Reklama

Reklama

VOD (1)

Cyklistický pretekár Ryder (Dolph Lundgren) sa nemôže zmieriť so smrťou svojho najlepšieho priateľa. Jedného dňa však Ryder zistí, že jeho priateľ nezomrel, ale že bol zavraždený miestnym podnikateľom Renom (Matthew Tompkins), ktorému stál v ceste. Ten chcel postaviť kasino na území indiánskej rezervácie. Na svojej misii spravodlivosti sa Ryder postaví proti Renovi a jeho mužom. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Další béčkový akčňák, u kterého vypnete a užíváte si předem jasný děj bez nějakého konstruktivního scénáře a s absencí alespoň průměrného herectví. Jenomže já už jsem takovou dobu neviděl béčkový akční snímek, že jsem se bavil celkem dobře a myslím, že dvě hvězdičky jsou i celkem zasloužené. Navíc s Dolphem Lundgrenem bych se opravdu do křížku dostat nechtěl :)................ ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren a další jeho akční thriller, tentokrát používající námět sedm let starého remakového počinu Sylvestra Stallona 'Sejměte Cartera' (2000). Indiánská rezervace jako centrum dění nebyla pro změnu špatná volba. Hlavní postava Ryder s tváří právě Dolpha Lundgren svou jízdou na motorce připomíná i jiného hrdinu, a tím není nikdo jiný, než Reno Raines z televizního seriálu 'Odpadlík' (1992-97). Stejně jako on přijede, zjistí nekalosti, sjedná pořádek a zase odjede. Ryder však také navíc všude kudy chodí jako kazatel trousí úryvky z bible. nakonec to už prozrazuje originální název snímku který v českém překladu zní jako 'Misionář'. No, nejrůznějších inspirovaných motivů zdá se být tady více než by si kdo všiml. Dolph Lundgren stojí také nejen za scénářem, ale opět se posadil na režijní stoličku. Už počtvrté. A výsledkem je vcelku solidní film, kupodivu však bez výrazných akčních scén. To však neznamená, že tu nejsou ani scény vyloženě brutální. Místy se samozřejmě najdou i nějaká ta hluchá místa, což je škoda, a divákovi znajícího výše zmíněného Cartera, se od samého začátku bude celý příběh zdát každou minutou ve všem předvídatelný. Dolph celý koncept pojal v moderním westernovém kabátě, opět se známými motivy. Tichý silný hrdina, posmívající se darebáci, vystrašení a bezmocní vesničané. Jen místo typických Mexičanů jsou použiti indiáni. Natáčení snímku údajně stálo kolem 4 milionů dolarů a jen z prodeje DVD přinesl zisk 20 milionů. Pro nás další akční thriller bez bázně a hany, pro Dolpha vcelku úspěšný počin. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Dolpha mam rad ale tohle mi moc nesedlo pulku filmu se nic moc nedeje semtam bitka prumerne natocena jinak Lundgren predcita z bible filozofuje a az na konci to trochu rozjede ale zadnou velkou krvavou pomstu z vyjimkou jednoho pekne rozstriknutyho mozku neuvidite a kdyby pro vas byla trochu zahadou postava kterou Dolph hraje tak ti kteri to nevideli a nechteji znat pointu at dal nectou prichazi SPOILER Lundgren je mrtvej ano presne tak je to duch co se msti ze zahrobi a pochopite to na konci kdyz pred zaverecnymy titulky na motorce mizi za horizontem a uz se nevynori ovsem budete li se divat pozorne tak z ruznych narazek a odkazu vam to dojde uz tak zhruba v pulce filmu jako mne takze o nejaky pointe se moc mluvit neda sorry Dolphino ale tenhle kousek si uplne nezkorigoval no nevadi nikdo neni dokonalej ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren se po delší době vrátil do posilovny a dal své chátrající tělo aspoň trochu dohromady - dobrá zpráva. Kromě potu tam vypotil i příběh o naprosto neznámém muži, který přijede do města, kde žijí také původní indiáni a rozhodne se v něm udělat pořádek s bandou zlých hochů, kteří město terorizují - špatná zpráva. Do děje přidal motorkáře jako cíl své krvavě brutální pomsty za cosi z minulosti - dobrá zpráva. Z posilovny se mu nepodařilo sehnat kloudného režiséra, tak si to zrežíroval sám - špatná zpráva. Těžko se mi o tomto filmu píše. Po milém překvapení z dobrého Přímého zásahu opět Lundgren spadl do nejtěžšího filmového bahna. Příběhu chybí šťáva, je vyprávěn příšerně pomalu, o hrdinovi nevíme takřka nic, i když bychom si to tak přáli (třeba kdo a jak mu prostřílel jizvami posetá záda), akce je hrozně málo a když je, tak ne nepřehledná, střílení je trapné, i když aspoň slušně krvavé. Na druhou stranu stylizace Lundgrena do anděla smrti mu sluší, po delší době má opravdu drsný zjev, i v tváři vypadá sice unaveně, ale pěkně drsňácky a vzbuzuje pocit, že by bylo lépe vyhnout se mu na sto honů. Bohužel totéž mohu doporučit s tímto filmem. Kdo není oddaným Dolphovým fanouškem, nemá šanci. Svým námětem film hodně připomíná The Rockovu Kráčející skálu (té nesahá ani po paty) a svým tempem Van Dammovo Inferno (tomu se rozhodně vyrovná). Snad jen pro úplnost, Dolphíka dabuje Aleš Jarý (Soukup to není, ale ujde to) a hudbu má na svědomí kdysi dříve áčkový, nyní těžce béčkový Elia Cmiral. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem Dolphu Lundgrenovi, který však pro mě zůstane hlavně Ivanem Dragem, který mu slušel ze všech rolí nejvíce, poslední dobou přišel docela na chuť !! Missionary Man naprosto zhovadile českým distributorem překřtěný na Krvavou pomstu rozhodně patří k Lundgrenovým lepším filmovým počinům, když sám stvořil parádně béčkovou postavičku nekompromisního pijana tequily a tajemného mstitele s intelektuálskými brýlemi na čtení a Biblí v ruce, zřejmě se nechal inspirovat v tomto směru tragickým Stevenem Saegalem.. Ani Lundgrenův "mstitel", ani samotný příběh se s ničím moc nepáře, nebere se příliš vážně, bez všelijakých zdlouhavých kudrlinek a zápletek, či nepřehledných bitek a přestřelek se vypořádá se všemi neřády ve městě, aby nakonec stejně jako přijel, nakonec i beze slova zmizel na své motorce stejně jako kdysi Odpadlík Lorenza Lamase..;) Krvavá pomsta nenudí, milovníky akčních béček a Dolphieho určitě potěší, jen ten filtr staré zažloutlé fotky mi nesedl, zdál se mi zbytečný.. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Kromě ztvárnění hlavní role Dolph Lungren film režíroval a je také autorem scénáře. (Terva)
  • Film sa premietal aj na filmovom festivale AFI v Dallase v roku 2008. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama