Reklama

Reklama

Horší než smrt

  • Velká Británie Death at a Funeral (více)
Trailer

Smrt čeká na každého z nás. Má ale jednu obrovskou výhodu. Když člověk leží nastrojený v rakvi a okolo ho oplákávají pozůstalí, zapomene se na vše, v čem nebožtík za života hřešil. V rakvi je už zkrátka každý za dobráka.  V jedné britské rodině právě zemřela velká hlava rodiny a jeden z příbuzných se rozhodne, že nebude za pokrytce a vyjeví všem o zesnulém pravdu. A to nepříliš hezkou. Brzy na povrch vyplouvají temná rodinná tajemství, dávné zášti a křivdy, a každému konečně dochází, že členové rodiny k sobě nemají zdaleka tak blízko, jak se snaží předstírat… (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (812)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Se slovem pohřeb si spojujeme úctu k zesnulému, bolest pozůstalých, slzy, lítost nad odchodem blízkého člověka. Tvůrci britské černé komedie ale dokázali rozehrát na malé ploše mnohem větší paletu emocí a hlavně předvedli, že správně pojatý pohřeb může přinášet nečekaná překvapení a zážitky počínaje výměnou nebožtíka a odhalením sexuálních libůstek zesnulého konče. Se správně adrenalinovému nekonvenčnímu zážitku potřebujete vlastně jen sestavit vhodný seznam smutečních hostů. Nesmí chybět starý protivný strýček, vedle kterého se chová dědeček rodinky Simpsonových jako matka Tereza, dále hypochondra s fascinující schopností dopouštět se faux paux, slizký donchuán, trpaslík s nekalými záměry... Stačí vám ukázka té bizarní sestavy, abyste začali tušit, kam se místní sešlost řítí. Navíc jen málokdo z přítomných je nadán schopností řešit logistické problémy typu dvou mrtvol na jedinou rakev, jen ti psychicky nejodolnější se dokáží vyrovnat s příchodem umrlce zpět mezi smuteční hosty. K tomu přičtěte pár zdánlivě nevinných rekvizit, jako je tuba prášků, ve které se ovšem skrývá místo nevinného léku silná halucinogenní droga - a neštěstí je hotové. K gagům si přidejte tradiční suchý britský konverzační humor typu: "Mám takový dojem, že na pohřeb mého otce se dostavilo mnohem více přátel než měl zaživa." Přesně takový druh humoru mi sedí a jeden výstřelek v podobě fekální scény s nadhledem Franku Ozovi odpouštím. Jen ta jadrnější mluva mi poněkud vadí, britské filmy podobného ražení si spojuji s určitou noblesou, ale to je možná daň českému dabingu vyrobenému pro televizi Nova. Celkový dojem: 90 %. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem dostal doporučení a výborně jsem se u toho pobavil. Rozjezd je sice trochu pomalejší, ale zhruba od chvíle odhalení identity trpaslíka to nabere na obrátkách a druhá polovina filmu je fakt nářez a já se skoro nepřestal smát. Hodně zajímavá černá komedie s neznámejma hercema (já poznal snad akorát Spuda z Trainspottingu). 80% ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Vtipná komedie, která si dělá legraci úplně ze všeho, smrt, drogy a homosexuály nevyjímaje. Snůšku absurdních situací od záměny nebožtíků přes exkrementy strejdy Alfieho završuje trpasličí gay v rakvi a tabletky omylem považované za uklidňující. Ne každý zřejmě tento druh humoru chápe, mně osobně vyhovuje nadmíru. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Co může být zábavnějšího než pohřeb? V podstatě cokoliv. Tady je však patrné, že autor už si ve svém životě trochu zatruchlil a následně zkombinoval historky o tom, co všechno se ještě může při smutečním obřadu "podělat". Jako manuál pro nezkušené pohřební návštěníky snímek celkem funguje, ale jako slibovaná komedie trochu ztrácí na tempu. Většina vtipných situací spočívá v tom, že někdo nevědomky vyvádí pod vlivem omylem zkonzumovaného halucinogenu. Ostatní komediální situace jsou buď příliš předvídatelné (děj a dialogy k nim slepě směřují) nebo zbaběle opsané od zábavnější konkurence. Nuda to sice není, ale zažil jsem už zábavnější pohřby. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Neskutočne som sa zasmial, pre mňa jedna z najlepších komédií za posledných 10 rokov. Tak krásne napísaný čierny humor, skutočné majstrovstvo. O čo je ten zážitok lepší, keď sa k tomu pridávajú perfektné herecké výkony na čele s trpaslíkom z Hier O tróny Petrom Dinklageom, ktorému sa tu vyrovnáva Alan Tudyk. Jeho nahé scény na streche sú humornou ozdobou. Dokonca aj suchár MacFadyen sa tu dokonale hodil. Absurný, no výborný filmík. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • V původním scénáři neměla být postava Petera trpaslíkem. Ale poté, co se o roli ucházel Peter Dinklage, byla pro něj přepsána. (HappySmile)
  • Natočené za 7 týždňov. (fishki)
  • Peter Dinklage ztvárnil postavu trpaslíka jak v tomto filmu, tak i v pozdějším remaku Horší než smrt (2010). (Luigi.K.)

Reklama

Reklama