Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Gemini 

všechny recenze uživatele

SG-1: finální finále - část definitivně poslední. U Archy Pravdy jsem vyjádřil naději, že časově cestovatelská Baalova labutí píseň bude lepší než rutinní zúčtování s Orii, což trochu komplikuje fakt, že obecně nemám tenhle druh dílů moc rád... s výjimkou epizody S4.16. Ale naděje nezemřela a naštěstí se naplnila! Continuum má v rámci seriálu dost neotřelou zápletku a scénář vůbec, dává hercům prostor, aby se svými postavami pracovali jinak, než jsme byli zvyklí, a hlavně má spád a grády. A generála Hammonda, budiž otcovskému sympaťákovi Donu S. Davisovi země lehká. A Jacka O'Neilla - bez něj by to přece ukončit nešlo;) Ve výsledku jsem tedy naprosto spokojen a ještě jednou děkuji SG-1 za deset let zábavného (a sem tam i napínavého a výjimečně i zajímavé otázky nastolujícího) putování vesmírem Hvězdné Brány. Navždy zůstane nejseriálovatějším seriálem mého dospívání, a upřímně doufám, že až něco pokoří její rekord v nepřetržitém natáčení sci-fi seriálu, bude to minimálně stejná událost jako tohle. 80%, stejně pevných jako pro celou SG-1. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Fanouškovství je pěkná věc a naprosto ho chápu, ale devadesátiprocentní hodnocení si tento skrz naskrz průměrný sci-fi film samozřejmě nezaslouží. V průběhu seriálu bylo několik dvojepizod, které by v souboji s tímto rozlučkovým filmem zvítězily na plné čáře. Ba co víc, Continuum opět neobsahuje snad ani jeden originální prvek, který by se již někdy v minulosti v seriálu nevyskytl (stejně na tom byla o chlup horší Archa pravdy). Největší lákadlo (R.D.Anderson) se navíc objeví všehovšudy tak na pět minut. Ačkoli jsem se po dobu sledování obstojně bavil, očekával jsem lepší zakončení a nemůžu se tak zbavit mírného zklamání. 60% ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu už tak trochu nostalgický návrat ke kořenům (goa'uldům) s provařenou zápletkou cestování v čase určený především pro fanoušky seriálu Stargate. Tým SG-1 se jako vždy dostane do průšvihu a snaží se zachránit nejen sebe, ale především planetu Zemi před jejím zotročením goa'uldy. Náš oblíbený SG-1 se nejednou postavil proti technologické i početní převaze, a tak se dá celkem snadno odvodit, jak to asi celé dopadne. I přesto, že se na SG dívám již přes 10 let, nepovažuji se za fanatického fanouška a v roli spíše nezávislého pozorovatele bych na otázku, zda by si pomyslný konec seriálu "uzavřený" tímto filmem zasloužil lepší zpracování, odpověděl "ANO". Ale je snad Stargate: Continuum zklamáním? Rozhodně NE. Nutno však dodat, že některé díly seriálu jsou o třídu lepší. Větší rozpočet alespoň do samotného zakončení by jistě neuškodil, také CGI efekty občas působí chudším dojmem než v samotném seriálu, ale to vše filmu odpustíme a na SG-1 budem vzpomínat jen v dobrém. (7/10) ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší sci-fi film, co jsem viděl přinejmenším v několika letech. Všechno má smysl, děj má atmosféru, příběh odpovídající spád a závěrečná půlhodina mě prostě přikovala k obrazovce. Co víc chtít. Objevila se spousta "zapomenutých" tváří ze seriálu, které hodně znamenaly, a i když tu jsou jen na skok, dotvářejí celistvost celého bránového vesmíru. A právě to propojení se vším je na tom to nejlepší... No prostě, blabla zleva, blabla zprava, okecávat se to může všelijak, ale je to jednoduše bomba. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Je to typicky hviezdobránovské, ale od kinofilmu som čakal o kúštik viac. Aj v porovnaní s Archou pravdy. Takto sa podobá na bežný dvojdiel, štandartne skvelý, ale... Zápletka s menením minulosti je prvoplánová, aj keď vždy atraktívna. Od polovice sa o slovo prihlási nadupaná akcia a všetko končí happyendom. Cestovanie v čase prináša takmer vždy logické či scenáristické chybičky a ani tento kinofilm sa im nevyhol - vypichnem iba to, prečo Baal (mimochodom asi najslabší a najmenej zaujímavý Goauld v HB) čakal 80 rokov, aby zničil Zem, mohol tak učiniť ihneď a pokojne iba s jednou loďou. Plusom je to, že sú tu obsadení asi všetci dôležití herci seriálu vrátane (v tvári pribratého) O'Neilla, Hammonda a dokonca aj Anubisa a v dabingovom štúdiu postavám ponechali na rozdiel od Archy pravdy ich seriálové hlasy. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Při natáčení v Arktidě (natáčelo se i v tamních staničních laboratořích aplikované fyziky vybudovaných v roce 1943) byli součástí štábu i Richard Dean Anderson, Ben Browder a Amanda Tapping. (3DD!3)
  • Dr. Jackson (Michael Shanks) se filmu zmíní, že syn O'Neilla zemřel před 11 lety (tedy v roce 1997). V původním seriálu to ale bylo v roce 1996. (Guilemot)
  • Scéna s vynořením ponorky U.S.S. Alexandria (SSN-757) se natáčela v Arktidě, asi 200 námořních mil severně od Prudhoe Bay na Aljašce v teplotách pohybujících se okolo - 50°C. (3DD!3)

Reklama

Reklama