Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Sympatický akční snímek, který v podstatě uzavírá zlatou éru osmdesátých let, ve kterých jsme mohli vidět stříbrné colty, naleštěné cadillacy a spoustu šílených dobových účesů. Nico je ovšem přece jen tak trochu odlišný. Je znát, že se částečně natáčelo i v Hong Kongu. Není to úplně ta čistá a nablýskaná "Amerika" a je to jedině dobře. Stejně tak neokoukaný Seagal byl něco naprosto nového. Jeho zásady a hrdost byla sympatická (nikoli však už po dvacáté) a jeho bojové umění naprosto strhující a především opravdové. Zabroušení do válečného konfliktu ve Vietnamu a celkové problematiky v militantních kruzích je podáno jednoduše a přehledně. Bohužel je však Nico až příliš jednoznačný, plochý a černobílý. Své kouzlo však dozajista má. Otázka je, jestli ho máme chuť hledat. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Zrození Stevena Seagala, které (při pohledu na jeho další kariéru) nabízí příslib toho lepšího co nás po jeho boku v následujících letech čekalo, ale současně i toho horšího co nás čekalo po těch "následujících letech". Když jsem to viděl poprvé bylo to svěží a neokoukané, když jsem si to teď zopakoval, bylo sice fajn viděl Seagala svižného a polovičních rozměrů, už to však nebyla takový zábava, jak jsem si pamatoval. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Prvotina Štefana Sekala, která ho okamžitě vystřelila na výsluní tehdejší akční scény. Jeho umění v osmdesátých a devadesátých letech nemělo chybu a ačkoli je z něj teď bedna kytu, která točí céčkové nesmysly, zaslouží si tu slávu a nesmrtelnost akčního hrdiny v předních liniích. Nico je po všech stránkách poctivé žánrové řemeslo své doby, nic víc, nic míň. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film ako hercov debut nie je zlý, daj aj zápletka je vcelku fajn, ale osobne mi vadí, že v niektorých častiach filmu je až príliš neporaziteľný a chová sa frajersky. Aj keď na druhej strane, prežiť v takej spoločnosti kriminálnikov mohol len drsňácky fízel. Film má tiež zaujímavé politické vyznenie. Steven Seagal v jednej zo svojich najlepších rolí a vďaka mladšiemu veku tiež vo svojej vrcholnej fyzickej kondícii a je tu ešte "fešák" a taký zasran. S odretými ušami dobrých 60%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Poprvé mi to přišlo nudné, podruhé už to šlo a napotřetí jsem zjistil, že se mi to líbí. Filmový debut Stevena Seagala se přesně nese v duchu jeho další kariéry, skvělé souboje alá aikido, stále stejný Steven Seagal ve stále stejné roli tvrdého muže stojícího na straně těch dobrých, do filmu vstoupila další herecká nula, která se okamžitě stala akční hvězdou... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • Potom čo je Jackson (Pam Grier) postrelená, Nico ide do jej bitu a prezerá si jej fotky. V skutočnosti sú to reálne rodinné fotky Pam Grier z detstva. (Seag)
  • Henry Silva (Kurt Zagon) zlomil nos Stevenovi Seagalovi (Nico Toscani) pri nakrúcaní záverečnej scény. Seagal, po návrate z nemocnice, musel celú noc stráviť s ľadovými obkladmi, aby na druhý deň nenatáčal s monoklom. (juditik)
  • Choreografii soubojů dělal Steven Seagal sám, protože má v závěrečných titulcích kredit jako Aikido Choreography. (Rominator)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama