Reklama

Reklama

Chicagský policajt Nico Toscani (Steven Seagal) je na stopě něčeho velkého. Podezřelí, zadržení při policejním protidrogovém zátahu, jsou propuštěni a Nico sám musí odevzdat policejní odznak. Možná, že ho postavili mimo službu – v akci mu ale zabránit nemohou. Pro Stevena Seagala je Nico senzačním filmovým debutem, který ho katapultoval přímo mezi největší akční hvězdy a vyslal ho po stopách bývalých agentů CIA, kteří pašují drogy... a plánují politický atentát. Jak se Nico a jeho partnerka Jax (Pam Grier) blíží k psychopatickému gangsterskému bossovi (Henry Silva), rozpoutává režisér Andrew Davis (Uprchlík) nad celým Chicagem doslova akční smršť... (Magic Box)

(více)

Recenze (268)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

První akční film Stevena Seagala z dob, kdy se v akčních filmech ještě nepřebíjelo. Nico Toscani s prvky autobiografie je jedna z nejpamátnějších postav velkého Stevena. Samozřejmě ne nejlepší, ale přesto povedená tvorba, známá pod označením "Seagalovka". Pro mě zhruba na hranici 65% nebo-li těsně pod čtvrtou hvězdou ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Steven Segal hrál v jisté době s chutí a rád, prý proto, že pomáhá dobru a trestá zlo. Nikdy se role, ve kterých hraje nespokojí s vyšetřováním nějaké pouliční loupeže či přepadení, ale jdou po něčem velkém! Inu velý akční herec vlastně ani o malou problematiku nestojí. "Víc než zákon" je název jako šitý na míru tomuhle více než chlapáckému herci. A po tomhle debutu už to rozjel konečně jeho tým naplno, protože film měl úspěch. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Seagalov Debut sa uspesne podaril. Scenar je na obstojnej urovni a reziserovi Davisovi/Prepadeni v Pacifiku, neskor aj Zachranari 2006/ sa podarilo vytrieskat maximum aj z relativne maleho rozpoctu. Vysoko hodnotim hlavne vyborne hlasky, drsne akcne sceny a ako som uz spominal, reziu. Steven Seagal co sa tyka aikida priniesol do filmu absolutne novum - AIKIDO - , a to sa ceni. Nico je kvalitny filmovy material, ktory si kazdy funda poriadnej akcie dokaze uzit plnym priehrstim. Henry Silva /Matchless 1967, Milano odia, la Polizia non puo sparare, Boss smrt na zakazku/ bol na urovni, Sharon Kamen bola nadherna. Vyborne su tu rozhovory - musim cesky, aby sa zachovala autenticita : "Stal jste se cislem 4 na seznamu hledanych. Proc ctyrka? Ja chci byt prvni". Da sa povedat, ze sa zrodila nova akcna hviezda. Debut ako hrom. 85 % ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento film ako hercov debut nie je zlý, daj aj zápletka je vcelku fajn, ale osobne mi vadí, že v niektorých častiach filmu je až príliš neporaziteľný a chová sa frajersky. Aj keď na druhej strane, prežiť v takej spoločnosti kriminálnikov mohol len drsňácky fízel. Film má tiež zaujímavé politické vyznenie. Steven Seagal v jednej zo svojich najlepších rolí a vďaka mladšiemu veku tiež vo svojej vrcholnej fyzickej kondícii a je tu ešte "fešák" a taký zasran. S odretými ušami dobrých 60%. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Když zkouknu Nica a pak cokoliv po roce 2000, tak tam hraje asi uplně někdo jinej. Je to až k pláči. Tady je Seagal sekáč, hlásí, vymetá s hajzlama podlahu a dneska se už prostě jenom valí. Asi nejlepší start akčího herce a k tomu ještě začal ve svém jedinečném akčním subžánru. Nico má pár hodně slabých míst, kdy se člověk nudí (jde to moc do slabší detektivky). Přestřelky a bitky jsou ovšem prvotřídní a správně syrové. -"If I find out you're lying, I'll come back and kill you in your own kitchen." ()

Galerie (16)

Zajímavosti (14)

  • V scéne súboja s mečmi si zahrali študenti Stevena Seagala. (m.a.t.o.)
  • Seagal sa na filme podieľal aj ako spoluautor scenára a koproducent. (m.a.t.o.)
  • Steven Seagal (Nico Toscani) a Daniel Faraldo (Tony Salvano) sa v rámci prípravy zúčastnili niekoľkých policajných výjazdov. Faraldo neskôr prezradil, že Seagal desil zločincov viac, než chicagskí strážcovia zákona. (juditik)

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno