Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Redaktor newyorského nakladatelství Will Randall je jedné noci na opuštěné silnici pokousán vlkem. Zpočátku se zdá, že se zranění obejde bez následků, ale Will si brzy uvědomí, že se v jeho těle děje cosi podivného. Cítí se neobyčejně svěží, až nepřirozeně se mu zbystřil sluch a čich. Vlk mu předal své schopnosti a co víc, i svou povahu. Will je náhle rozhodnější, tvrdší, agresivnější. Jen díky tomu dokáže vzdorovat situaci, v níž se ocitl. Jeho šéf se chce schopného a inteligentního redaktora zbavit, nejlepší přítel mu svedl manželku... "Starý" Will by se před ranami osudu pasivně sklonil, "nový" Will se rozhodne situace razantně řešit a postavit se na odpor. Jeho dny jsou vyplněny osnováním plánů, jak si udržet práci, a rodícím se milostným vztahem k šéfově krásné dceři Lauře. Noci jsou zahaleny tajemstvím. Will se probouzí zkrvavený a ve svých kapsách nachází důkazy hrůzné skutečnosti, že jeho život po setmění ovládá vlčí vášeň... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Taký film s Nicholsonom, ktorý svojimi rečami dokáže opantať nejedného diváka, mňa to však nezobralo a ako horor to u mňa tiež nebolo dobré, skôr to bol romantický film. Vlkodlačia klasika, ktorá si ma nepáčila. Pre mňa to nebolo nič moc a ťažko sa mi to rozoberá, keď ma to nezaujalo, neopantalo. Možno som teraz cynik, ale ak to nie je môj obľúbený žáner, tak by ma to malo zaujať, aby som tomu dal lepšie hodnotenie a to sa nestalo. Pre mňa dlhý film, ktorý prebehol bez toho, aby som si na konci povedal aspoň, že to bolo v pohode. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vlk je čisté béčko s béčkovým scenárom ako zo 40tych rokov, ale hrajú v ňom áčkoví herci, ktorí svoje úlohy zobrali smrteľne vážne a predvádzajú to, na čo sme u nich zvyknutí v oveľa vážnejších, v prípade Nicholsona oscarových úlohách. No a režíruje to macher nad machrami, psychologický chirurg Nichols, takže to nejakým zvláštnym spôsobom funguje, aj keď nie som schopný obhájiť objektívne kvality tohto filmu. ()

Reklama

paascha 

všechny recenze uživatele

Není to horror, ale je to velkofilm na klasické horrorové téma. Dracula, Frankenstein, Vlkodlak, tím byla pekelná trojice vyčerpána a mrazivý strach se zase může vráti zpět do nižších sfér filmové komerce. Pokud odhlédnu od blockubusterovosti, jde o velice zdařilý počin. Výborné obsazení, výtečné výkony - Michelle se mi tady moc líbila:-), přijatelné zpracování. Já byl spokojený ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejvetsi vyhra bylo obsazeni Nicholsona, on jako vlk vcelku i vypada, navic opet hraje paradne a hlavne je perfektne charismatickej, jak s maskou, tak bez ni. Pfeiffer je tu sice vicemene zbytecna, ale slusi ji to. Jinak pribeh mi prisel, ze neni pojatej jako typickej horor, i kdyz tu samozrejme par strasidelnejsich scen je, ale spis je to takovy drama o jednom chlapkovi. Diky tomu je film sice zbytecne dlouhej a nejaky ty sceny z nakladatelstvi by sli vykopnout, ale diky zrucny Nicholsovo rezii a paradnimu Nicholsonovi se jedna o docela atmosferickej film. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Nicholsova sofistikovaná lykantropní hříčka umně kličkuje mezi žánry, přičemž se nejvíc opírá (a taky tak trochu otírá) především o starou dobrou hororovou klasiku. Kromě zajímavého námětu se film může pochlubit bezchybně budovanou atmosférou, zajímavou hudbou Ennia Morriconeho a dokonale padnoucím obsazením. Při pohledu na řádění charizmatické smečky ve složení Nicholson, Pfeiffer, Spader si kdekdo možná začne myslet, že být vlkodlakem může být docela fajn. PS Nemusím snad dodávat, že nejlépe se na „Vlka“ kouká pod vlivem úplňku. PPS Pozornému divákovi by neměl uniknout David „Ross“ Schwimmer v pidiroličce lehce zmateného policejního pochůzkáře. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (18)

  • Keď sa Raymond Adlen (Christopher Plummer) priblíži ku koňom, jeden z nich má na sebe prikrývku, ktorá sa na nasledujúcich záberoch objavuje a mizne. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kdy se Will (Jack Nicholson) objeví poprvé v práci, nasazuje si brýle a zapaluje dýmku. V dalším záběru ale již brýle nemá. (StropS)

Reklama

Reklama