Reklama

Reklama

Knight Rider - legenda se vrací

(TV film)
  • USA Knight Rider (více)

Od čias, keď Michael Knight (DAVID HASSELHOFF) vo svojom čiernom Pontiacu Firebird brázdil svet, ubehlo už veľa rokov. Televízia NBC sa však rozhodla legendu reinkarnovať a roku 2008 uviedla na televízne obrazovky nového jazdca, zabudnutého Michaelovho syna Mikea Traceura, aby bojoval proti zločinu a bezpráviu pod hlavičkou Knight Industries. Neprichádza však len nový hrdina, ale aj nový KITT, Ford Shelby GT500KR, ešte výkonnejší a dokonalejší ako jeho predchodca. Za Mikeom Knightom (JUSTIN BRUENING), vyslúžilcom z Iraku, príde jeho priateľka z detstva Sarah Graimanová (DEANNA RUSSOOVÁ), ktorá ho požiada, aby pomohol zachrániť jej otca, geniálneho vynálezcu a stvoriteľa auta KITT, Charlesa Graimana (BRUCE DAVISON). Mike sa spočiatku zdráha, ale napokon sa rozhodne dať sa do služieb Knight Industries. Mikeovi, Sarah a KITTovi pomáhajú agenti FBI Carrie Rivaiová (SYDNEY TAMIIA POITIER) a Alex Torres (YANCEY ARIAS), technickú podporu poskytujú Billy Morgan (PAUL CAMPBELL) a Zoe Chaeová (SMITH CHO). Napokon sa rozhodnú predstierať Mikeovu smrť. Mike Traceur tak prestane existovať a prichádza Michael Knight... 23-ročný Mike Traceur (JUSTIN BRUENING), syn legendárneho Michaela Knighta, slúžil ako vojak v Iraku. Po návrate domov chcel na všetko zabudnúť, a tak na istý čas zakotvil v metropole hazardu Las Vegas, kde sa zaoberá hazardnými hrami, automobilovými pretekmi a naháňaním dievčat. Z ničoho nič mu ozve jeho kamarátka z detstva Sarah, aby jej pomohol zachrániť jej otca Charlesa Graimana (BRUCE DAVISON), geniálneho vynálezcu a stvoriteľa auta KITT, ktoré vytvoril pre pentagonský projekt Légia. Charlesa uniesli bezohľadní gangstri. Mikeovi sa spočiatku nechce, ale napokon súhlasí. A tak Mike nasadne do nového automobilu KITT, ktoré poskytla firma Knight Industries, aby spolu so Sarah jej otca oslobodili. V ich činnosti ich podporujú agenti FBI Carrie Rivaiová (SYDNEY TAMIIA POITIEROVÁ) a Alex Torres (YANCEY ARIAS), technicky ich zabezpečujú. Billy Morgan (PAUL CAMPBELL) a Zoe Chaeová (SMITH CHOOVÁ). Napokon sa rozhodnú predstierať Mikeovu smrť. Mike Traceur tak prestane existovať a prichádza Michael Knight... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

TomasB 

všechny recenze uživatele

V 90. letech by to byl prijemny serialovy pocin doplnujici Odpaleho Lorezna Lamase, v dnesni dobe nadupanych serialu, ktere nedaji vydechnout jen dalsi mirne podprumerna vec. Pokud se tvurci rozhodnou dale pokracovat a natocit celou serii, tak je treba se zamerit predevsim na do oci bijici logicke chyby ve scenari a trosku lepe vysperkovat rozhovory. A taky, a to nesmim zapomenout sehnat poradne zaporaky. Tihle byli pekne padavky:/ ()

Ironfood odpad!

všechny recenze uživatele

Původní Knight Rider sice nebyl žádný zázrak, ale něco takového si myslím nezasloužil. Remake stahuje ke dnu místy nesmyslný a hlavně totálně nudný děj a nezáživné dialogy. Autoři se mnohokrát zjevně snaží vytěžit z rozhovorů KITTa s lidmi nějaký vtip, ale ani jednou se jim to nepodaří. Scény, které mají být napínávé, jsou pouze zdlouhavé, scény, které mají překvapit, nepřekvapí. Mně osobně navíc připadal jako dost tragický výběr představitele hlavního hrdiny... ()

Reklama

Grimlok 

všechny recenze uživatele

Čtyři hvězdičky jsem tomu dal omylem, když jsem to viděl poprvý a byl jsem unešen vlnou nostalgie. Když se na to kouknu znova (nostalgie odezněla), tak zjišťuju, že je to podprůměrný. To letadlo místo kamionu je trochu moc. Nanotechnologie je cool, ale krom ochrannýho štítu na autě a změny podoby to zatim k ničemu neni. Některý herce by to chtělo vyměnit hned zezačátku, třeba většinu zabít při pádu toho letadla :-) Uvidíme jak dopadne seriál. Dvě hvězdy za "kvalitu" piloťáku a třetí za Mustanga, Hoffa a Kilmera jako KITTa. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, ale nemůžu se zbavit dojmu, že to místama působí jako parodie na starého Knight Ridera a některé momentky jsou jak vystřižené z 80.let, jen v novém technologickém kabátě. Docela mě zajímá první regulerní díl o této znovuzrozené seriálové legendě, protože malinký potenciál tam přeci jenom je. Jinak Ford Mustang je jako nový KITT naprosto paradní volbou. ()

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem hlatal s bráchou původní sérii, táta nám kvůli tomu musel předělat anténu aby jsme chytali čistě myslím ORF kde to taknrát vysílali. Před rokem a něco jsem koupil Forda Mondeo a značku Ford si hodně oblíbil. O to větší bylo mé překvapení, když jsem uviděl pilot pro novou sérii Knight Rider. Překvapení to bylo nejdříve rozpačité, následně se trošku srovnalo, ale celkový dojem z nového seriálu mi přijde hodně provařený. Poukud si i ostatní episody udrží alespoň podobnou laťku, tak je to u mě 50%, ale mám strach, že se to zvrhne v nudnou prezentaci a reklamu stále toho samého :(. No uvidíme... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Vůz Kitt je ve skutečnosti Ford Mustang Shelby GT500KR. (Dawid199)
  • Vo filme bolo použité auto na diaľkové ovládanie, takže herci mali pocit akoby auto riadilo samé. Justin Bruening (Mike) sa priznal, že to bolo trochu zvláštne sedieť v aute, ktoré samo riadi. (RedMist)

Reklama

Reklama