Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (12)

  • Hutch (Dan Fogler) nazývá svůj van jménem Bucephalas. Tak se jmenoval kůň Alexandra Velikého. (HellFire)
  • Dodatečně natočené záběry a scény z listopadu a prosince 2007 již nebyly režírovány původním režisérem Kylem Newmanem, ale Stevenem Brillem. (Caszidy)
  • Hnutí reagující na zásahy producenta Harveyho Weinsteina do filmu mělo název "Stop Darth Weinstein campaign". (Caszidy)
  • Jeden z prvních promo plakátů na tento film oznamoval: "Coming To Our Galaxy in 2007". To samozřejmě nebylo dodrženo. (Caszidy)
  • Na bočních dveřích dodávky je nápis fanboys vyvedený a zrcadlově převrácený ve Star Wars abecedě Aurebesh. (Caszidy)
  • Původně měl hrát Harryho Knowlese Jorge Garcia, ale natáčení mu kolidovalo s natáčením seriálu Ztraceni a tak se role vzdal. Poté byla role nabídnuta Kevinu Smithovi, pro kterého již bylo vše připraveno, avšak závěrečné úpravy filmu Clerks II ho také přiměly projekt opustit. (Caszidy)
  • Okrem mnohých odkazov na pôvodnú sériu Star Wars sa vo filme objavuje odkaz aj na inú snímku Georga Lucasa, a to na THX 1138 (1971). Strážnici v Lucasovom dome boli práve z tohto filmu. (kacer4)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama