Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Sice nejsem skalní fanda Star Wars, ale za fandu se přecejen považuju. Nicméně tento film mi nepřišel nikterak vtipný a ani moc dobrý. Fanoušci se místy dost vlečou a nebýt menších roliček anebo vsuvek zkušených matadorů jakými jsou Kevin Smith, Jason Mewes, Danny Trejo anebo Seth Rogen, tak nevím nevím jak by to s Fanboys dopadlo. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem fanoušek Star Wars (neviděl jsem ani jeden díl), přesto jsem si dokázal tenhle film, tuhle zajímavou road movie, parádně vychutnat a užít. Jistě, nepopírám že ve filmu byly věci, kterým jsem nerozuměl, ale s tím jsem už dopředu počítal, že ne všechny fórky a narážky pochopím, ale ono tam zase tolik věcí, které jsem nechápal, nebylo, takže tuhle záležitost vnímám spíše jako příjemné překvapení než jako film, který by měli pochopit jen fanoušci a diváci Hvězdných válek. Bylo to příjemné, bylo to vtipné, bylo to zajímavé a neotřelé, zkrátka zase něco nového a něco se zajímavým nápadem a navíc s povětšinou neznámými herci. Ze všech hlavních herců mi byl povědomý jen Jay Baruchel, u kterého jsem měl celou dobu podezření, jestli to není hlavní představitel z mého oblíbeného seriálu "Koilej, základ života", a on to byl opravdu on. Dále jsem poznal v menších rolích Dannyho Treja, Kevina Smithe a Dannyho McBridea, a jejich účast ve filmu rozhodně potěšila. A samozřejmě tedy s nadšením kvituji, že v hlavních rolích se objevily neokoukané tváře. A pokud bych měl nějak celkově zhodnotit děj, tak po dějové stránce byl tenhle film velice zajímavý a téměř jsem se nenudil, což rozhodně oceňuji. Ale i přes všechna pozitivní fakta musím říci, že tenhle film nemá na víc než na mírný nadprůměr, což jsou tři hvězdy. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

SW roadtrip s plejádou hvězd z jiných komedií. Evidentně si film všichni užívají což je vidět v každém políčku filmu. Hlavně dvojrole Setha Rogera je luxusní. Kristen Bell je tady pro mě civilně sexy, že bych jí Windowsovi přebral se slovy Windows suck - Linux 4ever! Až jí uvidíte v bikinách princezny Lei tak olížete displeje! V celém filmu je několik citací klasické SW a tak pro fanouška SW je to natolik zábavný kousek - Pomož mi Obi Wan Kenobi! Jen si myslím, že onen tragický aspekt filmu je dodán naoko. Ono totiž bez něho by to šlo taky a konec mohl být lepší. Jinak pro lidi co neznají SW nebo ST a nezažili hašteří mezi fandy těchto scifi klasik (já několikrát) to příjde málo zábavné než pro mě. "Han Solo není pi*a!"A nebude to sra*ka? Jo a mimochodem JA JAR SUCK! ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Místy dost zábavný, avšak nevyrovnaný mix SW vs. ST, který nedopadl tak, jak by fanoušek těchto dvou protilehlých a často nenáviděných světů čekal. Fanboys mi připomněli nedávný Sex Drive, který byl také o jedné strastiplné cestě za svou vysněnou "láskou", v tomhle případě jsou ale hlavní představitelé ztělesňující ochránce světa SW ve značném časovém presu. Co se týče vtipů či spíše narážek a hlášek na oba světy, nebylo to špatné, ale stejně tak mě pobavila i scéna z úplně jiného snímku - The International, kde během přestřelky zazvoní telefon a hlas Yody říká: "I call from the dark side.", což byl jen bonus, neboť v tomto filmu jsem to alespoň nečekal. Nebýt tak té populární sci-fi tématiky, kterou nejeden z nás obdivuje, byla by to hodně průměrná road movie a i když je tento snímek žánrově hlavně komedie, na pořádnou geekovskou jízdu mu chybí koule a jak sami poznáte, nepostrádá je jen film samotný… (6/10) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Fanouškové SW podle mnohých musí šílet nadšením, ale já osobně nešílím. Je tam pár dobrých vtípků, celé to je propojeno velmi jednoduše (sakra, to dneska nejde vymyslet něco zajímavějšího než cesta tří kamarádů?), ale výsledek je rozpačitý. Ať je Kristen Bell sebekrásnější, tak tohle nezachrání a bohužel je i smutný fakt, že ve velké míře jsou opravdu zábavná jen camea a všechno ostatní je jaksi mimo. Proto takový Seth Rogen, ať ho nemám jakkoliv v lásce, se předvedl a celé to korunuje William Shatner, který přeci sežene cokoliv... Ray Park si své vteřiny bez masky moc neužil a je to velká škoda. Kvůli té "idealizaci" trekkies by teďka mohli přijít Federationboys:-). Po pár dnes od shlédnutí si nevzpomínám na nic pořádného, kvůli čemu si svou cestu na ranč George Lucase zopakovat. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Hnutí reagující na zásahy producenta Harveyho Weinsteina do filmu mělo název "Stop Darth Weinstein campaign". (Caszidy)
  • Na bočních dveřích dodávky je nápis fanboys vyvedený a zrcadlově převrácený ve Star Wars abecedě Aurebesh. (Caszidy)
  • Dodatečně natočené záběry a scény z listopadu a prosince 2007 již nebyly režírovány původním režisérem Kylem Newmanem, ale Stevenem Brillem. (Caszidy)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama