Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ničivá zuřící superbouře zvedá v oceánu úděsnou vlnu a příroda hodlá lidstvu připomenout, kdo tady stále ještě vládne. Místem jejího úderu se stane východní pobřeží Velké Británie, kde ústí do moře i řeka Temže. Miliony Londýňanů i ostatních Angličanů jsou ve smrtelném nebezpečí. Inženýr Rob Morrison, jemuž propůjčil tvář oblíbený, z Trainspottingu známý, rodák ze skotského Glasgow Robert Carlyle, má jen několik hodin na to, aby se pokusil odvrátit největší tragédii v dějinách Albionu a totální devastaci hlavního města. Ve spolupráci se svou bývalou manželkou Samanthou, specialistkou na budování zátarasů, a otcem Leonardem se jako poslední voják na stráži vydá vstříc vlnobití, jež nejde zastavit. I kdyby vznikla ta nejlepší bariéra na světě, otázka nezní, zda vlna Londýn zasáhne, ale kdy se tak stane. Vedlejší role ve dvoudílném nervy drásajícím katastrofickém thrilleru z roku 2007 patří Kanaďance Jessalyn Gilsigové a Tomu Courtenayovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (98)

Yardie 

všechny recenze uživatele

Jak jsem již několikrát psal, mám rád katostrofické filmy. Nicméně vždy mě strašně otravují ty srdceryvné příběhy hlavních hrdinů. Zde mě to potěšilo, nebylo to až tak do očí bijící. Nicméně zase zde bylo málo scén ze zatopeného Londýna a bylo málo vidět ničení. Všechno se odehrávalo povětšinou v interiérech a to mě moc nebaví. Ani efekty a celkově ten příběh nebyl až tak moc strhující, takže spíše takové lepší 2*, ale 3 určitě ne. Howgh! ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Tak efekty jsou dobrý, ba dokonce výborný (áčkové triky v béčkovém filmu), ale herecké - neherecké výkony a vlastně všechno ostatní je tragédie. Proč všechny katastrofický filmy vypadaj přesně takhle?? proč se všechny postavy chovaj tak nelogicky (skok do rozbouřené Temže je jen drobností). Proč to vypadá tak dementně??? Proč se na takovou hovadinu dívám??? ()

Reklama

dozana 

všechny recenze uživatele

Nedá se nic dělat byla to nuda, a ještě k tomu dvoudílná....chtělo to zkrátit na polovinu, domyslet pár věcí (jako Robert Carlyle se potápí v rozvodněné Temži a vždycky se vynoří na tom samém místě a v záběrech pod vodou není žádný proud??), jo a potom taky chemie mezi hlavními představiteli pro mě nefungovala, takže verdikt hodně slabý průměr. ()

Quendi 

všechny recenze uživatele

A mně se to, přátelé, kupodivu nezdálo blbé. Oproti očekávání musím vyzdvihnout velmi slušné herecké výkony, obzvlášť samozřejmě Carlylův. Fascinující ovšem bylo, jak si Rob na začátku filmu roztrhne nohu a absolutně nikdo tomu až do konce nevěnuje žádnou pozornost(čili mi nějaké uniká, proč to tam vlastně bylo. Nebo snad že by bylo něco víc v té delší verzi?...). Trochu mě zarazil soundtrack, který čítal celkem dva, střídavě se opakující motivy(sice povedené, ale...). Jinak mě to ničím neurazilo, a i když se to ke konci už docela táhlo, tak jsem to bez problémů ukoukala a vlastně z toho mám poměrně dobrý pocit. Asi jsem ráda, že jsem koukala na kratší verzi, nedovedu si představit, co do té delší nacpali. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bez mučení přiznávám, že jediný důvod, proč jsem si Flood pustil, jsou jména Robert Carlyle a Tom Hardy, bohužel i na nich samotných je vidět, že tomu, co hrají, vlastně ani moc nevěří. Film je sterilní jak šedesátiletá stará panna na operačním sále v Motole. Nudu nezachraňují ani docela podařené triky (Londýn pod vodou vypadá vážně zajímavě) a ani již zmiňovaní herci. Tak proč jsem tomu tedy probůh dal nadprůměrné tři hvězdy? Ono to totiž i přes ten nudnej scénář nějak záhadně funguje a já jsem se ani nenadál a už běžely závěrečné titulky. I přes to bych tento film doporučil jen na vlastní nebezpečí... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Film je voľne inšpirovaný rovnomennou knihou Richarda Doyla z roku 2002. (Mihail123)
  • Natáčaný v Londýne a v Južnej Afrike. (Mihail123)
  • Lokácie v Kapskom meste boli použité na cestu Whitehall, škótske pobrežie a Londýnske metro. (Mihail123)

Reklama

Reklama