Reklama

Reklama

VOD (1)

Největší příznivci slavné ságy se vydávají na velkolepou vesmírnou misi. Píše se rok 1998 a blíží se premiéra filmu Star Wars: Episoda I. Pro partičku fanoušků Hvězdných válek je ale tahle první epizoda víc než jen film. Je to cesta, po níž se ubírají jejich osudy, je to jejich vzor, sen i životní náplň. Ještě před plánovanou premiérou však jeden z nich zjistí, že je těžce nemocný a s největší pravděpodobností se slavnostního uvedení nemusí ani dožít. A tak nezbývá než se sebrat a vydat se na dlouhou cestu na Skywalker Ranch. Podaří se jim přemluvit George Lucase k soukromé projekci ještě před oficiálním datem premiéry? V americké dobrodružné komedii hrají Sam Huntington, Chris Marquette, Dan Fogler, Jay Baruchel ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (330)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Díky za skvělá camea (Seth Rogen, Kevin Smith & Jason Mewes, William Shatner, Carrie Fisher atd atd...) a škoda všech těch sprostejch trapnejch fórů, který tam vůbec bejt nemusely. Ale je to film pro fanoušky a toho si hrozně cenim:) Čtvrtá hvězdička je prostě jen proto, že jsem taky Fanboy. Objektivně si ji ten film vůbec nezaslouží. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý si u mňa už z princípu zaslúži vyššie hodnotenie akoby mal. Pri sledovaní som sa vrátil do toho obdobia, kedy som bol ja na premietaný epizódy jedna a ako mi to zmenilo vo všeobecnosti život. A rovnako aj premietanie epizody tri. Newman je bohužial príliš neoriginálny aby mohol látku pozdvihnúť na filmové veľdielo, takto sa jedná o tkz. perličkový film, ktorý má veľa samoúčelných miest a ktorý sa sústreduje predovšetkým na odkazy na star wars sériu než na príbeh samotný a rovnako je to aj s postavami. Prečo sa zrazu sam huntington vybral nalanáriť na cestu ostatných, keď scéna pred tým jasne ukazovala, že o to nemá záujem a vysvetlenie aby si jeho kamarát pred tým než zomrie užil a aby mu odpustil mi jednoducho nestačí. Ide totiž o to, že film stavia na star wars a nie na sebe. Preto je miestami fádny. ALE aj napriek tomu, cameá a odkazy sú tak prešpikované, že verím, že pri druhej projekcií objavím nové a nové klenoty na ktorých sa budem smiať. Preto si tento film u mňa zaslúži patričnú úctu. Tiež ma veľmi potešili vojačikovia z Lucasovej prvotiny THX 1138, ktorý strážia jeho ranč a troška ma zamrzelo, že sa majster nezjavil sám. Kevin smith a Jason Mewes sa zaslúžili o jednu absolútne geniálnu scénu, ale tiež tak trocha pripomenuli, že NIEKTO by sa s danou látkou vysporiadal lepšie. Je to slabý čajíček, ale stále je to čajíček o star wars. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, nečekal jsem sice žádnou slávu, ale přece jenom alespoň několik vtipných a trefných hlášek na moje oblíbené Star Wars ano. Jenže faktem je, že jich bylo jak šafránu a těch pár úsměvných cameo rolí mi tu nudu a hloupost opravdu nevynahradilo. První vyloženě trapnou pasáž jsem zaznamenal při setkání fanoušků dvou protilehlých táborů (navíc, Star Trek mi pořádně nic neříká a rivalitu mezi zastánci těchto vesmírných ság upřímně nechápu), potom při „návštěvě“ gay baru a pak jich bylo tolik, že mě to už nebavilo registrovat. A ani Kristen Bell ala Leia či vcelku trefné znejistění nad kvalitou jedničky na konci filmu celkový dojem nezachránilo. Za mě pouze 2*, ve výsledku je to jenom opravdu podprůměrná teenagerovská „komedie“. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Banda podivných individuí, snažící se jako první vidět Lucasovu "Epizodu 1". Překvapivě slabá komedie, která vypadá až moc amatérsky a snažící se zaujmout neustálými narážkami na "Star Wars" a "Star Trek" aniž by měla nějaké trumfy v podobě vlastních vtipů. Jiné vtipy zde skutečně nenajdete a nevím komu přijde vtipné, že se v epizodních roličkách objeví William Shatner, Carrie Fisher, Seth Rogen nebo Kevin Smith. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Zábavné, napínavé a dojemné. Fanboys je film od fanoušků pro fanoušky. Pokud jste na tom nevyrůstali, či si to nepouštíte každý rok několikrát po sobě, tak asi těžko pochopíte vtipy a hlavně tu touhu, která žene partičku těch nejpodivnějších nýmandů (a jedné sexy holčiny). Nejedná se sice o perfektní komedii (léta v střižně atd. se projevila), ale i přesto se po dlouhé době konečně objevilo v tomhle žánru něco naprosto nového, jenž se stane Svatou Biblí "Star Wars Fanboys". Krátké cameo Jaye a mlčenlivého Boba nehorázně potěší. P.S. Vy co tu píšete ve stylu "ještě než přijde Star Trek", se jděte bodnout! :-P ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Původně měl hrát Harryho Knowlese Jorge Garcia, ale natáčení mu kolidovalo s natáčením seriálu Ztraceni a tak se role vzdal. Poté byla role nabídnuta Kevinu Smithovi, pro kterého již bylo vše připraveno, avšak závěrečné úpravy filmu Clerks II ho také přiměly projekt opustit. (Caszidy)
  • Okrem mnohých odkazov na pôvodnú sériu Star Wars sa vo filme objavuje odkaz aj na inú snímku Georga Lucasa, a to na THX 1138 (1971). Strážnici v Lucasovom dome boli práve z tohto filmu. (kacer4)
  • Jeden z prvních promo plakátů na tento film oznamoval: "Coming To Our Galaxy in 2007". To samozřejmě nebylo dodrženo. (Caszidy)

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Reklama

Reklama