Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ďábelský nápad StB - falešná státní hranice uvnitř republiky - a fiktivní příběh lidí, kteří ji překročili. Námětem příběhu je tzv. akce Kámen, při níž agenti Státní bezpečnosti záměrně mystifikovali občany Československé republiky, kteří se pokoušeli o ilegální odchod do zahraniční, vytvářením falešných hranic i falešných pohraničních hlídek a vyslýchajících skupin amerických, německých a francouzských úřadů. Příslušníci Státní bezpečnosti při výsleších zadržené utvrzovali v domněnce, že skutečně překročili státní hranice naší republiky a získávali od nic netušících lidí informace, které byly následně používány v rámci trestního řízení. V průběhu této akce byly zatčeny téměř dva tisíce občanů Československé republiky a většina z nich se o tom, že se stali obětí komplotu, dověděla až po roce 1968. (Česká televize)

(více)

Diskuze

Příspěvek byl smazán administrátorem.

offlineman

offlineman (hodnocení, recenze)

Nikdo ty vagabundy na hranici a do emigrace neposílal! Jejich problém, že s nimi Stb takhle vyšplouchla!

semper

semper (hodnocení, recenze)

Na prekvapenie CT natočila vyborný film o hnusnej dobe. Kulisy mali perfektné vyrobené . Dodnes sa presne nevie koľko tachtých akcii Štb vykonala ani počet obetí, ktoré takto skončili vo väzení.

M.B

M.B (hodnocení, recenze)

Velice zajímavý námět.Bohužel se to stalo doopravdy.Ale je dobře ,že se příběh z filmoval,aby mladí lidé věděli co dělala stb.

tovarnik

tovarnik (hodnocení, recenze)

Velice silný příběh. Doporučil bych hlavně těm, kteří si myslí, že komunismus nebyl tak špatný jako fašismus.

Nuf

Nuf (hodnocení, recenze)

Jak se to mohlo dít? No asi že jsme žili noo v tom..tamtom...joo už vím, komunismu....

Ventill

Ventill (hodnocení, recenze)

velmi silný příběh, ze kterého mi v některých okamžicích běhal mráz po zádech. Jak se toto mohlo dít ...

Reklama

Reklama