Reklama

Reklama

Tři studenti z Texasu se chystají na výlet do Mexika. Cestují po zapadlých provinciích a poslední věc, kterou  by mohli čekat, je smrt. Bohužel narazí na vyznavače starobylého krvavého kultu zla, kteří neustále dávají svému bohu lidské oběti. Film je natočen podle skutečné události. (LIVINGDEAD)

Recenze (135)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi to hodně připomínalo Hostel, ale časem to umlklo a já se příšerným způsobem nudil. Co bych taky chtěl od hororu, když mě dokáže zaujmout jen nějakej hodně originální nebo se Satanem v příběhu :) Za hranicí strachu možná není špatný horor, to už potvrzuje Obitusovo hodnocení, ale mě to k smrti unudilo, a možná bych i usnul, kdyby tam furt někdo neřval bolestí. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Fajná mexická brutalitka. Atmosféra je najhustejšia paradoxne na začiatku. Potom sa striedajú lepšie scény so slabšími, objavujú sa zaujímavé aj menej zaujímavé postavy, ale stále to má šťavu. Niektorí to prirovnávajú k Hostelu, čo nie je úplne odveci, ale Hostel bol viac samoúčelnejší, naivnejší, aj keď pobavil dobre. Toto sa mi páčilo o kus viac, hoci hlavný záporák nebol nič extra. Zato ten holohlavý týpek bol riadne desivý, brr. Inak, nie je mi úplne jasné čo tam robil Frodov kamarát. Záverečné zúčtovanie uspokojivé. ()

Reklama

zbysik 

všechny recenze uživatele

Bylo našlápnuto na víc, ale závěrečná očividně natahovaná "půlhodinka" nadprůměrný dojem potápí do průměru. V rámci svého subžánru děj filmu vcelku originální. "Zvláštní" kameru jsem též vnímal jako pozitivum. Na to, že dvacetileté kluky hrají třicátníci, jsem již zvyklý :-), ale v tomto případě to bylo očividnější než v jiných, žánrově podobných filmech. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajimavá kamera sleduje dění Za hranící strachu. Pokud člověk uvěří, že se opravdu jedná o inspiraci skutečnými událostmi, získává tímto snímek lépe ocenitelný rozměr. Na rozdíl od tisíce ostatních hororů/thrillerů podle pravdy, tady se mnoho nepřehání, namísto toho je spíše kladen důraz na realističnost celého příběhu. Jen je škoda, že snímek poměrně rychle zabředne do tohoto všedního stereotypu nudného reálu a tu nejakčnější část vystřídají v podstatě vzápětí závěrečné titulky. Do té doby se snímek soustředí jen na občasné výjevy krve a různých náznaků vražedné sekty. 50% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Traja chalani cestujú do Mexika za dobrodružstvom a aj ho dostanú, ale škoda, že inač ako očakávali. Lebo jedného z nich uniesli a ty dvaja sa ho pokúšajú nájsť. Je to nekompromisné, niekedy kruté i akčné. Nieje to, čo som očakával, lebo príbeh sa toči okolo nadprirodzena a resp.ľudských obetí. Poviem na rovinu, že príbeh ma nebavil, ale celkové spracovanie bolo docela svižné.To bola banda vyčuránkov, tak to bolo značné, lebo asi desiati na jedného no, to boli machri. Boli tu odseknuté končatiny, vytrhnuté oči a iné ľudské malichernosti, ale tentokrát to išlo mimo mňa, lebo keď ma nebaví príbeh filmu, tak všetko ostatné nemá pre mňa až takú veľkú cenu. Ale čo sa mi najviac páčilo, že všetci záporaci boli zabíjateľný aj hneď na prví raz, tak taký príklad by si mali vziať všetky takéto podobné filmy. Film ma prekvapil, že hlavný King zomrel ako prvý a pre mňa to bolo dosť kľúčové, lebo to sa len tak nevidí, že hlavná záporná postava zomrie ako prvá a tým si u mňa troška vylepšil celkový dojem. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Založeno na pravdivé události, která se stala v Mexiku v roce 1989, kdy skupina zvaná "narcosatanicos" zabila pro své satanistické rituály minimálně dvacet lidí. (Chatterer)

Reklama

Reklama