Reklama

Reklama

Toxymoron

Krátkometrážní / Sci-Fi / Horor
Česko, 2005, 16 min

Režie:

Jakub Hussar

Obsahy(1)

Toxymoron - snímek již získal několik významných cen na zahraničních festivalech. Natočil jej režisér Jakub Hussar, posluchač druhého ročníku FAMO v Písku. Patří do kategorie sci-fi horor. Civilizace je po kruté chemické válce soustředěna v obřích izolovaných městech. Z rozsáhlých kontaminovaných oblastí dlouhé roky nechodí žádné zprávy. Avšak v těchto zdánlivě neobyvatelných zónách se přesto děje něco strašlivého. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 3/10 Efekty 7/10/// +masky -děj, bez mluveného slova, bez pořádné hudby, tedy i bez pořádné atmosféry/// Opravdu asi nejvíce přípomíná počítačovou hru Stalker. Bohužel je zde (pokud nebudu počítat výpravu) velmi slabé zpracování. A hlavně velmi slabé celkové vyznení. Možná by stačilo málo a bylo by z toho více. Rozhodně ale cením námět a odvahu natočit něco takového. Přístě by to chtělo prostě víc emocí směrem k divákovi. /// Celkem 39%/// ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Oficiálna prvotina začínajúceho českého režiséra Jakuba Hussara. Tento krátky film natočil v rámci štúdia na filmovej akademii, len ako 20 ročný. Takmer s nulovým rozpočtom sa mu podarilo vytvoriť celkom podarený obraz post-apokalyptickej krajiny a rozohrať zaujímavý príbeh v ktorom nepadne ani jediné slovo. Hussar je veľkou nádejou českého sci-fi filmu. Ešte o ňom bude počuť. Dajte na moje slová. ** ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce nemám co vytknout, chybí jen ten příběh. Hussar má dar točit vtipné věci (FRONTA, JOHNNY NEMO), ale jakmile začne svou milovanou sci-fi brát moc vážně, vyjde z toho takovýto pěkně natočený, ale nemastný a neslaný kousek, který po obsahové stránce nemá čím zaujmout. Příběhu od začátku schází nějaká hlavní postava, záporáci mají skvělé kostýmy a zbraně, ale žádné pořádné přestřelky se člověk nedočká a pointa je jasná od začátku, takže co z toho? A proč vůbec točit vážnou post-apokalyptickou sci-fi a la STALKER, když můžu natočit dalšího ŠÍLENÉHO MAXE nebo CYBORGA? ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Není to úplně špatný, nějakou atmosféru to má (ale, i když by to na ní chtělo ještě zapracovat, každopádně mi ale vadí, že většina děje tu je vlastně převyprávěná textem. Místo toho to mohlo mít větší děj, protože za těch 16 minut se tam toho zas tak moc nestane. Kameru to má ale docela slušnou a jako cvičení 1.ročníku FAMO to bylo celkem ok. 3* ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Netuším, jestli z Jakuba Hussara vyroste velký filmař, který bude natáčet slavné filmy, a po pravdě o tom v malém zatuchlém českém prostředí trošku pochybuji, nicméně ze všech filmů odvysílaných v Noci filmových nadějí na mě jeho Toxymoron zapůsobil nejvíc, a to nejen proto, že se pohybuje v rámci mého oblíbeného sci-fistického žánru. Atmosféra pochmurné distopie, zajímavě zachycené záběry, scénář, který jen naznačuje a nechává pracovat lidskou fantazii, a absence mluveného slova, která zvyšuje napětí, to všechno mě vede k tomu, že se jedná o talentovaného filmaře, který doufám nezůstane jen u krátkých studenských filmů. Samozřejmě, jedná se jen o školní práci, které lze, posuzováno optikou "velké" kinematografie, vytknout celou řadu nedostatků, ale s ohledem na možnosti je to vysoce nadstandardní práce. Zapracovat ještě na scénáři, navýšit rozpočet a mohl by z toho vzniknout úspěšný celovečerák. Nápad je každopádně nosný, byť nikoliv originální... Celkový dojem: 70 %. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama