Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Traja chalani cestujú do Mexika za dobrodružstvom a aj ho dostanú, ale škoda, že inač ako očakávali. Lebo jedného z nich uniesli a ty dvaja sa ho pokúšajú nájsť. Je to nekompromisné, niekedy kruté i akčné. Nieje to, čo som očakával, lebo príbeh sa toči okolo nadprirodzena a resp.ľudských obetí. Poviem na rovinu, že príbeh ma nebavil, ale celkové spracovanie bolo docela svižné.To bola banda vyčuránkov, tak to bolo značné, lebo asi desiati na jedného no, to boli machri. Boli tu odseknuté končatiny, vytrhnuté oči a iné ľudské malichernosti, ale tentokrát to išlo mimo mňa, lebo keď ma nebaví príbeh filmu, tak všetko ostatné nemá pre mňa až takú veľkú cenu. Ale čo sa mi najviac páčilo, že všetci záporaci boli zabíjateľný aj hneď na prví raz, tak taký príklad by si mali vziať všetky takéto podobné filmy. Film ma prekvapil, že hlavný King zomrel ako prvý a pre mňa to bolo dosť kľúčové, lebo to sa len tak nevidí, že hlavná záporná postava zomrie ako prvá a tým si u mňa troška vylepšil celkový dojem. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Zcela neoriginální typ survival hororu, vyznačující se všemi nectnostmi včetně roztřesené kamery a použití filtrů. Prostě v Mexiku je nějaká sekta. Vražděj lidi, pak je žerou - originální až na půdu. Sežerou poldu. Pak sem přijede grupa študáků z Jůesej, jako z USA, sou to děsní chujové a pařmeni, svoboda mladým, lítáme v tom a tak... Jenže pak narazej na tuhle sektičku, postupně tak nějak začnou ty mladý Amíci odpadávat, protože na kaniblaský sekty nejsou nějak cvičený, možná sou i chabrus na prsa, kdoví?. takže krev teče, nechutností přibejvá, mozky se baštěj na syrovo, ani cibulku do toho ty zvířata nedaj... Prostě a zkrátka další zbytečná hovadina, kerou snad ani nejde označit za horor, u hororu se člověk má bát, ale tady blije zhnusením. Možná by se na tyhle typy filmů měl vymyslet nějakej spešl název. protože vono ani to "survival" tak nějak neodpovídá ději, dyž tam všichni zhebnou. Což jsme věděli od samýho začátku. Navíc, když dáte disk do mašiny, vyskočí na vás ten ukřičenej protipirát, co je votravnej jak politici před volbama, pak ňáký trailery na filmy 12, Slídil, Winx club, Reservation Road, Lovci draků, Asterix a olympijské hry, ale jinak žádnej bonus, kamarádi. Koho to zajímá, film má širokoúhlý obraz 2,35:1, ale je to na prd, na týhle nudli akorát ještě víc člověk vidí, jak nechutně ta rozklepaná kamera je. A pak se vám chce zvracet i z ní. Jo, mám to - říkal bych těmhle filmům "vyprošťovák". ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Film mne nejdříve na samém začátku přibil explotační scénou mučení, kdy jsem si hned říkal, že půjde zřejmě nečekaně o něco vyjímečného v tomto ohledu. Snad naštěstí se nekonalo, protože nápor, který film staví hned na začátku bych 100 minut těžko vydýchával, nebo by z toho byla slátanina typu "Hostel"... Po této scéně film na dlouhou dobu docela ubere plyn a stává se skutečně vcelku realistickým. Minimum nelogických a tradičních klišé, ale postupné vysvětlení celé zápletky je vcelku logické a uvěřitelné. Závěrečný masakr je spíše drsnou akční záležitostí, která sice uvěřitelná není (hrdinové stojí proti obrovské přesile sadistických šílenců), ale zato se stále drží nezavedených směrů. Tím myslím třeba to, že ten hlavní šmejd nemusí umřít až na konci, že ten nejsadističtější psychopat nedá hrdinům nakonec ani tolik zabrat a že jako nejtěžší nepřítel je někdo, do koho byste to během sledování filmu neřekli. Jinak film je to slušný, zajímavý, pěkně vykresluje zcela jiné prostředí a kulturu, než na jakou jsme zvyklí, žádná šílená rodinka se nekoná. Kamera je výborná, působí polodokumentárním dojmem. Výtvarná stránka také, špína, hnus, bolest a strach ... Prostě tohle je Borderland. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

No, až nečekaně kvalitní thriller/horor, sice úvodní navnaďující porcovačka neni v pozdějším ději tolik zopakovaná, jak by si člověk přál, ale samotná úžasně temná a drsná atmosféra zapadákova v Mexico city to plně vynahrazuje a to co se nenaporcovalo v prvních 70ti minutách filmu, to se rychle a ve velkým stylu naporcuje v závěrečný půlhodině, tady stačí snad jen zdůraznit, že oblíbená zbraň ve filmu je mačeta. Mimochodem Sean Astin má tady fakt zajímavou postavu a docela mu sedne ()

Wally 

všechny recenze uživatele

Začalo to jako jedna z největších nechuťáren, co jsem viděl, ale postupně se vytratil náboj a herci svýma přihloupýma dialogama nevýslovně nudili. Jak píše Malarkey - kdyby tam ke konci pořád někdo neřval bolestí asi bych tomuto snímku nevěnoval vůbec pozornost. Jednu hvězdičku dávám za to, že něco takového ve skutečnosti bylo možné a druhou za krásnou M. Hilgaredu. Víc si to při vší snaze z mého pohledu nezaslouží... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Založeno na pravdivé události, která se stala v Mexiku v roce 1989, kdy skupina zvaná "narcosatanicos" zabila pro své satanistické rituály minimálně dvacet lidí. (Chatterer)

Reklama

Reklama