Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Španělská komedie v režii Roberta Santiaga představuje trojici mužů, kteří se nezávisle na sobě chystají jedné noci skoncovat se životem. Každý pro to má svůj důvod. Prvnímu zlomilo srdce, když ho jeho žena opustila měsíc po líbánkách kvůli instruktorovi aerobiku. Druhému zkrachoval obchod a třetí je tak tlustý, že nemůže žít, jak si vysnil. Ale ačkoliv důvody odchodu ze světa jsou různé, všichni tři pokus o sebevraždu zpackají. A tak se společně ocitnou na sezení terapeutické skupiny a ukáže se, že psycholožka, která právě ukončila studia, má ke svým pacientům blíž, než si myslí. A když objeví knihu od Roberta L. Stevensona Klub sebevrahů, zdá se, že právě ona nabízí řešení všech jejich problémů … (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

easaque 

všechny recenze uživatele

3* díky tipu jsem se dostal k této černé komedii, jejíž předloha je už hodně stará a s podobným motivem bylo natočeno už dost filmů ... pro mě to však byla premiéra. Nemůžu říct, že jsem se nebavil, ale měl jsem o něco vyšší očekávání. Výsledné tři hvězdičky tak akorát představují můj pocit z filmu, protože když už vím, jaké parádní komedie dokáží Španělé natočit, tak jsem byl spíš zklamán. Možná příliš civilní, naivní, filmařsky i herecky nevýrazné a málo bláznivé na to, o jak extrémní téma se jedná. Přesto je to v rámci komedií trochu lepší průměr. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

VanBradley89 

všechny recenze uživatele

V úvodní půlhodině skvěle se tvářící černá komedie z velkým potenciálem. Několik vtípků je opravdu smrtících, ale čím víc se blížil konec tím víc se to blížilo romantice. Z hlavního hrdiny se ze sympaťáka začíná stávat otravný hovado.A já se přistihl při tom, že je mi úplně jedno jak to skončí. Jediná postava, která mě dokázala v každé scéně zaujmout je nejhorší psycholožka na světě. Je to škoda. Ale z někým trošku cyničtějším z toho mohl bejt výborný film. ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Film s mrazivě vzrušujícím námětem a obstojným příběhem, který však nedokáže v závěru naplnit očekávání, která si sám v první půlce předhodí. Mohla to být geniální černá komedie o bandě, co hraje jakousi karetní podobu ruské rulety, ale od druhé poloviny děj padne pod nával růžových kapesníčků a míří vstříc zaslzeným koutkům, rozmazaným řasenkám a obskurnímu happyendu. Škoda, potenciál byl v absolutně nepolárních hodnotách. Vyzdvihnout musím emo anděla se jménem Lucía Jiménez, do filmu sedí na jedničku. [prosinec 2008] ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Příjemná záležitost, v níž se myšlenkově sympaticky snoubí respekt k životu s respektem ke svobodné vůli jednotlivce, ať by byla jakákoliv. Je to komedie, u které se sice člověk nedusí smíchy, na druhé straně ale nutí k zamyšlení. Jsou to ty lepší 3 hvězdičky, málem i čtyři- 64, nikoliv 65 procent. Ale potěšilo mě to, rozhodně nelituji. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak k téhle komedii jsem se dostala totálním omylem, ale ve výsledku toho vůbec nelituji. Parta z různých důvodů nešťastných lidiček, kteří dospěli k závěru, že už je to tady nebaví a tak se rozhodnou se vším skoncovat. Ale nejdřív se musí navzájem poznat a seznámit na psychoterapii, aby mohli založit ten báječný klub a pak už to půjde všechno jako po másle. Scény s psycholožkou jsem si vysloveně vychutnávala. K černým komediím většinou přistupuji se značným despektem, ale tady jsem nebyla ani trochu zklamaná a klidně to mohli ještě trochu víc přikořenit, vůbec bych se na Roberta nezlobila. Ani na jednoho :-) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama