Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí Ark of Truth jsem si říkal, s čím tvůrci chtějí ještě přijít a co chtějí narvat do opravdu posledního celovečeráku o SG-1. No, musím říct, že tam toho nakonec dali scénáristé hodně, místy možná až moc. Ovšem bohužel, SG-1 opravdu byla jedna z mála věcí, co měl Continuum společné s původním seriálem. Zatímco Archa pravdy nádherně navazovala na seriálový konec a stala se pěknou a nezapomenutelnou tečkou, u Continuua už mám spíše pocit, že ho studio udělalo spíše jen pro hodně velký zisk a už mu nedopřálo takové kvality jako tomu bylo u předchozího filmu a seriálu. Téma "cestování časem" už bylo podle mě v sériích takřka vyčerpáno, a abych se přiznal, tak mě některé timemachinérské díly ani nebavily. Myslel jsem si, že Continuum by mě mohlo zaujmout, nicméně tak se jaksi nestalo. To, co tvůrci roztáhli na 98 minut, by se dalo v pohodě zredukovat na obyčejných 43 minut a byl by z toho poměrně další slušný díl. Takhle to je průměrný sci-fi film se staregateskými hrdiny. Nápad hezký, výsledek... divný. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat se ani tak nesnaží uzavřít seriál, jak by většina asi čekala, ale přináší hrátky s časem a na to fanoušci vždy slyšeli, protože šlo o skvělou zábavu. Za ty roky byly jistě k vidění lepší zápletky a místy až křečovitá snaha o akci byla celkem úsměvná, ovšem stejně to mírně předčilo Archu pravdy. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Příběh byl dobrý a závěr se strojem času se mi líbil. Ale prostě jsem čekal víc Jacka O'Neilla (i když jeho dva štěky byly typický fórky ala stará Stargate) a pak se občas vytvořila hluchá místa (nový život v jiné dimenzi). Zase se musí nechat, že se tu našlo dost odkazů na zajímavé díly s Goauldy ze seriálu. 80 %. Uvidíme co předvede další filmek :o)...někdy příště:). ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo prvý zo série Stargate filmov uzatvoril príbeh tiahnuci sa poslednými sériami, Continuum hlási návrat ku Goa'uldom a hlavne k Ba'alovi, ktorého líniu nestihli v seriáli dotiahnuť do konca. A bola by asi škoda nevyužiť služby dnes už žiaľ nebohého Dona S. Davisa a predovšetkým starého známeho Richarda Deana Andersona, ktorí si s Goa'uldmi za ten čas čo to preskákali. Napriek tomu je však Continuum miernym sklamaním. Fanúšikov asi nepoteší, že O'Neill sa mihne len v pár scénach a po výbornom začiatku naviac prichádza rýchle vytriezvenie v podobe mierne odfláknutej druhej časti, ktorú dvíha hlavne charizma Qetesh a pohrávanie sa s časom. Škoda taktiež málo vygradovaného finále, to najlepšie zo seriálu tak ostáva naďalej neprekonané. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Snímek získal cenu High-Def Disc 2008 v kategorii Best ontheatrical Blu-ray. (Terva)
  • Mal sa natočiť aj tretí diel s názvom Revolution, no kvôli finančným problémom MGM k tomu nedošlo a film sa tak odložil na neurčito. Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Ben Browder a Claudia Black dokonca potvrdili účasť. (sleepy)
  • Scéna s vynořením ponorky U.S.S. Alexandria (SSN-757) se natáčela v Arktidě, asi 200 námořních mil severně od Prudhoe Bay na Aljašce v teplotách pohybujících se okolo - 50°C. (3DD!3)

Reklama

Reklama