Reklama

Reklama

Lawrence Talbot po smrti své matky opustil rodinné panství a zamířil za oceán, kde se stal uznávaným hercem. Jednoho dne za ním do divadla přišla snoubenka jeho bratra Bena Gwen Conliffeová, aby mu sdělila, že se Ben ztratil. Žádá ho o pomoc. Lawrence jí vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě sarkastického otce čeká i hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Těla, která se najdou v lese, jsou roztrhaná. Lidé nevěří, že by to udělal člověk, připisují to vlkodlakovi, který zabíjí své oběti, když je měsíc v úplňku. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně jako inspektor Scotland Yardu Aberline, jenž vede pátrání po zmizelém. Lawrence se rozhodne, že celé věci přijde na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (895)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andrew Kevin Walker, David Self .. Dobrý herecký ansábl, slušná atmosféra stylově klasického hororového ražení, pěkně snímané scenérie, mlha, krev a značná dialogová rozvleklost (viděna Director's cut verze). bohužel nenalézám nic, co by mi ze snímku dělalo něco význačného. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Scenáristický slepenec snad třiceti autorů, který neví, jestli chce být akční řežbou odkazující na slavný originál, anebo téměř filosofickým zamyšlením na téma "kde končí hranice mezi člověkem a zvířetem, potažmo jak tuto hranici identifikujeme," v němž se má navíc odehrát velká, ne-li snad největší romance všech dob. Není divu, že jako celek Vlkodlak vůbec nefunguje a ve výsledku jen překlikává mezi jednotlivými styly, aniž by se člověku dostal trochu pod kůži. Chemie mezi Del Torem a opravdu mizerně hrající (leč stále pohlednou) Emily Blunt navíc neexistuje (ještě aby ano, když je jejich vztah založen na dialozích z třetí cenové), Hopkins se i přes svoje maniakální pohledy abstinujícího feťáka svému Van Helsingovi z Draculy ani nepřibližuje a Weaving pro jistotu recykluje agenta Smithe v každé druhé scéně. Vlkodlak je vlastně takový odvar. Jako by se onen nespočet tvůrců, který na filmu po léta pracoval, nedokázal shodnout, co vlastně chce, a tak do něj každý napral, co se mu zamlouvalo, aniž by bral ohledy na vyváženost produktu. Aspoň že vykradačský soundtrack (Coppolův Dracula hadr) odvádí atmosferickou práci na jedničku, stejně jako Johnston v případě vizuálu a nápadité akční řezničiny. Tolik upadnutých hlav jsem dlouho neviděl. 5/10 ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Čím více se odkládala premiéra, tím víc rostli mé obavy o výsledný produkt, ale Joe Johnston to zvládl víc než obstojně. O tak zásadní počin jako byl první VLKODLAK se sice nejedná, ale úpřímně, kdo z vás něco takového čekal? Akce je rychlá, svižná a (v unrated verzi) řádně krvavá, atmosféra rovněž povedená. Benicio Del Toro sice nepředvádí nic víc než svůj standart, ale takový Anthony Hopkins nebo Hugo Weaving (Abberline je asi nejlepší postava a klidně bych si nechal líbit spin-off nebo dvojku, pokud by tam byl) si místy kradou film pro sebe. Elfmanova hudba děj výborně dokresluje a hlavní téma mi přišlo jako svižnější Drákula, což není výtka ale pochvala, protože zní vážně skvěle. Říká se, že zabít nestvůru není hřích. Pouze zabít člověka. Ale kde jednomu konec a druhému začátek? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $62,189,884Tržby Celosvetovo $142,634,358Tržby za predaj DVD v USA $20,937,611 //počet predaných kusov 1,193,415 ║ Príbeh, herci a samotná réžia za moc nestoja ale čo tu najviac zaujme sú triky a masky, v tom ohľade ide o dosť dobrú prácu, plusom je že tvorcovia masiek moc neexperimentovali a zachovali vlkolaka v podobe ako bol zo 40.rokov + samotná dejová kostra, takže sa to dá brať ako taký "priemerný" remake, aj keď nehorázne predražený. /60%/ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výtvarná stránka vypadá, jako by tento film natočil mistr Tim Burton. Vše je tak krásně černobílé, všude samá mlha, husté lesy, zapálené pochodně. Film má krásnou výpravu a navíc k němu složí hudbu Danny Elfman. Režíroval ale Joe Johnston a to velmi dobře. Vlkodlak je dobrý film, víc než dobrý. Původní černobílou klasiku jsem bohužel neviděl, ale tento snímek se mi trefil do noty. Dobře vystižená atmosféra staré Anglie působí výborně a je silnou stránkou tohoto díla. Stejně jako herecké výkony Hopkinse a Del Tora (ten se pro roli vlkodlaka snad narodil) či povedené masky. Velmi dobře zpracovaný klasický příběh, který nepostrádá napětí, pár luxusních lekaček a má i zajímavé vyústění. Snímek je navíc zabalen v moc hezkém kabátě, já jsem vážně spokojen, nenašel jsem žádné závažné minus a tak nemám důvod šetřit hvězdičky. Takhle si představuji dokonalou filmovou zábavu. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (18)

  • Úvodní logo studia Universal Pictures se shoduje s logem, které bylo použito i v původním filmu z roku 1941. (R´Hell)
  • Ve filmu si zahrál i sám maskér Rick Baker, a to cikána, který písknutím varuje tábor, že začal útok vlkodlaka. (R´Hell)

Související novinky

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

06.11.2011

Natáčení Star Trek 2 začne v lednu a J.J. Abrams ladí obsazení. Už víme, že se kompletně vrátí posádka první části, tedy Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho a… (více)

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

09.03.2011

Když Guillermo del Toro se slzou v oku opustil Hobitín, zdálo se, že mu Hollywood kývne na cokoli. Proto se s vervou pustil do svého vysněného projektu, adaptace antarktického hororu H. P. Lovecrafta… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama