Reklama

Reklama

Závěť

  • Srbsko Zavet (více)
Trailer

Starý muž jménem Živojin Markovič, žijící v odlehlé vesničce, se modlí, aby jeho vnuk Cane odjel do města, prodal svou krávu a přivedl si manželku. Ve městě se má setkat s dědečkovým nevlastním bratrem, ale ten už nežije. Místo toho se setká s jeho dvěma vnuky, dvěma dobrosrdečnými bratry, kteří jsou ale drobnými zločinci a odborníky na demolice. Cane si s těmito muži brzy rozumí a také se zamiluje do školačky Jasny, kterou si chce vzít, aby splnil slib dědečkovi. Zaplete se do rodinných záležitostí této dívky, zachrání ji i její matku před prostitucí a gangstery, které vede muž jménem Bajo. Vrátí se s nimi do vesnice včas, aby navzdory gangsterům oslavili Živojinovu svatbu se sousedkou. I když Bajo a jeho banda dělají, co můžou, aby všechno zmařili, konají se svatby dvě. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

anniehall 

všechny recenze uživatele

2,5* Na to, jak moc mám rád Kusturicu, je tohle obrovské zklamání. A proč? Jednoduše proto, že pan režisér prostě přitlačil na pilu. A to ve všech směrech. Jenže když se překročí určitá hranice, některé věci už prostě nejsou vtipné. Až do tohoto filmu to Emir vždycky vybalancoval, ale tady přestřelil. Více samoúčelné akce, více sexu se zvířaty, více vulgarismů. A když se k tomu připočítá scénář bez druhého plánu plný slaboduchých odboček, nikterak dobré herecké výkony (snad s výjimkou Miki Manojlovice) a absence hudby z pera Gorana Bregovice, zůstává nám jen trpký pocit v ústech. A dvě a půl hvězdičky jsou za tu spoustu námahy, kterou museli všichni přítomní vynaložit, aby se tenhle Kusturicův spektákl natočil. Ach jo... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Klobúk dol nielen pred Kusturicom, ale aj pred mladým Urosom Milovanovicom ktorý zahral Tsana naozaj veľmi dobre. Komédia nepatria k mojim obľúbeným žánrom, ale na tento film som narazil kedysi dávno na STV 2 keď boli myslím štvrtkové večery venované zahraničnej tvorbe z filmársky menej zdatných krajín a bol to tuším prvý film od Kusturicu, až po ňom som si pozrel Čiernu mačku bieleho kocúra. Naozaj veľmi vydarená vidiecka komédia. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Balkán je za humny, sousední Chorvatsko je moje oblíbená destinace, a přece jsem byla jako v Jiříkově vidění. Podobnou dědinu jak z Mrazíka abys u nás lupou pohledal, pop sem pop tam, mafiáni, dvojčata, akční staříci, femme fatale, Batman, všichni s každým, bylo to jak nejbláznivější sen. Známá horkokrevná muzika o síle ledoborce na mě vystřelila hned z úvodu a skončila v šíleném orgiózním reji se závěrečnými titulky. Kdyby režisér zjevně nakloněn americké produkci vynechal nechutné zoofilické vložky, zůstal by neotřelý vtip a imaginární svět, kde si musel každý najít svůj malý střípek radosti. ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

JohnnyD to sem napsal za mě. A celkem trefil i hodnocení. Já to narozdíl od něj nedokoukám. A přidávám přesvědčení, že je to okoplej, špatně pochopenej Jakubisko. Netočit to Kusturica, tak je tady ta Troškovina v černejch. Takhle to má aktuálně nesmyslných 75%. Kusturicu jsem měl přesně do dneška v režisérské TOP10. Byl to omyl. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Kusturica opět pracoval svérazně jak s režií tak scénářem.Klasika.Z jeho tvorby nemám pocit že si z lidí na Balkáně dělá srandu  ale že ti lidé si to tam užívají.Na rozdíl z dojmu z našich filmů.Kusturica nepreferuje nějaké velké okecávačky ve scénáři  aby tím zabil čas ale věnuje se akcím, což je velmi náročné vzhledem ke stopáži filmu.Jednou na kopci jednou v nížině=neustálé přesuny.Žádné zdlouhavé,unylé pohledy do kamery ale pěkně se maká....Naposledy Kusturica natočil film v roce 2016 a pak ho to asi přestalo bavit .Lidem se tam změnily asi hodnoty. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)
  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)

Reklama

Reklama