Reklama

Reklama

Závěť

  • Srbsko Zavet (více)
Trailer

Starý muž jménem Živojin Markovič, žijící v odlehlé vesničce, se modlí, aby jeho vnuk Cane odjel do města, prodal svou krávu a přivedl si manželku. Ve městě se má setkat s dědečkovým nevlastním bratrem, ale ten už nežije. Místo toho se setká s jeho dvěma vnuky, dvěma dobrosrdečnými bratry, kteří jsou ale drobnými zločinci a odborníky na demolice. Cane si s těmito muži brzy rozumí a také se zamiluje do školačky Jasny, kterou si chce vzít, aby splnil slib dědečkovi. Zaplete se do rodinných záležitostí této dívky, zachrání ji i její matku před prostitucí a gangstery, které vede muž jménem Bajo. Vrátí se s nimi do vesnice včas, aby navzdory gangsterům oslavili Živojinovu svatbu se sousedkou. I když Bajo a jeho banda dělají, co můžou, aby všechno zmařili, konají se svatby dvě. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Lindiště 

všechny recenze uživatele

Film ve stylu Černé kočky, jen poněkud šílenější a občas dovedený ad absurdum. Kromě všudypřítomných domácích i lesních zvířat a létajících osob, hrají svoji roli i neobvyklé vynálezy, včetně jedinečného, ale spolehlivého nástroje pro celkovou anestezii. Chybí zde ovšem taková ta lehkost a kouzlo, které mají v sobě "Mačky" a které je právě činí neopakovatelnou oslavou života nabitou energií. Proto na mě Zavet působí spíše jako její slabší odvar, byť se spoustou vtipných až absurdních momentů. ()

ywo666 

všechny recenze uživatele

Totálne uletená komédia. Ešte šibnutejšia ako Čierna mačka a biely kocúr a takmer rovnako kvalitná. Prvých 30-40 minút som sa nejako nemohol scítiť s filmom ale keď som sa aklimatizoval tak mi slzy smiechu tiekli potokom. Vrelo odporúčam všetkým fanúšikom netradičného absurdného a vcelku drsného humoru. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Nepravděpodobnější důvod vzniku filmu byly 60. narozeniny filmového festivalu v Cannes. Noví diváci a fanoušci Kusturicových komedií si mohli zamluvit sedadlo v první řadě zatímco diváci, kteří už nějaký jeho film viděli mohli žádat o zlevněné sedačky. Je to smělý a hlučný film, schizofrenicky rozdělený. Příliš karikované postavy, aby byly brány vážně a příliš násilný, aby se dalo smát. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

"Tak toto smrdí těžkou provokací." Kusturicovy filmy patří mezi mé nejoblíbenější a ač Zavet není z nejlepších, stále je to kouzelná komedie plná absurdity, fantazie i černého humoru. Kusturica dokáže bojovat na mnoha frontách, baví, zesměšňuje i kritizuje zároveň. Vyrovnává se s vlastními problémy i se situací na celém Balkáně. A to způsobem, u kterého se opravdu šíleně zasmějete... Zavet je i o dospívání a o cestě venkovského, nezkaženého kluka do města mezi zločinecké živly. Myslím, že pokud máte Kusturicovu tvorbu rádi, tento film vás rozhodně nemůže urazit. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Balkán je za humny, sousední Chorvatsko je moje oblíbená destinace, a přece jsem byla jako v Jiříkově vidění. Podobnou dědinu jak z Mrazíka abys u nás lupou pohledal, pop sem pop tam, mafiáni, dvojčata, akční staříci, femme fatale, Batman, všichni s každým, bylo to jak nejbláznivější sen. Známá horkokrevná muzika o síle ledoborce na mě vystřelila hned z úvodu a skončila v šíleném orgiózním reji se závěrečnými titulky. Kdyby režisér zjevně nakloněn americké produkci vynechal nechutné zoofilické vložky, zůstal by neotřelý vtip a imaginární svět, kde si musel každý najít svůj malý střípek radosti. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)
  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)

Reklama

Reklama