Reklama

Reklama

Bubáci

(festivalový název)
  • USA Spookies (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skupinka mladých ľudí náhodne zablúdi do na prvý pohľad opusteného domu, ktorý je však v skutočnosti plný odporných kreatúr, ovládaných zlovestným bosorákom Kreonom, potrebujúcim ľudské obete na oživenie svojej nevesty. (Karamanlis)

Recenze (32)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Sice to vůbec nemá koherentní děj, sympatické a logicky se chovající postavy, alespoň průměrné herecké výkony, nějaké slušnější produkční zázemí, schopnou režii či výraznější humor (má-li to vůbec být hororová komedie) - on tenhle film toho vlastně celkově moc nemá, zato ale má velmi nápadité masky a vymazlené praktické efekty. Je znát vliv klasických hororů Evil Dead a Noc oživlých mrtvol. Spookies jsou vlastně spíš jen takovým slepencem nápadů a inspirací a jako celistvá podívaná vůbec nefungují, přesto to právě díky již zmíněným maskám a faktu, že se v té naivní slátanině stále něco děje, docela dobře baví. Jen toho zmodralého kočkodlaka, co se potloukal celým filmem, jsem nějak nepobral. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Divnej tenhle film. Dobrou půlhodinu mi trvalo, než jsem mu přišel na chuť, a nebylo to jenom tou chlapskou a levnější verzí komiksové Mystique. Spookies je poněkud nesourodý mix fantasy komedie a monster hororu, což jen potvrzuje ona výměna režisérů a následné dotáčky. Výkony a jednání zdejších akterů bude lepší neřešit, protože jeho tvůrci očividně věnovali největší pozornost výtvarné stránce: najdete tu tak obrovskou škálu různých démonů, zombíků, oživlých soch nebo dokonce jedné bizarní pavoučí nestvůry. A co potěší nejvíc je fakt, že jejich masky nevypadají (většinou) vůbec špatně. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na rovinu - ptákovina jako hrom! Klasická osmdesátková záležitost s dusavou elektronickou hudbou (nahánění nevěsty oživlými mrtvolami je dlouhý kolovrátkový videoklip), děvečkama, co vypadly z popklipů, a strašidelným domem okupovaným nejen démony. Obstojná je kamera i mnohé aranžované scény, co navozují patřičnou horrorovou atmosféru - temný hřbitov u starého domu, mlha, blesky (ale neprší), chodby, pavučiny - pěkná scénka s démonickou ženou, která se postupně promění v obří pavoučí monstrum a vysunovací čelistí ala vetřelec vysaje během pár vteřin svoji oběť - posezení při svíčkách a hře s démonickými šachy. Masky jsou velmi dobré, i když hrůzu nebudí - jsou buď odporné nebo komické, ale propracované. Pekelné potvůrky (hodně gumové), smrtící chapadla, babizna duch (vzpomněl jsem si na muppet show) a mrtvoly lezoucí z hrobů. Postavy jsou samozřejmě ztvárněny amatérsky a chovají se jako hovada, ale to je u těhle snímků vcelku vedlejší. Přesto jsem měl až na pár scén pocit, že je film bez většího nápadu, že nudí. Možná balancování na hraně komedie a horroru tomuhle snímku spíše uškodilo, protože nepřevažuje ani jedno. Každopádně leckterá scéna notně rozesměje, ať už zmiňovaná naháněčka nevěsty (co mi připomínala Madonu), či prdící sklepní monstra, která se rozpouštějí v červeném víně... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Hodně velká nuda, která nedokázala zaujmout ničím, krom zdařilých masek a že jich bylo, jinak opět tragické chování postav, které je smutně úsměvné. Aspoň za ty masky zvedám o jednu hvězdu hodnocení. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Už v roku 1984 začala cesta tejto zombie komédie a inej hávede pod režijným vedením Brendana Faulknera a Thomasa Dorana, rozbehnutím nakrúcania filmu, ktoré sa ten rok aj zastavilo. Pôvodný zostrih nesúci názov "Twisted Souls" bol produkovaný hlavne pre čo najväčší finančný zisk, za čo najmenej odvedenej roboty (okrem trikovej stránky na úrovni). Aj preto možno bol status Twisted Souls označený ako nedokončený, ktorý bolo treba ešte prekopať a “dopracovať” do finálnej verzie, čoho sa film prílevom investícii dočkal v roku 1985. Nové scény točené v tom istom prostredí ako Twisted Souls, tentoraz ale s iným režisérom/režisérkou (Eugenie Joseph), dali nakoniec až spojením s pôvodnými zábermi z roku 84 vzniku hororu zvaného Spookies. Výsledná verzia sa po rokoch dočkala aj remasterovanej DVD podoby. ### Príbeh miestami evokujúci trocha Evil Dead, Phantasm či dokonca X-Menov nenudí a je plný prekvapení a trikových orgií veľkého množstva tej najvyššej úrovne. Za ne by som udeľoval cenu hneď, ak by to bolo možné. Napínavou dejovou líniou dokreslenou bezkonkurenčnou hudbou, musí prejsť skupinka mladých ľudí, prichádzajúcich v jednu temnú noc do opusteného sídla. Nikde nikto, tak prečo si trocha neužiť zábavy, že. Hra na smrť a ešte horšiu smrť začína! Jedna hviezda dole za trocha tej nesúrodosti a miestami nepochopiteľného správania postáv. Ale keďže je to comedy-horror, toto nemusí byť prekážka k plnému diváckemu zásahu. JOIN US!!! ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Roztomile pitomé béčko, jenž ovšem v mnoha momentech svou hloupostí dosahuje kvalit těch nejlepších guilty pleasure filmů, které jsem měl zatím možnost vidět. Pamětihodných momentů by se našlo víc (tepající žilka na hlavě čaroděje je WTF jako prase), ale vrchol byl asi lunaparkově nasvícený kostlivec, co při pádu z výšky vybuchuje. Ideální snímek pro nějakou opileckou akci, třeba až se jednou Čakovická béčka přesunou do Kolína, viď, Hipíku ;-) ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Co se týče efektů a masek,tak se na nich tvůrci opravdu dost dobře vyřádili a taky proto jsem za ně dal jednu hvězdičku,jinak bych dal jenom asi za tři. Hlava v krabici blahopřající všechno nejlepší k narozeninám se mi zdála solidní,příšery nemaj chybu,jak v provední tak i ve vystupování. A trailer od pfa není k tomu to filmu. Bohužel. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nebudu zapírat a řeknu na rovinu že mě to zklamalo. Čekal jsem horor který pomalu každý chválí, ale dostal jsem divnou patlaninu kterou režírovaly 3 režiséři ale jakoby se nemohly dohodnout co chce každej točit, chvíli tu je pokus o humor který totálně padá, pak je tu mysterioznost které bohužel padá díky monstrům. Celý tenhle žánrový mišmaš nešel moc dohromady. Co mi aspoň udělalo radost je to že se ve filmu neustále něco děje a masky které byly prvotřídní, ale každopádně nic extra to nebylo. Vidět a zapomenout. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsme si schovával, na konec roku ? Ohh to sem tedy dal, já leccos hororům prominu, protože je mám rád, ale po tomhle mám asi otřes mozku. Ale přitom hudba lahodí mým uším, masky a kostýmy zase mým očím a majitel domu s Německým přízvukem, do jisté míry působí zlověstně. Ale příběh pro jistotu neexistuje, dialogy sou monotání a velkou většinu herců, to ani nebavilo. A když už je řeč o hercích, tedy v tomhle případě spíše o nehercích, tak ta ústřední parta to hraje tedy hrozně. V jednu chvíli, stojí a normálně se baví a pak se tam začnou hadát a prát, a dle výrazu jedno z nich, moc se mu do toho nechtělo. A úplně nejlepší bylo, když jeden z nich dostal nápad, že se skupina rozdělí a budou ve dvojicích, dělat šmejděníčko, šmejděníčko.......to je naprosto geniální. No co si budeme povídat je to hrůza a děs, dvě hvězdičky za hudbu a masky, ale od tohohle raději ruce pryč. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Na začiatok vám poradím pred sledovaním: Proste vypnite mozog a bavte sa. Nehľadajte žiadnu logiku, pointu, scenár a nezamýšľajte sa nad nedokonalosťami a hlúposťami. Ja som na to prišiel až pred koncom filmu, takže môj zážitok nie je tak intenzívny. Tento film je neuveriteľné béčko, dýchajúce atmosférou 80. rokov, ale s fakt vynikajúcimi maskami. Celé je to len bezcieľne pobehovanie asi ôsmich ľudí po starom baráku, ktorý sú postupne vyvražďovaný rôznymi stvúrami. Občas sa človek pekelne nudí a občas skvele zabáva. Herecké výkony nič moc, ale to je vykryté šialenými vraždami a monštrami. Ako oddychovku odporúčam. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Dejovo je Spookies v podstate klišé, najviac podobné o čosi málo mladším kúskom ako Waxwork 1,2 či Night of the Demons 1,2 - partia ľudí, tajomný starý dom, v ktorom na každom rohu číhajú rôzne obludy a následná naháňačka hore-dolu. Veľkým plusom Spookies však je, že sa tu objavia naozaj rozmanité a bizarné kreatúry a ako tu už bolo niekoľkokrát spomenuté, masky a triky sú na perfektnej úrovni, čo film posúva o triedu vyššie. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ty vole to mě poser, prdící zombie... Osmdesátkové, levné, účinné. Příběhově a herecky zrovna nic moc, ale jinak slušně koukatelné cvičení maskérů a lidí od speciálních efektů. Z doby, kdy to ještě dělali rukama a neonanovali jen u počítačů. Tohle má dobře našlápnuto na kultovní status. 3.5* ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Na střední jsme ukořistili s kamarády diktafon, což byl pro nás vstup do světa neskonalé zábavy, která spočívala v tom, že jsme se váleli v parku, chlastali alpu a vymýšleli naschvál co nejdebilnější příběhy a zápletky, do kterých mohl každý z nás libovolně vstupovat. Do nynějška jsem si nemyslel, že by to mohla být relevantní tvůrčí metoda. A vlastně si to pořád nemyslim. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2022] Mám štěstí, že ten film je tak krátký a že jsme ho viděl s otrleckým živým dabingem do sálu, jinak bych asi skončil hůř než ona nebohá skupinka mladých lidí. Takhle to dopadá, když týpek z pornoprůmyslu vezme nadšeným začínajícím filmařům jejich dílo, natočí cosi o černokněžníkovi a jeho mrtvé ženě, podivně to propojí a vydá, protože ví nejlíp, čeho si publikum žádá. Je to tak bizarní, že Bubáci začínají být populární u lovců obskurních trashových kuriozit. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pripadá mi to ako diplomovka od nejakého žiaka triedy špeciálnych efektov. Pretože sa tu nedá písať o scenári, réžii, či náhodou hereckých výkonov. Mix EVIL DEAD a vlastne každého známeho hororu nevyzerá zle, iba nudí. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Partia mladých ľudí sa ide pozrieť do zdanlivo opusteného domu a že je opustený len akože tak to už je asi všetkým jasné.A ten dom patrí niekomu veľmi zlému,ktorý čaká na obete aby mohol oživiť svoju drahú.Niektoré masky boli na zasmiatie ale niektoré mali efekt strachu.Je tu veľa všelijakých kreatúr ale žiadna nieje moc pôsobivá a viac mi to pripadalo na smiech ako na hrôzu.A celkové spracovanie bolo z chaotických pokusov tvorcov vytvoriť niečo originálne,niečo zaujímavé ale ja im to musím povedať stvorili ste riadnu kravinu a nič tu nefunguje-atmosféra,napätie,strach to v tomto filme sú len pojmy bez realizácie. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Spookies je jeden z tých filmov, pri ktorých musíte vypnúť mozog aby ste si ho naplno užili. Nehľadajme tu logiku a vynechajme totálne absurdný a hlúpy scenár, a dostaneme zábavný horor, v ktorom nás môže prekvapiť množstvo kreatúr a stvor či vydarené masky a triky. Ak už sa nie báť, tak aspoň baviť. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem chtěl vidět dobrých patnáct let. Doma už jsem ho měl, ale poslední dobou jsem ho odkládal až vyjde na Blu-ray, a já se budu moct pořádně pokochat. A hned ze startu musím říct, že je dost jinej, než jsem si ho vysnil. Tak už to chodí. V prvé řadě jsou Spookies přehlídkou výborných praktických efektů a nádherné stylizace. Výtvarná stránka, hororovej feeling, spousta, ale opravdu spousta nádherných monster- to všechno je na jedničku. Jen jako celek film strašně skřípe a nesedí pohromadě. Chvilku to vypadá na feel good dětskej flák typu Monster Squad, ale to je jen falešná stopa. Je to divnej, na pilu tlačící snímek, kterej se snaží neustále chvátat dopředu a sypat do diváka další a další atrakce a situace. Je hoooodně cheesy, někdy trapnej, někdy šílenej, někdy krásnej, někdy ohromující, absolutně osmdesátkovej. Prostě kočkopes. Ale rozhodně pamětihodnej. ()

topi 

všechny recenze uživatele

V žádném případě zde nehledejte logiku. Tohle není pro diváky, kteří potřebují chápat chování postav nebo linku příběhu. Tohle je tak nesmyslné a bláznivé, že si na chuť přijdou pouze fanoušci pravého osmdesátkového braku. Totálně nelogické jednání lidí, avšak překrásná fantazie masek a efektů, kde neexistuje počítačová animace ani CGI, ale jen a jen stará dobrá poctivá ruční mechanická práce, která dělá ze Spookies jedinečnou a pro fanoušky žánru parádní pecku!! Dokonce je použita i stop-motion animace, kterou já mám tak moc rád. Úžasná béčková hororová atmosféra z obrazovky vyloženě šplíchá, zombíci a monstra číhají v každém záběru. A že je na co koukat, opravdu velká plejáda příšer! Pro mě je top asijská žena převtělená do pavouka. Překrásná stylizace! Všechen tento krámek atraktivní hrůzy je ozdoben naprosto šíleným synťáckým soundtrackem, u kterého jsem se nejedenkrát pobavil :D. Spookies je svým způsobem dozajista kultovní film, který místy evokuje Evil Dead nebo Phantasm. ()

Reklama

Reklama