Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Pratt (Joseph Gordon-Levitt) byl hvězdou středoškolského hokejového týmu. Až do oné osudné noci, kdy za volantem přecenil své možnosti. Po tragické nehodě zůstali dva mrtví spolužáci, zmrzačená přítelkyně a on sám s trvalými následky po těžkém zranění hlavy. Dnes pracuje jako noční uklízeč v místní bance, bydlí v podnájmu se slepým přítelem a bývalým kriminálníkem Lewisem (Jeff Daniels) a snaží se překonávat svůj mentální handicap, projevující se neustálými výpadky paměti. Díky svému zaměstnání se stává snadným terčem bandy, jež chce banku vyloupit. (Televize Seznam)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Káronoš 

všechny recenze uživatele

Lookout nevyužil možného potenciálu, postižení, jenž hrdina utrpěl nebylo podáno ani tak zdaleka efektivně a "chytře", jak by mohlo být (viz famózní memento). Čekal jsem více zvratů, napětí, klišé, vůbec více mysteriózních vsuvek, ale dostalo se mi průměrného dramatu s mírně napínavou konečnou "rozhodni se" situací a slušnými hereckými výkony. Daniels i Levitt zahráli opravdu slušně a solidní příběh drželi v určitém stupňujícím tempu, Fisherová vše svým krásným úsměvem zpříjemňovala a i pár hlášek celkem ušlo, však o žádné převratné dílo se nejedná a "Lookout" stéká do průměrných (možná lechce nadprůměrných) filmových řek. Jednoduše řečeno: nic pamětihodného a originálního se neudálo, radši si stokrát pustím memento, přičemž si vychutnám to náromnou a maximálně využitou stylizaci zůčastněných postav, což zde drobánek pokulhávalo. Hodnocení: 6/10. BTW: že "peníze jsou moc" je sice pravda, ale jak by řekl Alexander Supertramp "peníze a moc nutí lidi k lžím a přetvářce, to kvůli penězům, jsou lidé opatrní.." -to je však z trochu jiného soudku=) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Snímek se tváří psychologicky, ale jde spíš o akčňák. Akorát je ten psychologický úvod o jedné mysli s výpadky paměti roztahaný skoro přes celý film, v půlce přichází zamotání se do zločinu a teprve konec je věnovaný rafinovaně vystavěné akci. Scénář si poradil s úskalími odplaty, kterou musí provést muž bojující nejenom s protivníky, ale i s vlastním pochroumaným mozkem. Finál byl originální, zbytek byl příliš dlouhý. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Ačkoli zdejší hodnocení Komplice ukazuje spíše jako nějaký nevýrazný žánrový nadprůměr (opět bych se spíše přiklonil o objektivnějšímu hodnocení na imdb.com), jde o velmi stylovou a svižnou podívanou se sympatickými charaktery. Pro mne zazářil hlavně Jeff Daniels v roli slepce, kde působil velice sympaticky, ale i Joseph Gordon-Levitt ukazuje co v něm je. Zápletka sice není ničím příliš objevná, ale je zabalená do tak zajímavé omáčky, že se prostě člověk musí bavit. Určitě doporučuji jako skvělý a chytrý thriller. ()

Castorr 

všechny recenze uživatele

Pěkné krimi, které je nápadem podobného ražení jako Memento(chlápek co všechno zapomíná a zapisuje si to). Nejdřív jsem měl v úmyslu dát 4*, ale nakonec jsem se rozhodnul o jednu míň. Moc se mi líbila Isla Fisher a její postava se vytratila a už se neobjevila, což mě zklamalo. Jinak plusové body za Danielse a docela dobrý výkon předvedl i Gordon - Levitt. Dobře rozjetý filmek svojí atmosférou a pro mě až moc rychlím koncem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niečo medzi kultovým filmom a televíznym béčkom, niečo medzi vynikajúcim scenárom a scenárom s ľahko predvídateľným dejom. JGL mi začína byť od Inception dosť sympatický, dokonca aj takto spätne, keď sa naňho pozerám v jeho starších filmoch. Na Komplicovi sa mi páčili veci, ktoré by som nechcel spoilerovať, ale ak ho uvidíte, pochopíte. Očakával som trochu iné poňatie milostnej zápletky, je fajn, že tvorcovia to poňali viac realisticky. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (6)

  • Aby Joseph Gordon-Levitt lépe zahrál muže s poškození mozku, skoro vůbec nespal. Místo toho cvičil tvrdě v posilovně, takže během natáčení vypadal dosti dezorientovaně. Také se spřátelil s lidmi, kteří trpí poškozením mozku a přečetl si knihu "The Man with a Shattered World: The History of a Brain Wound". (Fugas.cz)
  • Hoci banka vo filme je neďaleko Kansas City v štáte Missouri, v skutočnosti bola natočená v meste Hartney, Manitoba v Kanade a mestské scény boli natočené vo Winnipegu, Manitoba. (Arsenal83)

Související novinky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

Další těla pod Neesonovy náhrobky

19.02.2013

Březnový start natáčení se blíží a krimi-thriller A Walk Among the Tombstones rychle nabírá obsazení. Ale nejdříve stručně o projektu: film je adaptací jednoho ze sedmnácti románů, které uznávaný… (více)

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

Neeson vztyčí pár nových náhrobků

20.05.2012

Božský Liam momentálně natáčí Taken 2 a má spoustu plánů do budoucnosti. Většinou se počítá s tím, že bude pokračovat v tom, co mu jde nejlépe – být ultimátní bad-ass. Výjimkou není ani thriller A… (více)

Reklama

Reklama