Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

castor 

všechny recenze uživatele

Údajně podle skutečných událostí natočený thriller, vystavěný na jakémsi náboženském kultu přiblblíků v zapadlých mexických přístřešcích (mezi nimi i oddaný přítel Froda Sam z Tolkienovi trilogie). Původně to ale měla být pánská jízda do Mexika za levným sexem, chlastem a bezstarostným poflakováním se. Ostatně tamní uličky za denního světla vypadají až romanticky, v noci v nich ale vládne temná síla, opepřená mordy skoro jako ze série Saw. Základním stavebním kamenem je tu ale podmanivá atmosféra, překvapivě solidní herecké výkony a úsporně přizdobené krvavé momenty. Jen závěr už zbytečně vrství jedno klišé za druhým!! Nezaměňovat s hororem; nicméně jako nenáročné postrašení diváckého stavu to bohatě stačí!! ()

zbysik 

všechny recenze uživatele

Bylo našlápnuto na víc, ale závěrečná očividně natahovaná "půlhodinka" nadprůměrný dojem potápí do průměru. V rámci svého subžánru děj filmu vcelku originální. "Zvláštní" kameru jsem též vnímal jako pozitivum. Na to, že dvacetileté kluky hrají třicátníci, jsem již zvyklý :-), ale v tomto případě to bylo očividnější než v jiných, žánrově podobných filmech. ()

Reklama

Wally 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako jedna z největších nechuťáren, co jsem viděl, ale postupně se vytratil náboj a herci svýma přihloupýma dialogama nevýslovně nudili. Jak píše Malarkey - kdyby tam ke konci pořád někdo neřval bolestí asi bych tomuto snímku nevěnoval vůbec pozornost. Jednu hvězdičku dávám za to, že něco takového ve skutečnosti bylo možné a druhou za krásnou M. Hilgaredu. Víc si to při vší snaze z mého pohledu nezaslouží... ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Na Borderland jsem se vcelku těšil a plný očekávání sledování dalších lidských jatek film konečně zhlédl. Bohužel při naskočení závěrečných titulků jsem věděl, že mé naděje na nadprůměrný film byly až přespříliš a to i přesto, že úvod filmu tomu vůbec nenaznačoval. Poté děj přeskočí na druhou kolej a začne být ne až tak zajímavý. Ani to prostředí Mexika se mi příliš nezamlouvalo a střídání Anglické mluvy se Španělštinou taky na kráse příliš nepřidalo. Kladně bych přeci jen ohodnotil reálny podstavec, který si nehraje příliš na sci-fi obraz ikdyž samotný záměr padouchů je samozřejmě směšný. Jako celek však jde o slabší podprůměr a raději bych se podíval po jiných podobných titulech. ()

Guzo 

všechny recenze uživatele

Zápletka naprosto běžná - náboženská sekta zabíjí koho může. No nic, originalitu jsem ani nečekal, tak tohle jako zápor ani neberu, ale je tu všude moc cítit Mexiko a to se mi nelíbí. Styl točení, měststké ulice, herci, všechno je takové nemastné neslané, největší plus asi vidím v plešatém chlapíkovi ze sekty, z toho šel mráz po zádech už při prvním pohledu, škoda, že nedostal víc prostoru. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Založeno na pravdivé události, která se stala v Mexiku v roce 1989, kdy skupina zvaná "narcosatanicos" zabila pro své satanistické rituály minimálně dvacet lidí. (Chatterer)

Reklama

Reklama