Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila před třemi lety, ale některé rány čas nezacelí...naopak, spíš přiživuje hlad po pomstě. A právě ta žene plukovníka Carvera (Liam Neeson) vpřed na jeho honbě za tím, kdo navždy poznamenal jeho život - za Gideonem (Pierce Brosnan). David Von Ancken, doposud jen hostující režisér televizních seriálů, přišel s komorním příběhem o lovci a pronásledovaném, o pomstě a spravedlnosti, o minulosti, kterou nelze změnit ani umlčet a dal dvěma irským gentlemanům příležitost předvést se ze zcela jiné stránky než jsou od nich diváci zvyklí vídat. Seraphim Falls se zřejmě nevyhne srovnání s nedávnou syrovou australskou bájí Nicka Cavea The Proposition, se kterou má společné nejen téma, ale i práci kamery s leckdy drsnou krásou přírody a dokonce se ozývají hlasy mluvící o počátku nové vlny "poctivých" westernů. Zda je to pravda nebo jen přehnaný optimismus, to ukáže čas...a komerční úspěch. (Gemini)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Zajímavě natočený a pojatý film (v žádném případě se nedá mluvit o westernu). Krásná krajina, výborné výkony herců Brosnan/Neeson a kamery, ale celému filmu dělá šrám přes obličej jeho neskutečná skoro dvojhodinová stopáž. První dvě třetiny jsou hodně zajímavé a člověk se nedokáže odtrhnout (ani na záchod), pak ale příjde hodně prokouknutý konec (průhledný jak kopírák). Moje hodnocení 70%. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Spousta krás přírody, trošička starého dobrého - a velmi pohledně naaranžovaného a nasnímaného - ultranásilí ála John Rambo (v prvním díle, šmarijápanno:)) a k tomu v podstatě již mnohokrát viděný příběh o válce a pomstě. Jenže tentokrát nejde jen o (s)prostou akci, ale zejména s blížícím se koncem i o něco hlubšího a filozofičtějšího - zdravíme zejména Wese Studiho a Anjelicu Huston. Seraphim Falls jsou poctivě natočeným filmem s dost štědrou výpravou a dobrou, žel poněkud nevýraznou hudbou (Harry Gregson-Williams), a ještě mnohem více bohužel vzhledem především k pěkně trapnému zakončení příběhu daleko menší požitek než třeba The Proposition. Mrzí mě to, protože s trochu větší porcí "umění" by se z jinak prosté story mohlo stát něco podstatně originálnějšího, ergo zajímavějšího. Takhle je to jen formálně pěkné, ale obsahově jaksi rozpačité dílko, které svých několik velmi fajných momentů zabije podle mě nevhodnou pointou. Těch 70% je pak částečně i za to, jak se zúčastnění pánové chopili svých pro ně dost netypických rolí. ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Těžko říci, jako jo i ne. Ze začátku to vypadá, že Brosnan si to s bandou pronásledovatelů pěkně z ostra vyříká. Což se vlastně i stane, poměrně brzy. Už jen ten začátek v zasněžených lesích je neskutečně brutální, jen škoda, že to nevydrží až do konce. Protože film je dost dlouhý a stává se z něho jen putování s pronásledováním z bodu A do bodu B, pak do C a D a tak dále. Občas mě zaráželo, jak Neeson stále ví kudy má jet :) Nakonec nám film prozradí proč Neeson chce Brosnana uštvat. Okay dejme tomu. A ocitáme se v celém závěru, který mě teda moc nenadchl. Rozuzlení mi přišlo dost plytké a bez nápadu. Spoiler: někdo měl zkrátka a dobře vyhrát a já osobně jsem to přál Brosnanovi!!!! P.S. Přeci jenom měl skvělý rambo nůž! ()

st.jim 

všechny recenze uživatele

Nadějný začátek filmu hned ukazuje, kudy se bude příběh ubírat. Liam jde po Pierceovi a na rum ho zrovna pozvat nechce... ;-) Toulavá kamera a krásná příroda, která je naservírovaná v hojném počtu Vás vtáhne do děje a je veliké plus. Bohužel celkový dobrý dojem kazí předvídatelnost scén (a jejich opakování), dlouhá stopáž a neskutečně stupidní konec. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Western s kvalitným hereckým obsadením, jednoduchým príbehom a nádhernou prírodou, ktorá tu hrá hlavnú úlohu. Herca P.Brosnana som nikdy nemusel, nespomínam si ani na jeden film, v ktorom by mi "sedel"/ ani ako Bond /. Toto je prvý film, v ktorom mi neprekážal, dokonca si dovolím tvrdiť, že úloha zarasteného,mlčanlivého kapitána mu dokonale sadla. Hudobný doprovod od kvalitného H.G.Williamsa nijako nevyčnieva, splýva s neveselým príbehom, preto žiadny typicky, rytmický westernový motív. Western je taký polomŕtvy žáner, z času na čas príde kvalitný film (napsledy Proposition alebo Prolomená stezka), škoda, že sa holywood nesnaží viac. Tento rok by malo prísť malé oživenie vo filme 3:10 to Yuma (R.Crowe, Ch. Bale), B.Pitt sa predstavý ako Jesse James. Westerny mám naozaj rád, takže dávam 4 hviezdičky. 80%. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Puška plukovníka Carvera (Liam Neeson) vo filme je železná puška Henry 1860, čo naznačuje, že bola jednou z prvých štyroch stoviek vyrobených predtým, ako bola koncom roku 1862 nahradená modernejšou mosadzou. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rychlonovinky

Rychlonovinky

31.01.2007

DreamWorks a Ardman Animations téměř 10 let pracovali společně a vzešly z toho celkem 3 animované filmy: Slepičí úlet, Oscarový Wallace a Gromit: Prokletí králíkodlaka a Spláchnutej. Obě studia se… (více)

Reklama

Reklama