Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pokud bych měl na pátý díl Hellraisera nahlížet v rámci hororového žánru, musel bych říct, že žádný velehit to není. Ovšem v rámci Hellraiser série je to rozhodně vysoký nadprůměr. Pravda, nemám moc co srovnávat. Jednička je naprosto vynikajicí, dvojka už o něco slabší, ale pořád výborná, trojka je průměrná, čtyřku jsem přeskočil a od šestky dál mně tahle série už absolutně nezajímá a nemám zájem vidět jakýkoliv následující díl. A jako samostatné dílo (navíc na video) je to taky zatraceně dobré a vlastně ani nevadí, že to s minulými díly nemá téměř nic společného a skvěle funguje samo o sobě. Pinhead se jen mihne (je tam max minutu, ale spíš míň), ale šlape to i bez něj. Příběh je dostatečně napínavý, atmosféra velice silná, Cenobité, když už se objeví, nepůsobí jako směšné komické figurky (právě naopak), herci byli skvělí (Craig Sheffer zejména) a Scott Derrickson už tenkrát ukázal, jaký talent v něm dříme. Pravdou tak zůstává, že tenhle díl by si klidně zasloužil kina, na videa je ho fakt škoda. Fakt je to hodně, hodně dobrej díl a já si ho užil. 75%. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Slušná hororová detektivka, první polovina má výbornou atmosféru a hlavní hrdina je parádně nesympatická svině. Slabina filmu je poněkud uspěchané "psychoteraupeutické" finále, které je občas nechtěně legrační. Velký problém je hlavně to, že nějaká peněz chtivá producentská mrcha nejspíš rychle přepsala cizí scénář, aby se to mohlo pojmenovat Hellraiser a vnutili tam na pár minut Pinheada (zřejmě, třebaže to skřípe a vůbec to nezapadá do barkerovské mytologie. Pokud se přes tohle přenesete, může se vám Inferno zamlouvat. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po jedničce jednoznačně nejlepší díl. Cenobiti v čele s Pinheadem zde nemají moc prostoru, což mi ale po kravinách Hell on Earth a Bloodline nevadí. Značnou část filmu se mi zdálo, že sleduju něco, co se myšlence Hellraisera blíží jenom opravdu vzdáleně, naštěstí konec dal filmu celkem uspokojivé vysvětlení (tedy to vysvětlení se krapet neshoduje s idejemi předcházejících dílů, no nicméně mně se líbilo), takže se nebojím šáhnout po slabších čtyřech hvězdičkách. A kdyby se film jmenoval nějak jinak, místo Pinheada by se objevila jinačí příšerka a spouštěcím mechanismem toho všeho nebyla kostka, byly by ty čtyři hvězdičky zatraceně silné. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 Horror movie of the year ()

brutale 

všechny recenze uživatele

100% Béčko, ktoré sa v zaradení medzi video filmom za seba vôbec nemusí hanbiť. Výborný scenár s kvalitnou réžiou, dokonca slušnou hudbou a pre mňa prekvapivo excelujúcim Craigom Shefferom, ma spoločne presvedčili, aby som film zakúpil a pridal do filmotéky. Čo ma však mrzí je, že snímka patrí do ságy Hellraisera. Ako píše v komentári Petero, Pinheda skoro vôbec nevidíme, čo nám však vynahradzuje skvelý záver. Samozrejme snímka nedosahuje atmosferiku a hororovosť prvých dvoch dielov v žiadnom ohľade... Film som hodnotil s tým, že som sa odosobnil od pôvodných Hellraiserov I,II. Čo sa vám snažím povedať je vlastne to, že fanda Pinheada nebude so snímkou spokojný a na druhú stranu nezainteresovaní diváci absolútne nepochopia, čo je to kocka, kto je Pinhead a cenobites... Takže celkom nechápem tvorcov o čo im vlastne ide(okrem vyťaženia peňazí s Pinheada). Teda nech to dopadlo akokoľvek, nemôžem hodnotiť inak ako **** aj za niektoré úseky vizuálnej stránky filmu. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Po kvalitnej jednotke, je "Inferno" zrejme druhá najlepšia časť v HellRaiser sérii. Ide však skôr o kriminálku s menším počtom hororových prvkov, ktorá si viacmenej zakladá na príbehu. Tak či onak, jedná sa o lepší snímok ako v prípade dvojky, ktorá je prikovaná k sedemdesiatim % ako Titanic k Tichému oceánu - 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama