterdamského festivalu, kde zaujal především silou a autentičností své výpovědi. Příběh šestnáctileté Jasny, která se snaží definovat své místo ve světě a dospět, je totiž na samé hraně toho, co o dnešních teenagerech chceme vědět. Jasna je bezhlavě zamilovaná do o něco staršího Djoleho, ale jejich vztah je spíše než na romantických procházkách založen na divokých mejdanech plných drog, alkoholu, rozvášněného balkánského popu, násilí a sexu, který si natáčejí na mobilní telefony, ostatně stejně jako celý svůj život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (310)

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Můj první srbský film! A jsem velice zkalmaný! Opravdu, ale opravdu jsem neměl ve filmu nikoho rád. Jasna je děvka , která kašle úplně na všechno kromě sebe, jako její hloupé věčně sjeté kamarádky. Djole je idiot jako jeho chlastající kamarádi a všechno si to natáčí na blbej mobil. Řekl bych, že film ani nešokuje tak explicitnímy scénami, jako myšlenkou, jestli se opravdu tak chovají náctiletí v Srbsku, tak je tahle země jen jeden velký bordel. Ale určitě si režisérka Maja Milos něco málo poupravila. Takže se nemusíme hned pobuřovat :) Ale co mi vážně vadilo, je fakt, že se ten "klip" za celou dobu nikam neposune, žádná snaha udělat něco jinak, někam směřovat. 100 minut se furt propírá jedno a to samý bez cíle, Jasna udělá cokoli pro chlapce v péřovce, který na ní kašle, pak se sjedou na party, užijou si a pořád dokola. Možná je Klip surový dokument, ale mě tedy vskutku nedostal a nelíbil se mi... ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Pre niekoho možno šokantné. Pre mňa nie. No dobre, bolo tam toho možno viac ako býva v "normálnych" filmoch, ale sex patrí k životu, to ma nešokovalo. To všetko okolo toho, by ma možno šokovalo, ale bohužiaľ viem, že aj takáto existuje mládež. Už na základe toho, čo si dievčinka obliekla na prvú párty vo filme, mi bolo zrejmé, v akej skupine mladých sa pani režisérka pohybovala, keď pripravovala svoj film. Ja ale viem ešte jednu vec, že nie všetká mládež je takáto. Chválabohu. Tej život ale nie je šokujúci a pre diváka je tým pádom asi menej zaujímavý. No a k filmu poviem len toľko, že pôsobil naozaj veľmi skutočne a hudba v ňom bola otrasná. A jedna vec ma predsa len šokovala, keď mladá prišla z párty domov oblečená ako šlapka, tak ma šokovala otcova veta: Obleč sa, musí ti byť zima. ... to kde sme? (Filmová výzva 2015 - ambron) ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si nevšimnout závěrečného titulku, který upozorňoval, abychom nezapomněli film ohodnotit na csfd.cz, tak mi dovolte tak učinit. Samozřejmě pouze šprýmuji. Film bych ohodnotil, i kdyby tam tento upozorňující titulek nebyl, protože posledních několik let zde hodnotím každý film, který jsem za tu dobu viděl. Po skončení filmu mi naskočila věta, že větší pičovinu jsem dlouho neviděl. Tato věta vám ovšem neřekne mnoho o kvalitě filmu, respektive o jeho nekvalitě, abych vás nemátl. Většina pasáží je skutečně natočena mobilním telefonem, nicméně naprosto zkurveným. Snad jedním z prvních mobilů, které natáčení videa vůbec umožňovaly. Dále je k vidění několik smilnících scén, kde je použit umělý pyj, což pro mě bylo naprosto zarážející a velmi vtipné. Ježíšku na nebíčku zaplať moje dětství strávené na mobilech bez barevného displeje a tudíž bez možnosti natáčet. V dětství jsme se spokojili se Snakem na nerozbitném mobilu Nokia 3310 a nevyrostli z nás tak dementní čuráčci, jací se potulují mezi srbskou mládeží současnosti. Bohužel nejen mezi srbskou. Po zhlédnutí tohoto snímečku zemřely i poslední zbytky mých nadějí, že i mezi 15 letými puberťačkami se dá narazit na světlé vyjímky, které alespoň neposlouchají Džejbího. Dále bych poprosil o prostor pro malou vsuvtičku. Vážně v Srbsku poslouchají takové výplachové sračky, které u nás frčely v naší mateřštině tak před 10 lety. Nejen s mobilními telefony jsou tam mírně opoždění. Pokud se mezi hodnotiteli CSFD najdou takoví odvážlivci, kteří po zhlédnutí této kokotinky plánují míti potomstvo, tak je z celého srdce obdivuji. Vím, že toho bohdá nebude, ale kdyby mi čirou náhodou přeci je vyrostla doma taková Jasna, tak bych jistě zapomněl na veškeré zásady, jak se chovat k dětem i k ženám, protože by mi netrvalo ani 10 vteřin přesvědčit sám sebe, že taková osoba nespadá ani do jedné z těchto kategorií. Film jako takový je nehorázná sračka, ale co také čekat od člověka, který vystudoval filmařinu v Bělehradě, tím spíše, když ten člověk vlastní vaginu, čímž se nechci dotknout tvorů s vaginou. Mnoho z nich je fajn. Jen neznám moc kvalitních režisérek. Odpádeček. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

veľmi silný filmy, na ktorého označenie sa dá použiť výraz, ktorý sa síce používa pri rôznych filmoch dosť často, takže je už možno trochu sprofanovaný a trochu klišé, no tu sa hodí: mrazivý - i napriek tomu, že sa nachádzame na balkáne, sme svedkami rôznych "pikantností", mladé hrdinky sú "hot" a skôr vyzlečené ako oblečené a častokrát sa riadne "zapotia", to, čo nám maja miloš ukazuje, je vskutku mrazivé; veľmi dôležitý film, aktuálny, zarážajúci, no pravdivo, kruto a nekompromisne ukazujúci stav srbskej omladiny, nie vzdialený od stavu mládeže u nás; pri niektorých scénach som fakt čumel, ako to dokázala miloš s ústrednou hereckou dvojicou natočiť; spätne som si uvedomil, že mi to tematicky pripomínalo poľský film miestnosť samovrahov, aj keď srbská sonda do duší a tiel mlédeže je o čosi drsnejšia a krutejšia; ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No jo, nedostatek sebeúcty je svinstvo.. Felace, anál, masturbace obkročmo nad oblečenou partnerkou, felace, anál, hra na pejska a konečně je tam, francouzák (jak nečekaný závan romantiky!), drsný koitus, felace a francouzák s vyraženým zubem. A do toho pinďour, pinďour, pinďour - vždyť já si připadal jako pan Bílý na snídani s Gaunery! Jestli tohle byly nesamoúčelné scény vykreslující vývoj vztahu, tak je nutno dodat, že kdyby polykala, vzal by ji i do kina.. Je vcelku jasné, kam tenhle smart-phoneový deníček dětí lapených v sociálních sítích a citové prázdnotě míří, ale stereotyp explicity a neúdernost domácích scén ty „sociální a psychologické souvislosti“ dokonale otupila. Chápaví pochopí rychle i bez kontroverze a extrémů, ti, co to mělo varovat, chápat chtít nebudou.. Díky balkánskému popu, že při kalbách nehrál Michal David - pak bych tenhle Discopříběh Uncensored už jen stěží rozdýchával.. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (9)

  • Film získal hlavnú cenu na prestížnom filmovom festivale v Rotterdame a cenu holandských filmových novinárov. (Sufferer)
  • Pri nakrúcaní sexuálne explicitných scén využívali aj dvojníkov, protézy či efekty a všetko bolo dokonale dopredu naplánované. S rodičmi detí, ktoré hrajú vo filme, sa režisérka rozprávala veľmi úprimne a všetko s nimi do detailov prebrala. (Sufferer)
  • Ruská premiéra filmu mala byť 30. augusta 2012, avšak jeho premietanie zakázalo Ministerstvo kultúry, ktorému prekážalo vulgárne vyjadrovanie sa jeho hrdinov, to, že užívajú drogy a alkohol a v neposlednom rade „pornografické“ zobrazenie sexu medzi neplnoletými protagonistami snímky. Za tento krok si ministerstvo vyslúžilo obvinenia z cenzúry. (Sufferer)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama