Reklama

Reklama

Hellraiser

Trailer

Mladá žena bojující se závislostí získá prastarou krabici s puzzle, aniž by tušila, že jejím účelem je přivolat Cenobity, skupinu sadistických nadpřirozených bytostí z jiné dimenze. (mikki089)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Gorefestové horory už dnes príliš nemusím. V mladosti som sa ich nabažil neúrekom. A to aj sériu Hellraisera, z ktorej dvojka bola ultimatívny zážitok. Už je to dlho, čo som sériu videl, takže si nepamätám, čo všetko je tu inak a niektoré scény z pôvodnej série by už možno na mňa nepôsobili tak intenzívne ako v mladosti. Pamätám si, že dej bol vždy trochu tajomný a nikdy nebol úplne vysvetlený. V remaku sa tomu pokúsili dať nejaký komplexný zmysel a na pár detailov, ktoré ostali na fantázii divákov, sa im to celkom podarilo. Postavy sú tak akurát nesympaticky skazené ale zároveň zaujímavé, aby som bol zvedavý jak dopadnú. Napätie funguje tak na 50%. Nebolo to zlé, ale od strachu sa mi dych rozhodne nezastavil. Sklamaním boli masky a gore. Masky cenobitov pôsobia ako pôsobivé umelecké diela, ale rozhodne nespôsobovali vo mne zhnusenie. Proste to bolo málo krvavé a drsné. A samotné gore pri terorizovaní obetí pôsobilo príliš umelo. Keď už si raz za dlhý čas pustím nejaký nechutný gorefest, tak chcem aby ma dostal do kolien a tomuto filmu sa to ani zďaleka nepodarilo. Asi som v mladosti napozeral fakt príliš veľa úchylných hororov, takže ma len tak niečo nerozhodí. Takže celkovo solídny mierne nadpriemerný remake, ale dúfal som vo väčšie žrádlo. 6/10. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Čtyři slunce. Ač původní Hellraiser u mě stále vede, tento není vůbec marným remakem, vlastně se mi též dost líbil. Předně je zde zápletka s kostkou mnohem lépe srozumitelnější pro neznalé diváky a hlavně, příběh nepapouškuje původní slavný film, ale jde si svou vlastní novou cestou. Pekelník je díky herečce navíc mnohem zajímavějším charakterem. Krásně propojuje její ženský šarm s temnou duší. Přesně takový návrat temné značky jsem si tuze přál. 75%  ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Konečně, po dlouhé době jsem se dočkal remaku, který nejen kopíruje původní materiál, ale snaží se o nějaký vlastní inovativní pohled. A navíc se zde jedná o moje oblíbené filmové/horrorové universum. Bruckner svým filmem vzdává hold původnímu Barkerově dílu, to je zřejmé, ale také si neodpustí do filmu vložit kousek současné „tematiky“. Jasně, téma trans-gender tam je velice dobře patrné a je to celkem důležitý pilíř, který podpírá vizuální stránku filmu. Ale co jinde nefunguje a dokáže zničit dojem z celého filmu (že jo, J.J.A. aneb jak zkurvit všechny nové epizody hvězdných válek), tady to jen dodává na zvrácenosti. Ano, zvrácenosti, takže všechny transky, nebinárové a podobná havěť může jít z fleku dělat kompars do podobně laděných filmů, které nám ukazují různé předobrazy pekla, protože tady najdou svoje uplatnění.  Jak zde již mnozí uvádí, taky bych snesl více gore, ale na druhou stránku, nebyly tam žádné účelové a trapné scény, naopak, ten minimalistický vizuál, který se tady soustředil více na mytologii a symboliku filmu, mě mile překvapil. Ten nový pohled na temný svět cenobitů se mi líbí a teď napíšu možná něco nečekaného, ale rád bych viděl pokračování tohoto filmu, které by onen svět ještě více odhalilo. Harry Potter má svoje Bradavice, tak i Pinhead by mohl dostat svoje vlastní kouzelné místo. Myslím si, že je tady šance ke vzkříšení této série, která by mohla začít tam, kde historicky první film skončil. Jen to zas nesmí někdo posrat tím, že nepochopí smysl a původní myšlenku. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Qualityraiser. Po dvadsiatich rokoch utápania sa v niekedy až absolútnych sračkách sa Hellraiser séria konečne dočkala slušného rebootu. Rebootu, ktorý sa v mnohých smeroch nebojí ísť vlastnou, niekedy až kontroverznou cestou (ženská Pinheadka), ale zároveň si bez problémov ctí ako originálny film, tak knižnú predlohu. Príbehovo síce neponúka nič nové, mnoho motívov je v ňom až trestuhodne nerozpracovaných (závislosť hlavnej hrdinky s metaforou ohľadom toho ako podobná závislosť ničí všetkých okolo nej, Cenobits ktorí sú naznačení ako krutí anjeli alebo aj sadistickí pekelníci a pod.), zároveň to v závere dostáva postavy do žiadaných situácii až príliš náhodne, no to o čom má byť Hellraiser sa Brucknerovi podarilo vykresliť skvelo. Celým filmom sa tak nesie veľmi nepríjemná atmosféra, nebojí sa nekompromisného usmrťovania postáv, zobrazovaniu ich krutého mučenia a film pôsobí po celý čas tak nechutne, zlovestne, no zároveň lákavo a divácky prístupne, že tento balans bolo skutočne náročené nájsť v sérii akou je Hellraiser. Vo výsledku, tak ohavný, pre hororových fanúšikov dostatočne výživný horor, ktorý dokazuje, že aj dnes sa dá natočiť horor pre dospelých, i keď k tomu režiséri potrebujú skôr streamingové platformy, než kino. CELKOVO: 7/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pinhead předal rodinný byznys dcerunce a děvče se má ještě co učit. Co praští do očí prakticky hned na začátku, je nesympatická hlavní hrdinka. Nevím, kde tuhle holku vyštrachali, ale přát jí cokoliv jiného, než stažení z kůže, mi připadalo takřka nemožné. Dalším problémem je stopáž. Dvě hodiny jsou prostě moc, kor když jsou dialogy poměrně slabé. Chyběla i atmosféra. Když se v prvních třech dílech otevřely pekelné brány, tak to působilo osudově, zatímco tady to vypadalo, že někdo našel dveře do sklepa. Co se Cenobitů týče, tak jsem trochu v rozpacích. Maskéři se vyblbnuli, o tom žádná a nové kreace jsou originální, ale zatímco Pinheadovi a spol. se dalo věřit, že přicházejí z Inferna, tady jsem měl pocit, že až to všechno skončí, nastoupí kreatury do létajícího talíře a naberou to směr vzdálená galaxie. Ale abych zase jen nekritizoval: technická stránka je na úrovni, gore má kvalitu, potěší těch pár odkazů na klasiku, což pro mě reprezentuje především zubatý cenobita a konečně nemůžu říct, že bych se většinu času nudil, ale nejsem si jist, jestli tohle má být restart celé série. Spíš bych to zkusil zase za pár let trochu jinak a s někým jiným. 50% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (6)

  • Když Riley (Odessa A’zion) hledá Rolanda, výsledky zobrazí seznam webových stránek. Žádná z nich nemá platný název domény. (Takeshi666)
  • Knižní popis Pinheada v novém Žáčkově překladu: 
    „Rozumíš?“ přidala se postava vedle prvního mluvčího. Její hlas, na rozdíl od hlasu jejího společníka, byl jemný a vzdušný – hlas vzrušené dívky. Každý centimetr hlavy měla potetovaný spletitým mřížováním a z každého průsečíku vodorovných a svislých linií jí čněl do kosti zapíchnutý ozdobný špendlík. Podobně dekorovaný měla i jazyk. „Víš vůbec, kdo jsme?“ zeptala se. (NinadeL)
  • Původně bylo vydání plánováno na 5. září 2008, s tím, že 9. leden 2009 byl posledním plánovaným datem. Nakonec film vyšel o 14 let později, 7. října 2022. (mikki089)

Související novinky

Remake hororu Sliz má režiséra

Remake hororu Sliz má režiséra

09.01.2024

O předělávce kultovního hororového snímku The Blob z roku 1958 se mluví už nějaký ten pátek, ale i když s ní v minulosti byla spojována jména režisérů jako Rob Zombie nebo Simon West, dosud se tento… (více)

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

Hororový Hellraiser oznamuje obsazení

08.10.2021

Remake kultovního hororu Hellraiser byl před pár dny dotočen, tvůrci tak nyní mohou oznámit plné obsazení. Režisér David Bruckner (Temný dům) spolu s autorem originálu Clivem Barkerem údajně… (více)

Hororové pohromy ve 3D

Hororové pohromy ve 3D

27.09.2009

Spy Kids 4. Že to není horor? Neříkejte, že neječíte děsem. Robert Rodriguez už píše scénář, v březnu začne natáčet. Jak jinak, i tohle pokračování bude ve 3D. Stejně tak se třetí rozměr plánuje pro… (více)

Reklama

Reklama