Reklama

Reklama

Losangeleský hasič Gordy Brewer jde na schůzku s milovanou manželkou a synkem, kteří na něj čekají v kavárně. Přímo před jeho očima je smete mohutná exploze. Gordy si uvědomí, že s atentátníkem, převlečeným za amerického policistu, krátce před výbuchem mluvil. Agent FBI Brant ho odbude slibem, že kolumbijského teroristu Perriniho, přezdívaného Vlk, dopadnou, ale vinou politických tlaků je zatím vyšetřování odloženo. Gordy vidí v televizi prohlášení maskovaného teroristy, a protože se dlouho nic neděje, rozhodne se pomstít smrt svých blízkých. Odjede do Kolumbie, ale netuší, že po prvním střetu s partyzány se mu dostal na stopu nejen agent Brandt, ale také Vlk. V malém městečku zachrání Selenu a jejího adoptovaného hluchoněmého chlapce Maura. Po zásahu policie však skončí ve vězení. Tady se seznámí s mechanikem Seanem, jenž pracoval na partyzánském území. Partyzáni vězení napadnou, Gordy sebere Seanovy dokumenty a uteče. S jejich pomocí pronikne do partyzánské zóny a dostane se k překupníkovi Felixi Ramirezovi. Zničí jeho kokainovou farmu a připraví na Vlka smrtící past. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (268)

gogos 

všechny recenze uživatele

Předposlední velká role Arnieho mě mile překvapila. čekal jsem stupiditu a dočkal jsem se docela dobrého akčního dobrodružství. Má to solidní příběh i scénář, ale je už vidět, že na Arnieho sahá stáří. Scény jsou takové kostrbaté a jeho pohyby svědčí o všem. pokud ho ale budu brát jako msty chtivého padesátníka, vypadá dobře. Průměr.... ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Konzumní akční Arnold, od kterého jsem nečekal nic světoborného, jen nenáročnou zábavu plnou akce, explozí a sveřepého šakala Arnolda, který je sice vyloženě rodinný typ, ale stejně to všem natře. No a přesně to jsem taky dostal. Konec trošku víc přitažený za vlasy než to ostatní, ale nijak výrazně to v rámci filmu nevadilo. Prostě filmová zábava na jedno použití. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný akčný thriller s Arnoldom Schwarzeneggrom, ktorý patrí medzi jeho horšie filmy. Má výborný príbeh o požiarnikovi, ktorý pri teroristickom útoku príde o rodinu kvôli kolumbíjskym atentátnikom a ked´ sa dozvie, že vláda s tým nejde nič robiť, rozhodne sa ísť do Kolumbie sám. So spracovaním ale vôbec nie som spokojný, kedže tvorcovia si vybrali úplne iný štýl, aký by som ako fanúšik akčného žánru a Schwarzeneggra chcel. Miesto druhého Komanda, kde by mohol vyhladiť celú teroristickú organizáciu v prostredí pralesa je to prakticky uveriteľný film, kde hlavný hrdina takmer nič akčného nepredvádza. Aj na túto verziu sa dá bez problémov pozerať a cez slušné tempo nenudí, ale toho pocitu premárnenej šance sa zbaviť nedokážem. Akcie tu nie je málo, ale moc ma nezaujala. Je výborne natočená, pomerne veľkolepá, rozmanitá a s dostatkom výbuchov, pričom vysoký rozpočet je vidieť, ale ako zo spracovania vyplýva, je úplne iná ako by som chcel. Takmer všetkých akčných scén sa hlavný hrdina len zúčastní, ale nijak ich neovplyvní, kedže sa väčšinou jedná o boj dvoch iných strán a to minimum jeho akcie ani nestojí za zmienku. A už len to, že hlavný hrdina ani raz nevezme strelnú zbraň a priamo zabije len dvoch ľudí hovorí za všetko. Herecké obsadenie je výborné, Arnold Schwarzenegger v hlavnej úlohe, charizmatický hlavný záporák, ktorý trochu pripomenie Pravdivé lži a zaujímavé vedľajšie postavy. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, z tohto scenáru vyťažili maximum. Toto je veľká škoda, mohol to byť prvotriedny akčný film a takto je to len priemerná jednohubka. Objektívna kvalita filmu- 60%, film sa páči mne na 56%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Prva polka Collateral Damage bola slusne naslapnutym filmom s nadupanym scenarom. Druha polka filmu stratila tempo, reziser Andrew Davis /Under Siege, Nico: above the law/ akokeby ani nevedel, co z robustneho Arnolda vytrieskat, tak aspon ze tam dal par zaujimavych akcnych scen. Celkovo prva polka filmu je nadupana, druha slaba, tak to zas vyzera len na dalsi priemerny film : 65 % ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Arnolda považuji za jednoho z posledních akčních hrdinů. Role tvrďáků mu sedí, mnohem lépe než v infantilních komediích. Ale tento film, přestože je natočen podle klasického schématu, se střídáním atraktivních prostředí a celkem slušných protivníků naprosto promrhal svůj potenciál. Nevím, jestli se už Arnold nechtěl moc namáhat, ale potom neměl tuto roli ani brát. Čekal jsem, kdy TO přijde a ono pořád nic...veliké klišé, kecy, kecy, kecy, trapná akce, spousta nelogičností, zase kecy, kecy a kecy...prostě nuda, kde je akce bohužel poskrovnu. Škoda. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu měla hrát Sofia Vergara. Měla hrát únoskyni letadla, ale po útocích v New Yorku v roce 2001 byly tyto scény vymazány. (DEXTER099)
  • Ve svém životopise Arnold Schwarzenegger uvádí, že film byl v souvislosti s 11. zářím zcela přestřihán a scény, které by evokovali atentát na dvojčata, byly vystřihány úplně. Odstraněna byla například scéna únosu letadla. (sator)

Reklama

Reklama