Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Což o to,dusivou atmosféru,přitažlivě temný styl a výraznou kameru Borderland má bez diskuzí,ale co je toto vše naplat,když zápletka,příběh,či ještě možno říci nepěkný osud tří kámošů v Mexiku je tak zoufale nudný a prázdný.I to,že jde o film podle skutečných událostí je sice přitažlivé,ale ani toho nedokázali autoři využít a neustále balancují na hranici tuctového thrilleru a nevýrazného hororu.Já jsem po celou dobu navíc nezaznamenal ani chvíli opravdového napětí,strachu,či jiného hororového atributu,vše je odvyprávěno velmi nezáživně a nedramaticky.Navíc mě ani příliš neoslovilo obsazení,všichni přítomní herci mi přišli velmi mdlí a nevýrazní.Zkrátka,po vizuální stránce jde o velice povedený snímek,ale co se týče dějové linie,ta mi přišla prakticky nulová,bez spádu,bez života. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Koho by sakra neděsila parta nemytých mexikánců s vizáží Dannyho Treja, co pořádá krvavé rituály s nebohými turisty? Zde se mi opět potvrdilo, že nezáleží na míře "brutálnosti" spíš než na tom, jak je ta brutálnost podaná. A tady to bylo nadmíru nepříjemné, dokonce mě z ní i přešla chuť na oběd. Prostředí mexického zapadákova využito na jedničku z hvězdičkou. Mezi herci ovšem nic výjimečného, titulková konečná píseň byla hezká. Ale kam se poděl Samvěd Křepelka?! ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tři kámoši se vydají užít si kurev hned na okraj Mexika, ale bohužel se nevyhnou střetu s lokální bláznivou sektou pašeráků drog. Musím uznat, že se jedná o stylově natočený horor, se sympatickými postavami na té kladné straně, a celé to působí trochu nevšedním dojmem... Bohužel to ale trpí nedostatkem násilí, i když zase se najde pár scén, co vážně stojí za to. Vyvrcholení zklamalo. Takže moje dojmy jsou takové dost smíšené. Jedná se o zajímavý počin, něčím mi to ale nesedlo. (screeny) ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Příznám se čekal jsem od tohoto filmu více. Námět ušel, poněkud mi neseděl výběr herců - když se celý film mluvilo o tom, že nastal čas, příjde taťka - náš bůh, tak jsem si myslel, že přijde nějaké monstrum a nebo chlap, ze kterého jde šílený strach. No a dorazil takový malý teploušek....... Párkrát jsem dokonce u toho filmu zýval :-( ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Na Borderland jsem se vcelku těšil a plný očekávání sledování dalších lidských jatek film konečně zhlédl. Bohužel při naskočení závěrečných titulků jsem věděl, že mé naděje na nadprůměrný film byly až přespříliš a to i přesto, že úvod filmu tomu vůbec nenaznačoval. Poté děj přeskočí na druhou kolej a začne být ne až tak zajímavý. Ani to prostředí Mexika se mi příliš nezamlouvalo a střídání Anglické mluvy se Španělštinou taky na kráse příliš nepřidalo. Kladně bych přeci jen ohodnotil reálny podstavec, který si nehraje příliš na sci-fi obraz ikdyž samotný záměr padouchů je samozřejmě směšný. Jako celek však jde o slabší podprůměr a raději bych se podíval po jiných podobných titulech. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Založeno na pravdivé události, která se stala v Mexiku v roce 1989, kdy skupina zvaná "narcosatanicos" zabila pro své satanistické rituály minimálně dvacet lidí. (Chatterer)

Reklama

Reklama