Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Volné pokračování katastrofického filmu 10,5. Zemětřesení zdevastovalo Kalifornii a vyvolává sérii dalších katastrof. Běsnění přírody stojí v cestě jedna z největších atomových elektráren v zemi a Americe tak hrozí totální zničení. Navíc se potvrzuje teorie, že se zemské desky navracejí k sobě a to by znamenalo roztržení kontinentu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (52)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Tentýž shit jako první deset a půlka, tentokrát ovšem s jedním známým hereckým ksichtem (Frank Langella) navrch a samozřejmě v há dé:P A s jakým arzenálem se tedy tento další katastrofický spektákl vrhá na bránici věci znalého diváka? Nejde o nic převratného, klasicky tu máme kotel plný nelogičností bublající kolem další takřka kataklyzmatické události na území státu, jehož obyvatelstvo se se vším vždy popere nejdisciplinovaněji a nejstatečněji, jak jinak než se starostlivým tatíčkem prezidentem za zadkem. A dost mě děsí, že má jít o volné pokračování, onu první "část" jsem totiž viděl, a že by tohle navazovalo, to se mi opravdu moc nezdá. Mapa USA se mi nezdála změněná ve smyslu událostí "prvního dílu" a vlastně vůbec nic neodpovídá tomu, že by státy prošly nějakou masově destruktivní událostí, shodou okolností také založenou na teorii, kterou si členka jakési děsně neortodoxní vědecké rodiny vycucala z prstu. Tohleto už nejde označit jinak než jako naprosto bezprecedentní pokus o*ebat divákův mozek. Zakažte natáčení podobných bezduchých krávovin - nebo alespoň netvrďte, že kopírování VŠECH filmů je zločin, ano?;) Dal bych 20% jako u oné "jedničky", ale snahou vlichotit se děsně trendy hádéčkem a ozvláštnit celou věc "akční" kamerou, pod kterýmžto pojmem si za tohle dílo zkázy zodpovědné osoby představují fíčuru "zoom in, zoom out" a po Bollově vzoru ji rvou do naprosto každého záběru, díky čemuž máte pocit, že se tvůrci filmu zbláznili a vy je budete velmi brzy následovat do krajiny růžových slonů a zeleného písku, si Apokalypsa (mimochodem zřejmě jediná vhodně použitá věc v těch bezmála třech hodinách) vysloužila začlenění do systému odpadového hospodářství. ()

Aethra 

všechny recenze uživatele

Upřímně, dobře jsem se u toho pobavila. Problémem může být fakt, že šlo o smrtelně vážně myšlenou záležitost... Velké minus za to, že jsem se nedočkala příletu Supermana, který by přiklonil zemské desky k sobě, a že největší americká jaderná elektrárna se dvěma chladicími věžemi musela být ochráněna naprosto civilním způsobem - výbuchem zemního plynu, jehož zásoby se nacházely tak 200 metrů od elektrárny... Jo, a sorry za spoiler ()

Reklama

AdamDM 

všechny recenze uživatele

Už som chcel dať odpad, ale zase musí byť vo filme generál Landry. Vlastne všetko je rovnaké ako v jednotke, tuposť, nezáživnosť, zbytočné príbehy ....ó a áno, samozrejme jadrovú elektráreň postavia pri pri ložiskách plynu, čo značí nestabilnosť a zlomy. Nuž ale čo, zase to všetci prežili a tešíme sa na ďalšie pokračovanie :) ()

kikka20 

všechny recenze uživatele

Mám ráda takové "katastrofické" filmy. Ale určitě vím, že by taková "malá" prasklinka nerozdělila tisíce kilometrů dlouhý kontinent. Ta propast byla široká 3-4metry.. podle mě by to mělo být širší.. o hodně širší.. Efekty, no, nic moc. Tři hvězdy jsem dala jen proto, že takové filmy mám ráda + dobré herecké výkony. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Beau Bridges je záruka špatnýho filmu, takže jsem věděl do čeho jdu, ale já takovýhle blbosti občas docela rád :-) Efekty dělaný někde doma na písíčku jsem tak nějak překous a nutno filmu uznat to, že je asi nejapokalyptičtější, co jsem kdy viděl. A dokonce tam Beau pronesl i jedno moudro: "Zklamal jsem celý národ..." Nezbývá než s ním souhlasit a dodat "... a ne jenom jeden". ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama