Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jednom městě žil knihkupec Bartoloměj (J. Hrušínský). Práci měl rád a se svým životem byl spokojený, jen jedno mu scházelo, milá žena. Až jednou vstoupila do jeho krámku půvabná dívka Klárka (L. Černíková), do které se hned zamiloval. Takže když Klárku a její tetu, popletenou čarodějku (J. Obermaierová), vyhnala lesní strašidla z jejich chaloupky, rád se jich Bartoloměj ujal. Jenže to se zase nelíbilo sluhovi Stanislavovi (M. Vladyka), který měl v plánu vnutit knihkupci za ženu svou dceru. A tak se s lesními strašidly domluvil na podlé zradě… (Česká televize)

(více)

Recenze (22)

otík 

všechny recenze uživatele

Neskutečná pohádka. Až se mi nechce věřit, že pod takovou slátaninu se podepsali takový herci jako Táborský nebo Vladyka. Jan Hrušínský hraje příšerně slizkým způsobem svého příšerně kladného hrdinu, zatímco Miroslav Táborský má zeleného panka a v rytmu písniček tančí jakýsi hip hop. Mezi tím vším se proplétá pes Bedřich, krásná Lucie Černíková a skrz naskrz zlý Vladyka. Dobro je v této pohádce tak dobré, že pro potrestání zla tu skoro není místo a truhlice plná peněz, o kterou se půl filmu jedná, je na konci totálně zapomenuta. Scénář špatný, herecky zajímavě podivné, hudebně a písničkově nechutně naivní. Přesto druhá část má své kouzlo. Zato ta první část filmu je na odpis. Jsem rád, že jsem se dodíval, ale po 20ti minutách jsem to chtěl zabalit. Hudba: Jaroslav Novák, písně: Jiří Dědeček ()

Peytl odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem se vyspal na nepěknou pitchu a zřejmě jsem v polospánku několikrát vypadl z kavalce prdelí napřed, poněvadž má téměř první myšlenka (cigáro, kde to jsem, kurva, žiju) byla, co to doprdele včera mělo znamenat, že mi to zanechalo vypálený oční pozadí a dost možná i pozadí prdelní, neboť těch nočních výsadků z pelechu na KOVRAL bylo jistě požehnaně. Že je Táborský produkt genetického inženýrství, co se týče jeho tlamy nelidské, to víme jistě všichni dávno, nicméně to jeho herectví nikdy nevadilo, až na tuto výjimku...on a jeho další dva pomocníci (kteří se doufám již sedm let živí jinou profesí - popelář, politruk, poslanec- k posrání) namaskovaní a vystajlovaní jak Johnny Rotten mě neskutečně iritovali a pakliže jejich výblitky měly býti vtipnými, tak musel být scénárista na škole velmi oblíben a jeho břitký humor skončil u píchání holčiček do očiček verzatilečkou. Za ta tři strašidla se normálně stydím, nejvíc za tu opakující se krávu, tu bych vzal po tlamě něčím hodně těžkým a dlouhým...asi PetrPanovo pérem. Klárka a její teta mi byly upřímně u prdele i s jejich tajemnou truhlou, ve které měly zalehnout ve třetí minutě tohoto nesympatického a nesymfonického (hudební pohádka/sarkasmus desetiletí) blábolu a mohlo být na světě lépe. Vrátím-li se ještě k pokusu o hudební tampón, pak poslední imaginární hvězda odplula do hajzlu za nelibých zvuků nakřáplého hlasu kastráta, který z nepochopitelného důvodu přezpíval Vladyku, to už mi ale praskal penis vzteky napříč a já se tedy nemohl dokonale soustředit na zápletku o hovně. Zkrátka a dobře, ČT by měla bodat na setrvačnost a přestat točit takovéto hrůzy v kadenci lahkého gulometu, jenže...ehm...jak pak projebat ty miliardy z poplatků... to byste nevokecali, co? ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemná pohádka, která měla i poměrně slušnou výpravu. Herecké obsazení je velmi dobré. Písničky jsou slabou stránkou filmu, klidně by tam být nemusely. Možná sloužily k natáhnutí filmu na správnou délku. Co mi ale vůbec nesedlo, byl opravdu starý (jeho filmová milá je o 26 let mladší) starý mládenec v podání Jana Hrušínského. Navíc se mi ani nelíbil jeho projev - mluvil jako úchyl - rozhodně si myslím, že umí zahrát lépe. Že by ani jemu ta role nesedla? Také strašidla - pankáči - se do pohádky vůbec nehodí. Ale klidně se na pohádku podívejte, nebudu vám prozrazovat, jestli dopadla dobře :-) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Hvězdička za opakovací Magdu Zimovou-Matejkovou. Jinak propadák na celé čáře. Voice over mírně přes čáru, Hrušínský hraje totálního blba, kterého je nutno kopnout nejlépe několikrát do hlavy, aby mu došlo, jak s ním sluha manipuluje - takže si člověk říká, co na něm ta divoženka vidí. Jinak mezi oběma holkama jsem neviděl moc rozdíl kromě barvy vlasů - obě měly poněkud větší nos a divoženka ještě ke všemu předkus. Tedy já vlastně ani nevím, jestli to byla divoženka - s matkou, kouzelnicí a bylinkářkou žije v lese, tak nevím, co si myslet. Táborský si užívá svou zápornou roli Lesního Vrtáka, ale brzy zjistíme, že taky nemá co hrát. Nakonec na mne nejjistějším hereckým dojmem působil překvapivě Otmar Brancuzský, který se zde mihne v roli oddávajícího kněze, a to je tedy poněkud tristní pro ty ostatní. Jo a co se týče tajemné truhly - nijak tajemná vlastně nakonec není. Abych nezapomněl - ono se to snažilo být i písničkové. Jenže ani jedna písnička se sem nehodí a moc sem nezapadá - je to podobné, jako kdybych se díval na film o husitech a ti místo chorálu začali zpívat Kdepak ty ptáčku hnízdo máš. Ale to je aspoň poslouchatelná písnička. ()

Gedes 

všechny recenze uživatele

Dávám jen dvě hvězdičky, nemůžu víc. Myslím, že pohádka je docela hezká a měla i docela příjemné dialogy (takové ty pohadkovské :-) ale co jsem opravdu nemohla překousnout byl Jan Hrušinský - for me, už starý dědek a chtel si střihnout zase "prince na bílého koni" ale někdo by ho měl upozornit, ze na to uz rozhodně nemá a na kladnou roli taky neee!!! Je to hroznej slizoun, musí mít jedine nejakýho záporáka.... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama