Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Sarah není zrovna oslnivě krásná ani kdovíjak chytrá (soudě podle jejího chování a těch pár scén kdy "bádá"), zato má matku ducha a jednu chrakteristickou vlastnost - kam přijde, tam je někdo (kdo měl tu smůlu a dal se s ní do řeči) vzápětí nějakým brutálním a vizuálně efektním způsobem zavražděn. Likvidováni jsou zcela demokraticky všichni - muži, ženy, ba i dítka (ta zpravidla odkrágluje vlastní matka). Oběti si tak nemohou stěžovat na diskriminaci a divák na to, že by se nudil. Děj neoplývá soudržností, vyprávění je občas mírně chaotické a ani atmosféra není silnou stránkou "Matky slz", konec přichází příliš náhle a určitě by snesl větší propracovanost. Na druhou stranu se má divák stále na co dívat, napětí se podařilo vybudovat zdařile, násilí je zobrazováno s dostatečnou mírou invence a nechybí ani semtam nějaká ta pohledná samička. Když k tomu připočtu i jednu opravdu povedenou lekačku, klady pro mne rozhodně převyšují zápory. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Něják nevím co s tím.. Na jedné straně musím uznat, že trojmatkovská trilogie je tímto uzavřena velmi důstojně. Argento se s tím nemaže a rozehrává HC horror plný kvalitních masek, paranoidní atmošky a výživného gore, nešetří nikoho (ani ženy a batolata) a i ty triky, kde šáhnul po levném kompjůtru nevypadají něják zásadně nepatřičně. Na stranu druhou mě to prostě nestrhlo tak jako parádní a umělecky vypiplaná Suspiria a navíc jsem měl pocit, že se to dost táhne. Na drobnosti nad kterýma divák občas protočí oči (a které vychází z toho, že Argento některé věci prostě neřeší, protože to je jeho svět) jsem si sice zvyknul ale i tak mě to občas ruší (ale to už je součást jeho rukopisu).. Takže rozhodně je to mnóóhem lepší než Inferno, ale přes všechny klady to Suspiria prostě není. Každopádně ale doporučuju zkouknout a udělat si vlastní obrázek, protože ty niance jsou zde hodně subjektivní a každému to sedne jinak. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 3/10 Děj 3/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +je to hodně slušná řezničina, má to dobrou atmosféru -dialogy, je to dost velká nuda/// Vymítání čarodějnic, bla bla. Spousta keců a nesmyslů o čarodějnictví za účelem odvyprávět nějaký děj. Nesnáším tento žánr a nebýt vydařené hudby a několika slušně vykuchaných obětí, byl by to zaručený odpad./// Celkem 43%/// ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po zkouknutí všech 3 částí můžu s klidným svědomým říct že se jedná sice o nejslabší díl, ale i tak je serie nadprůměrá. Nejlepší díl trilogie je 2 část Inferno, to je vynikající. Tato matka mi nepřišla tak špatná, jen prostě vznikla ve špatné době. Argento si mohl odpustit to zabití dítěte, ne proto že to bylo dítě ale proto že to vypadalo divně. Nicméně ostatní gore bylo prakticky vynikající a nebylo to trapné co se poslední dobou furt natáčí(třeba trapné vraždy v remaku Pátek 13). Asia je celkem kočka. Jen jsem měl trochu problém s koncem, přišel mi takový na rychlo splácnutý. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $54,947Tržby Celosvetovo $3,119,957║ Pekná ukážka amatérskej práce po všetkých možných a nemožných smeroch, od prevareného "nudného" príbehu, cez krvavé scény aj keď prevažne v prevedení v starej dobrej školy, ktoré na dnešnú dobu ale vyznejú skôr rozpačito a smiešne, než aby nejako mohli fungovať pre dej, tobôž vystrašiť, príde aj na počítačové triky a tie sa na prekvapenie dejú zniesť aj keď dohromady nič preborné neponúknu, o nejakú temnejšiu atmosféru skoro film neškrkne, herecké výkony na zaplakanie, dialógy sú čistý vývar, opäť samoúčelná nahota(to možno upútavalo v 80.rokoch ale teraz???), ... v celku veľké sklamanie, určite som čakal o niečo viac než takýto bezvýznamný vývar 100x videného horrorového klišé. /20%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru 6. září 2007 v Torontu. (Chatterer)
  • Natáčeno v Římě, Turíně a Ternu. (Chatterer)
  • V Itálii vydělal film za první dva dny promítání 827,000 dolarů. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno