Reklama

Reklama

Clona

Trailer 1

Obsahy(1)

Benjamin a Jane se právě vzali. On je uznávaný fotograf, a tak na svatební cestu odjedou do Japonska, kam se Benjamin po krátké pauze vrací pracovat. Jedné noci se jim stane autonehoda. Pod kola jejich auta se totiž připlete mladá žena, jejíž tělo ovšem není k nalezení. Oba dva se na tuto epizodu snaží zapomenout, ale náhle se začnou dít divné věci. Na jejich fotografiích se objevuje záhadný stín. Pod drobnohledem se ukáže, že je to dívka, kterou tak záhadně srazili. Zatímco Benjamin začne být tajemnou bytostí ohrožován, a to jak psychicky, tak i jako fotograf, Jane se vydává po stopách podobných příběhů a zjišťuje, že dívka vlastně volá o pomoc…

Film je remakem stejnojmenného úspěšného thajského hororu a je zasazen do kulis současného Tokia. I vzhledem k tomu, že v něm hrají neokoukaní herci a za kameru se postavil japonský štáb, slibuje silnou a napínavou duchařskou podívanou, kde se lidská rozhodnutí dokáží s nečekanou silou vrátit i ze záhrobí. A to i s úroky… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (270)

tombac 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době remake asijské duchařiny, jehož není třeba posílat po porovnání s originálem klečet do rohu na hanbu. Ke cti mu slouží, že původní thajský Shutter patří bez debat mezi absolutní duchařskou špičku. Americká předělávka, které prospěl převážně japonský štáb, jest neurážejícím průměrem s pár světlými, lehce strašícími momenty (na údernost originálu samozřejmě nemá, což se týká především ztvárnění pointy), měkčí jü-rei bez krvavého faceliftingu (zato s dlouhým jazykem a mušincem kolem sebe) a zkratkovitou poslední čtvrtinou. Hodina a půl mi u Clony příjemně utekla, leč podruhé na ni do kina asi nepůjdu, jelikož její dějová kostra je až na pár drobných odchylek totožná s originálem a vidět poněkolikáté to samé a v horší verzi nemusím. 5/10 ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tento horor začíná tou nejděsivější možnou scénou: nikoliv vraždou, ale..... svatbou! Naštěstí hrůzyplné okamžiky manželských začátků skončí hned po úvodních titulcích, kdy američtí novomanželé vyrážejí do Země vycházejícího slunce. A tam, ach jaká hrůza, mají problémy s foťákem! Takové šmouhy na fotkách, to už vyděsí nejednoho drsňáka. A jak vyjde překvapivě najevo, džaponci žerou mnoho luštěnin a proto snímky kazí duchové. Následují další "překvapivá" odhalení pro blondýnu a pak už konečně může divák se zíváním film vypnout a zamyslet se, jestli nebylo lepší vzít si knihu. Zoufale průměrný horor, který ani moc nevyděsí, pokud nejste vyloženě chabrus na nervy. Věřím tomu, že původní japonská verze je lepší, ale nějak mi ty ťamanské podivnosti prostě nesedí. 50% ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Tyhle kopíráky je potřeba brát a hodnotit jako samostatné filmy. Jasný že to je čorka jak prase a film je točenej podle pravítka přesně podle originálu, ale bál sem se, lekal sem se a jak píše MrHlad vše funguje jak má a o to jde. Stejný případ ja Karantena vs. Rec, je to naprosto to samé akorát s jinými herci a přesto filmy dělí 30%. To je tak když někdo nedokáže hodnotit nezaujatě. Navíc Joshua příjemně potěšil. ()

DDT 

všechny recenze uživatele

Nudný mix duchařských hororů. Všechny scény už jste kdysi kdesi viděli, jen trochu líp natočené. Dokonce i herci mi připadali jako remixy jiných, slavnějších jmen. Například Rachel Taylor vypadá jako perfektní kříženec Naomi Watts a Nicole Kidman, jen bez jejich talentu. A ještě malá poznámka - že by si dnes profesionální fotograf módy sám vyvolával ve vývojce nafocené filmy mi přišlo míň pravděpodobné než porazit na silnici autem ducha. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Už to človeka nebaví ani opakovať, ale ešte to zvládnem :) další remake :D Shutter som išiel pozerať čisto z povinnosti a neočakával som samozrejme nič resp. som čakal čistú žumpu. Film je plný klišé, ktoré, ale na počudovanie fungujú celkom slušne a všetky lakačky a iné pri ducharčine povinné veci pracovali tak ako mali. Síce film ničím neexceloval, milo ma prekvapil, že aj v tejto vlne remakovania azijských ducharčín s bledými, čiernovalými ženymi sa nájde nejaký, ktorý spadá aspoň je priemeru. A práve Shtter si minimálne 50% zaslúži. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Fenomén zachycování duchů na fotografiích je známý jako duchařská fotografie, nadpřirozený jev, jehož počátky sahají až do konce 19. století. (LUKICKK)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 31. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Film nebyl promítán pro kritiky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama