Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

Psema 

všechny recenze uživatele

Jason je jako obvykle za strašného drsňáka (snažně prosím inženýry v parfumériích, aby to jeho živočišné charisma začali prodávat po barelech) a Donaldson se vrací po průměrnějších kouscích zpátky na hlavní kolej. Poprvé od Koktejlu, který mám rád z jistých osobních důvodů (ne, vážně se neklaním Tomovu flair-bartendingu), mě jeho film chytil za srdce povedenou atmosférou, jíž se daří postupně gradovat až do samotného závěru, kdy jsem bez dechu sledoval, jak se z toho Jason a jeho bandička dostane. Bank Job je poctivý heist se vším, co k němu patří, a až na slabší ubrečenou scénu s manželkou, kde Jason našel svůj herecký strop (rozuměj přestal se tvářit drsně a měl na krajíčku), a příliš slaďoučký happyend s jachtou a nabodnutou rybou s ním nemám žádný problém. Guy Ritchie to sice není, ale to mi vůbec nevadí. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Určite jeden z tých lepších Stathamových filmov, v ktorom musí viac hrať ako lámať kosti. R. Donaldson je predsa len ostrieľanejší režisér ako väčšina na akých Statham počas kariéry natrafí, takže na výsledku je to vidieť. K najlepším momentom patrí kopanie tunela do banky a aby to nabudúce išlo hladšie, tak do vysielačky netreba veľmi kecať...70%. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Based on a true story, aneb bizardnosti se dají zažít nejen ve filmu. Nedoceněný režisér Roger Donaldson natočil svižnou a skvělou kriminální podívanou; zasaženou do Velké Británie v 70. letech. Kdy se skupina zlodějíčků-amatérů rozhodla vykrást banku a následky nedomýšlela ani v těch nejhorších snech. Herecký výborně zvládnuté, Jason Statham hravě zapadá mezi ostatní, kteří taky dostali svůj prostor a hot Saffron Burrows dává filmu určité uklidnění a místy odstraňuje nálepku drsného filmu, sledovat její ladné křivky není k zahození :)) Stylisticky není filmu co vytknout, Londýn je vystižen přesně v době zvonáčů, marihuany, undergroundu a pejzů. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, při kterém fandíte lidem, co dělají nekalou práci, ovšem v tomto - na pravdě založeném - příběhu bylo jedině dobře, že se šláplo korupci a jiným nečistotám na kuří oko. Snímek se nese v solidním tempu, které není sice strhující, ale nenudí, ba co víc, dokonale diváka baví, jelikož se neustále něco děje a ke konci nabírá film na napínavosti. Herci jsou tu sympatičtí a celkově tak jde o velmi příjemnou podívanou okořeněnou faktem, že takto nějak se to doopravdy stalo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka, která předčila má očekávání. 70tá léta jsou tak uvěřitelná, že překvapilo i mě jak snadno jsem do té doby zapadl. Jason Statham je tady pořád drsný frajer a nebál bych se říct, že je to jeden z jeho nejlepších filmů. Oni vůbec všichni herci předvádí nadstandart a Roger Donaldson je vede velice zkušenou rukou. No a scénář má podle mě hodně slušné grády na to, že jde o skutečnou událost. Pokud máte rádi filmy o vloupačkách a libujete si ve starých časech jděte do toho. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)
  • Britský černošský revolucionář Michael X (vlastním jménem Michael de Freitas) skutečně byl v roce 1975 oběšen na rodném ostrově Trinidad za vraždu Gale Bensonové, dcery vlivného člena britského parlamentu, která s jeho tamní komunitou žila. Její napojení na britské tajné služby je ovšem (v tomto případě mírně řečeno) jen další spekulací. (curfew77)
  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)

Reklama

Reklama