Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na čtvrtý díl této série jsem slyšel „plivance“ snad z každé světové strany a měl jsem vážně obavy, že nastává doba temna pro tuto sérii. Vždyť už jen samotná myšlenka propojení několika časových období a samotné přenesení děje do vesmíru, v mnoha jiných případech skutečně skončilo hotovou katastrofou (u jiných sérií). Nevím, proč mají tvůrci pořád v oblibě něco osvědčeného přesouvat ze Země do vesmíru. No nicméně po zhlédnutí tohoto dílu musím říct, že to zas až taková katastrofa nebyla. Čekal jsem mnohem větší průser a ten se naštěstí nekonal. Asi nejvíce mě potěšilo, že se nás tvůrci rozhodli obohatit o „mytologii“ (historii) samotné kostky. Právě její vznik mi vrtal hlavou již od prvního dílu a až teď se mi dostalo odpovědí na některé mé otázky. Což jsem samozřejmě přijal s velkým nadšením a myslím si, že po této stránce se čtvrtý díl vydařil. Postupné propojení několika časových období bylo rovněž velmi slušné, především pak vůbec první pokus o zničení pekelného vynálezu. Onen aristokrat Duc de L'Isle byl pěkný slizoun, no a všechno se mu vrátilo i s úroky. No a samotná Angelique, byla slušnou náhradou za mrchu Julii. Prostřední část odehrávající se 1996 byla rovněž zajímavá, hlavně co se speciálních triků týče. Zvláště pak ta budova byla excelentní. Jenže samotný vesmír byl už dost jalový. Jakoby tvůrci vyplýtvali většinu svých nápadů. Byl jsem až překvapen, že samotní pekelníci (cenobiti) byli dost odsunuti do pozadí a velký prostor dostala samotná Angelique. Na jednu stranu to bylo samozřejmě dobře, ale já se těšil na další Pinheadovo řádění a toho mi tu moc nedopřáli. Ale alespoň noví pekelníci nebyli vůbec špatní. Zvláště pak ti dva proměnění sourozenci (členové ochranky). Díky tomu si bizarnost zachovala svou tvář, ale už to bylo slabší než v předchozích třech dílech. A to samé platí i o samotné atmosféře. Místy byla vydařená, správně ponurá (zvláště ze začátku), ale postupem času tomu začal jaksi docházet dech. Nicméně to ještě pořád vidím na slušný průměr. 50% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tento díl byl původně jeden z těch, které jsem chtěl ignorovat. Ale zrovna v tomto případě jsem opravdu rád, že jsem se nakonec přemluvil a kouknul se na něj, protože čtyřka je patrně nejlepší díl celé série hned po jedničce. Výborná atmosféra, fantasticky rozšířená mytologie (a zároveň je zde odhaleno tak nějak všechno o původu kostky v několika časových rovinách - všechny výborné), Doug Bradley tu není příliš, ale naprosto tak akorát, a když je Pinhead na scéně, absolutně ji ovládá, jak je jeho dobrým zvykem. A ta sci-fi linka z budoucnosti tomu vůbec, ale vůbec nevadila. Veliké překvapení, které si opravdu zaslouží lepší hodnocení. Je to krátké, je to zajímavé a hlavně to celou sérii ukončuje. Kdyby byl tenhle díl opravdu poslední, bylo by to výtečné. Překvapivě povedené. Nedoceněný klenot. 75%. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Dej je prenesený do ďalekej budúcnosti, kde hlavná postava začína rozprávať príbeh a tým sa zase prenesieme do minulosti a dozvieme sa kto stál za výrobou magickej kocky a na čo bola vlastne prvíkrát použitá. Hlavný hrdina je totiž potomkom majstra, ktorý túto kocku skonštruoval samozrejme na zákazku nejakého okultistu, takže on jediný dokáže zabrániť blížiacemu sa peklu. Pinhead je tentokrát veľmi nespokojný a nestačí mu vstup do pekla ktorý ponúka malá kocočka. Vo vesmíre je však už rozložená veľká kocisko ktorej gigantické rozmery sľubujú veľké problémi. Návrat Pinheada vo vesmírnej stanici je znovu prehliadkou trikov ako sa dajú ľudia veľmi efektne zmutovať na obraz pekelný. Máme tu napríklad dvoch nerozlučných ochrankárov ktorích hlavy sú zliate do kopy a naviac strašidelné psisko s cvakacími zubami. Kedže som čakal strašný odpad (režisér ktorý je zhrozený zo svojho výtvoru a nechce byť použitý v titulkoch použije pseudonim Alan Smithee) nakoniec som bol milo prekvapený, film som v pohode dopozeral aj bez driemot). Proste dozvieme sa niečo viac o Kocke, Pinhead sa tu frajersky prechádza, Cenobiti sú znova cool tak kde je problém. Réžia sa mi tiéž pozdávala. Najslabším dojmom na mňa pôsobila výprava (ako z C-čkového filmu) a tý štatisti vo vesmíre. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dr. Merchant je jediným žijícím obyvatelem kosmické lodi plující nekonečným vesmírem. Vůbec ale není nadšený, když na loď vnikne několik vojáků záchranné mise. Rozhodne se jim vysvětlit, celou historii své rodiny od stvoření kostky, brány do pekel až po pokus o její zničení. Dostane ale příležitost zprovodit ze světa to, co jeden z jeho předků stvořil?... Ač tomuto dílu dávám stejné hodnocení jako předchozím třema, subjektivně mi přišel z nich nejzajímavější. Vyprávěné prolínání tří časových linií mi ani moc nevadilo, ba naopak dávalo příběhu alespoň trošku na zajímavosti. Závěr filmu byl pak (bohužel) splácanina jako u předchozích dílů série, ale to už je holt asi Hellraiserův úděl. Po herecké i trikové stránce ale nic extra - prostě nevybočuje z "kvalit" celé série, jen se mi na tento díl dívalo prozatím asi nejlépe... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý koncept, tri časové pásma a celkom šikovné rozuzlenie. Lenže okrem tých zopár krvavých gore efektov ide o spracovanie husto béčkové, i keď stále akceptovateľné. Tak nízke tunajšie hodnotenie je možno nespravodlivé, ale ono je to spojené najmä s faktom, že séria sa skrátka vydala "dobrovoľne" do béčkových vôd. No a ten Pinheadov domáci miláčik je husto wtf, chlapík sa asi cíti stále naprieč stáročiami doma sám, ale tvorcovia si ho mohli odpustiť. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Proslov Pinheada (Doug Bradley) ke členům ochranky: „Pain has a face, allow me to show it to you!" použila kanadská deathmetalová kapela Kataklysm jako intro k písni „Il Diavolo in Me" na desce "Epic:The Poetry of War" z roku 2001. (J.e.r.e.c)
  • Na Youtube existuje verze filmu nazvaná jako „Hellraiser 4: Bloodline Reconstruction Workprint“, která obsahuje scény navíc a je podobná verzi, kterou chtěl natočit režisér Kevin Yagher, než mu to filmové studio zamítlo. (ČSFD)
  • Postava poručíka Rimmerové (Christine Harnos) z filmu měla být původně muž. Později scenáristé změnili pohlaví postavy na ženu. (ČSFD)

Reklama

Reklama