Reklama

Reklama

Civilizace sklouzla po krvavé stopě do dalšího období temna, což možná nikoho nepřekvapí, ale stalo se to takovou rychlostí, jakou nepředvídali ani největší škarohlídi mezi futurology. Bylo 1. října, Bůh dlel na nebesích, burza prosperovala a většina letadel létala načas. Za čtrnáct dní však nebe opět patřilo ptákům a burza se stala vzpomínkou. Příčinou zkázy je jakýsi jev, kterému se začne říkat Puls, a ten se šíří mobilním telefonem. Několik zoufalců, kteří přežili, se najednou ocitne v černočerném civilizačním temnu, plného násilí a chaosu. Kdekdo má mobil. A kdo ho nemá?

Nový film, pro nějž je inspirací román Stephena Kinga, nejenže pokládá zásadní otázku: "A teď už mě slyšíte?" Rovněž na ni brutálně odpovídá. (messiah)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

zigíš 

všechny recenze uživatele

film, co jsem absolvoval na etapy -ani těch 98minut se nedalo najednou- mučivý zážitek jak formální (odporná televizní kamera) tak obsahový, co chvíli chrlící perly typu: postava A ´co je zas tohle?´ postava B ´cítim to taky´ postava C ´je to jako zuřivost´ (!) ..nutno zmínit, že jedna z těch postav je Sam L. Jackson (nevtipný) a druhá Cusack (jak po lobotomii, což je vtipné jen na konci) ..v pravdě masochistická zkušenost a fakt, že jsem ji dokoukal do konce naznačuje, že podobné tendence čas od času mám .. patrně (5%) ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Postapokalyptických filmů není nikdy dost a tak jsem i tentno uvítal. Začátek je největší klad snímku. Hned se jde na věc a propuká celkem slušný masakr. To je tak ale na celém filmu všechno. Dále už je to jen podprůměrné putování po zničené zemi. Efekty jsou katastrofální ale nadruhou stranu to zachraňuje aspoň sympatické obsazení. ()

Reklama

Faila 

všechny recenze uživatele

Jistě, že v knize se toho dá říct mnohem víc, je tam větší prostor pro vykreslení charakteru postav a vztahů mezi nimi. Ale i v hodinu a půl dlouhém filmu se dají postavy divákovi lépe přiblížit. Ten prostor pro to tady byl, ale z nějakého důvodu jej tvůrci moc nevyužili a zaplnili neakční scény bezduchým plkáním, které o nikom a o ničem nic nevypovídalo a bylo v podstatě k prdu. Mi osobně tady byly celou dobu všechny postavy tak nějak ukradené a vlastně mi byl asi celou dobu tak nějak ukradený celý tenhle film... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Stejně jako tomu bylo u Frozen Ground, a u dalších filmu.. neočekával jsem naprosto nic, spíš jen to špatné a přišlo jen to dobré. Námět je prostě parádní a je psanej jak přímo na muj vkus. Do toho Kjusčak s Džeksnem v hlavních rolích.. omajgad.. dost dobře natočený, sice béčko, ale zábavný béčko.. ten konec mě fakt jako dostal a celkově celej ten film mě dostal. Lehce nadhodnocuji, protože tady zase všichni brečej jaká je to sračka.. byl by dobrej zavést režim mlčení jehnátek. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Keďže už samotná Pištova predloha za veľa nestála, ani od jej sfilmovania som veľa nečakal. Už úvodné titulky naznačia, že pôjde o ultralacné c-čkové spracovanie, čo vzápätí potvrdí havária lietadla, pri ktorej neviete, či sa máte smiať alebo plakať nad mizernými efektmi. Keď sa objaví hlavná hviezda, John Cusack, ktorý vyzerá ako nafetovaný bezdomovec a jeho herecký výkon je minimálne taký otrasný, ako jeho výzor, viete, že toto bude ťažký prúser. John už žiaľ nie je to, čo býval pred 20 rokmi. Ako tak to zachraňuje štandardne solídny Jackson a pár momentov, ale ani k priemernej úrovni predlohy sa to nedokázalo priblížiť ani zďaleka. 30% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Jedná sa už o druhú sfilmovanú "kingovku", v ktorej si spolu zahrali John Cusack a Samuel L. Jackson. Tou prvou bola snímka Izba 1408 (2007). (Kadas97)
  • Píseň, kterou vysílali ležící nemrtví na fotbalovém hřišti, byla píseň s názvem "I Am Glad, 'Cause I'm Finally Returning Back Home" nazpívaná ruským tenoristou Eduardem Chilem v roce 1976. Jelikož šlo o americký šlágr, sovětské úřady nedovolily píseň nazpívat s textem. Proto ji zazpíval jen vokalizovaně. Po umístění na Youtube se Eduard Chil stal fenoménem zvaným Pan Trololo. (Dinsberg)
  • Ve filmu je použita stejna píseň, "Ring my bell" jako v jiném postapokalyptickém filmu: Kniha přežití (2010). (SsgtJira)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama