Reklama

Reklama

The Girl Next Door

  • USA Jack Ketchum's The Girl Next Door (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je natočen dle románu Jacka Ketchumse inspirujícího se případem z roku 1965 o Sylvii Likensové, která byla ve svých šestnácti letech umučena a zavražděna. Jedná se o další filmové zpracování případu, avšak na rozdíl od filmu "AN AMERICAN CRIME" neobsahuje přesná fakta, nýbrž jen jejich útržky.
Mladičká Meg se svou sestrou přijdou při autonehodě o své rodiče a jejich osud je zpečetěn životem u tety Ruth a jejich synů. Zanedlouho je Meg svou tetou a jejími syny nelidsky týrána, šokující je, že k bezcitnému chování se přidávají i děti z okolí. Její sestra, která po autonehodě zůstala částečně nepohyblivá, všemu může jen zoufale přihlížet. Jediným přítelem se stává David, chlapec od vedle. (hunny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

ilemas 

všechny recenze uživatele

„Americký zločin" se držel více faktů, byl reálnější, ale tento snímek je syrovější a hnusnější, téměř přesná kopie knihy, která je ovšem mnohem drsnější. Těžko říct, které zpracování tohoto skutečného případu je lepší. Oba dva filmy mě děsně vzaly. Výborná kamera, atmosféra snímku je velmi hustá, skvělé herecké výkony. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré a šokující!! Navíc dle skutečné události, což se tak i celý film tvářilo ... Je až s podivem, jak jakési "pseudorodiné" drama se po půl hodině začínalo pozvolna měnit v exploitaiotion spočívající v týrání mladičké dívky jakousi "přechytralou" ženskou a partou mladých výrostků v pubertě. Film jde v násilnostech pozvolna dál a dál, zcela nenápadně, ale s jistotou až do nejhorších extrémů ... Přitom všem výborná kamera, vizuální stránka filmu, atmosféra, role matky vedoucí to šílené zlo ... Gore a záběry na mučení nejsou zcela často vidět a zobrazovány, ale jednoznačně to stačí ... přece jen týrání mládeže je ve filmech docela tabu a tenhle film na něm vyloženě stojí, v podstatě clých 60 minut. Ale každopádně to není prostoduchý exploiter hrající na efekt, je to perfektně zahrané, odporné a zarážející drama, o jehož skutečnosti bych tentokrát ani příliš nepochyboval ... ()

Reklama

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Film Girl Next Door som si vybral na základe jeho skutočného príbehu o ktorom sa dočítal v článku na internete. Určite som zvolil dobre že som si tento film pozriel, bol to vcelku zaujímavý zážitok. Páčilo sa mi celkové podane filmu a rozprávanie príbehu. Miestami dosť deprimujúci až nepríjemný film, kde scény ktoré zachádzali k brutalite ma donútili sa zamyslieť nad tým, ako niečo takéto môžu spáchať ľudia a bohužiaľ aj malé deti ktoré boli manipulované. Dobre spracované bolo aj prostredie a vizuálna stránka filmu, ktorá odpovedala tomu, že sa dej odohral v roku 1965, ak sa nemýlim. Herecké obsadenie bolo dobre zvolené, dá sa do postáv vžiť (hlavne do tých ktoré boli týrané). Ale aj ostatné deti zahrali celkom dobre, no a aj postava matky, ktorá bola hlavný tyran, bola správne zobrazená. Správne v takom slova zmysle, že človek by bol najradšej keby jej daj nikto dobre na hubu. Zaujímavý filmový zážitok s dobrou atmosférou, celkovo dobrým spracovaním, tak by som zhodnotil podanie tohto skutočného príbehu. Bohužiaľ veľmi smutný film, ked´ si človek pomyslí že tieto udalosti sa reálne odohrali. ()

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Velmi zdrcující a neuvěřitelná událost, která má skutečné základy. Velmi pomalý rozjezd, kdy postupně dostaneme úzkostlivou hrůzu v podobě utrpení. Velmi silný snímek, který díky děsivé "Blanche Baker" (matka-pěstounka) byl až nepříjemně dokoukatelný. Jsem zvědavý na lépe hodnocený snímek "Americký zločin", který má lepší hodnocení. Když jsme u hodnocení absolutně jsem nevěděl jak po skončení tohoto snímku hodnotit. 80% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dětské retro příběhy z padesátých let mi vždycky tak trochu evokují Kingovo To. Tohle je zajímavější ještě tím, že mě bavila představa tohohle jako letmé alternativy kingových dětí z osmapadesátého roku. Ne tak roztomilí, ne tak slušňáčtí, ne tak kladní. Je známo, že autor předlohy Jack Ketchum se skutečných událostí zrovna moc nedržel, prostě jen příběh adaptoval do svého klasického horrorově realistického mustru o lidech a bolesti, kterou si navzájem způsobují. Je velká škoda, že čeští nakladatelé Ketchumovy romány ignorují (čest té jedné výtečné výjimce) a tak se s jeho dílem můžeme setkávat jen prostřednictvím filmu, který ale pravděpodobně dost ubírá na Ketchumově syrovosti. Což je možná případ i tohohle, přišlo mi to obecně slabší, než jsem čekal. I když Tetička Ruth je výborná. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama