Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

Bauer 

všechny recenze uživatele

První film se Stevenem Seagalem a vůbec to nedopadlo špatně. Seagel je zde frajer, předvádí perfektní bojové umění a docela hraje i slušně. Scénář je dobrý ale má par dir. Tento snímek mně docela zaujal hudbou, když sledujeme začátek jak hlavní postava mluví o svém životě a pak jak trenuje Aikido ( nebo jaké je to bojové umění ) tak hraje dobrá hudba.Dále potěší Sharon Stone, která si ale podle mně zasloužila více prostoru . Proč dávám 3*? Když to srovnám s Nemilosrdnou spravedlností, tak ta je lepší. Potom se mi až tak moc nelíbil konec, který mi přišel velmi narychlo udělaný, jako kdyby scénáristé nevěděli jak to zakončit .I tak je tento film dobrý a na Seagala výborný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Průměrný akčňák zajímavý jen tím, že jde o Seagalův debut. Seagal s Davisem (a třemi scenáristy) film narýsovali podle předchozího Davisova kousku, Zákona mlčení s Chuckem Norrisem - v hlavní roli schopný kopáč-neúplatný polda, jako záporák Silva a pozadí tvoří Chicago, přičemž opět dojde i na skok na střechu jednokolejky. Seagal vyzařuje to správné sebevědomí, vypadá dobře a padouchy mlátí efektně, byť na můj vkus jsou rvačky dost krátké a žádná památná. Sharon Stone tu jen statuje a Rooker jen něco vykřikne ve scéně v baru. O pět let později si Seagal s Davisem spolupráci zopakovali u Přepadení v Pacifiku a to byla jiná palba. ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

"Vy si myslíte, že jste nad zákonem, ale nade mnou nejste!" Tímhle filmem začínám svou velkou letní (2007) jízdu po nějvětších hitech Steva Seagala (Nicem počínaje, Lovcem policajtů konče). Na Nicovi je hodně znát, že je to Stevův první film. Už začátek je hodně autobiografický, vypráví nám Seagalův vlastní příběh a používá jeho skutečné fotky z mládí. Seagal je tady ještě strašně mladý a hubený (asi dvakrát hubenější než dnes) a kupodivu mu narozdíl od dalších filmů?!? strašně lezou kouty. Bitek a různých vychytávek (lámání kostí) se tu nijak moc nedočkáme, ale děj má hlavu a patu a Seagal je (i díky skvělému dabingu pana Štěpničky) neskutečný sympaťák, na začátku filmu má kotlety jako rabín a do vedlejší role (a do postele) si nahnal dokonce Sharon Stone. Na čisté 4* je to sice dost nevýrazné, ale Seagalovi je za tu autobiografii rád dám. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na Seagalovi jsem vyrůstala, takže nic proti filmům, kde akorát dává "zlejm chlapům"na budku a příběh stojí za houby,nemám. Ale tenhle Nico mě nanejvýš zklamal, nic moc se tam celou dobu nedělo, pořádně jsme se v tom s přítelem ani nevyznali a dopadlo to tak, že jsem usnula, což se mi stává zřídkakdy.Souhlasím s tím, že Sharon Stone přehrává-akorát ne v tom,že by snad přehrávala Seagala,spíš si myslím,že hraje naprosto uměle a nevěřila jsem jí absolutně nic.Ztráta času. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tradiční standardní velmi povedená žánrovka s charismatickým nepřehlédnutelným dlouhánem Seagalem, jež nastartovala jeho nepopiratelnou hvězdnou kariéru. Zajímavě nasnímané dobové scenérie pořád neztrácejí své kouzlo, doprovodná hudba zrovna tak. Nadčasový příběh měl rozhodně co říct a vlastně platí dodnes. Až na finální prohlášení, že mezi hyenami se pokaždé objeví NĚKDO, kdo je víc než zákon, o čemž začínám silně pochybovat. Tím sice snímek získává na hodnotě, ale zároveň vyznívá tak nějak smutně beznadějně. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Henry Silva (Kurt Zagon) zlomil nos Stevenovi Seagalovi (Nico Toscani) pri nakrúcaní záverečnej scény. Seagal, po návrate z nemocnice, musel celú noc stráviť s ľadovými obkladmi, aby na druhý deň nenatáčal s monoklom. (juditik)
  • Seagal sa na filme podieľal aj ako spoluautor scenára a koproducent. (m.a.t.o.)
  • Steven Seagal (Nico Toscani) a Daniel Faraldo (Tony Salvano) sa v rámci prípravy zúčastnili niekoľkých policajných výjazdov. Faraldo neskôr prezradil, že Seagal desil zločincov viac, než chicagskí strážcovia zákona. (juditik)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno