Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eddie Kasalivich pracuje ve vědeckém týmu, jemuž se podaří vynalézt způsob jak vyrábět velice levně energii. Brzy nato je však zavražděn šéf týmu a dokumentace vynálezu ukradena. Eddie ještě spolu s fyzičkou Lily Sinclairovou jsou z vraždy a krádeže křivě obviněni. Aby si zachránili život, uprchnou. V patách je jim FBI, CIA a další složky zainteresované na případu, a tak jim nezbývá než se pokusit odhalit pravého viníka – nebo viníky – na vlastní pěst... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Šíleně zmatené chování postav a některé dialogy sráží jinak minimálně průměrnou podívnou někam ke čtyřicítce, pokud k tomu přičteme slušný herecký ánsábl+na svou dobu poměrně dobrou vizuální stránku budeme zhruba na pětapadesáti. Ale po odečtění naprosto průměrné a nevybočující akce, natažené stopáže a minimálně od půlky jasného happyendu, zjistímě, že se nám skóre zase ustálilo na té naší pěkné kulaté čtyřicítce... ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Je škoda, že musí dostávat Andrew Davis tak otřepané náměty. Jeho schopnosti totiž nejsou vůbec marné. Ve filmu Řetězová reakce dostává k ruce schopného Keanu Reevese a osvědčeného Morgana Freemana. Avšak ani trochu se mu nedostává nějaké nosné děkové linie a všechny "perličky" scénáristy už jsme viděli mockrát. Davis za konečný výsledek nenese vinu. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Takový ten naivně ekologicky angažovaný akčňák, kterými Hollywood 90. let "řešil" ničení a znečišťování planety. Keanu Reeves tu toho naběhal víc než Kanenisa Bekele, nicméně většina rutinních "uprchlických" scén akorát zdržovala relativně zajímavý příběh (se skvělým Morganem Freemanem) a zapamatováníhodných momentů příliš nepřinesla (s výjimkou úniku vrtulovým člunem po ledu). 50 % ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Davis se možná snažil natočit třetího Uprchlíka, bohužel se mu to nepovedlo tak jako s Harrisonem Fordem. Na to, jakou hvězdnou sestavu dostal k dispozici, tak se pánové a dáma moc nepředvedli a jejich party by zahrál kdokoli jiný. Každá herecká osobnost holt nemůže hrát jen a pouze v kvalitních snímcích, z něčeho žít musejí. Toto je ukázkový příklad slabšího kusu pro všechny zúčastněné. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Skvelý výkon Morgana Freemana. V tom, že vyzerá už 25 až 30 rokov rovnako staro. Za to Reeves s Weisz dvojica bez chémia a taká vypelichaná ako práve vyliahnuté kurča. Každopádne dobrá gererálka pre Reevesa, lebo ten utekal a utekal a potom zase len utekal a utekal. Takže sa našteľoval na Matrix. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (13)

  • Pôvodne bol obsadený aj Nick Offerman a natočil dve scény, avšak obe boli nakoniec vymazané. (Arsenal83)
  • Masívna explózia, ktorú je vidieť na začiatku filmu, spôsobená nepodareným projektom studenej fúzie, bola natočená s miniatúrami so starou opustenou oceliarňou, ktorá pôsobila pre zábery ako interiér aj exteriér. (Arsenal83)
  • Sekvencia padacieho mosta, kde Keanu Reevesa prenasleduje chicagská polícia, FBI a prisluhovači Briana Coxa, trvala približne jeden týždeň nočného natáčania pri teplotách od päť do dvadsať pod nulou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama