Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

Lima 

všechny recenze uživatele

Jakoby vám ze začátku někdo v kině pouštěl nějaký bezstarostnou pohodovku typu ´Bezva finta´ s Belmondem, ab pak v 2.půlce promítač vyměnil kotouč a vy se dodívali na Damianiho ´Přiznání policejního komisaře prokurátorovi republiky´ s Francem Nerem v hlavní roli. Jinými slovy - ze začátku se film tvářil jako takový odpichový heist movie s vydařenou loupačkou a sympaťáckými protagonisty, ale pak se z něj čím dál více stávalo vážné drama, kde se hraje o lidské životy i o nejvyšší politické posty. Škoda, zůstat to v té bezstarostné atmosféře 1.poloviny, šel bych i na vyšší hodnocení, i když uznávám, že v případě příběhu „dle skutečné události“ jsou tyto mé výtky poněkud neopodstatněné. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V Bontonlandu bylo DVD za 119, - kč, říkám si je tam Statham, pojď Pavle do toho. A vyšlo to. Skvělý. Na začátku se Stathamova partička napakuje o slušnej balík.Nelegální cestou získal tenhle rok víc snad jen Pavel Bém a jeho magistrát díky OpenCard, ale Bémova parta to je extra třída proti který by Arsene Lupin vypadal jak amatér z mateřský školky. Ale zpátky od realný křivárny k tý filmový, radši. Celá tahle lévá má své "jenže" a ne jedno "jenže". V celý akci je namočen ženský element a tak je jasný, že se na 100% něco vysere a tady po tý čorce, začne najednou na hlavičku páně Stathama lítat jedna vysírka za druhou, ale chlapec je frajer a tak je na co se koukat. jen škoda, že Jasoník se nám tam moc nerve, protože on je fakt kvalitní ranař. Je to takový ten typický posexový film. Prostě došukáte a nevíte co by. Přesně v tu chvíli příchází čas pro tenhle film. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Jason Statham po delší době v roli, kde nikoho nezmlátí ani nezastřelí (no dobrá, párkrát si kopne a hodí cihlou) a je to příjemná změna. Role bankovního lupiče mu sedí a ke všemu mu stačí jen nasraný výraz a pár úsměvů. Zbytek osazenstva je jen do počtu (počítám i Saffron Burrows) a jediným kdo stojí za zmínku je Roger Donaldson, který se opět po V zajetí rychlosti ukazuje v tom nejlepším světle. Krásně dokázal prolnout klasické heist schéma a následnou "naháněčku" lupičů ještě většími badass kriminálníky - čti politiky. Oddychový výlet do sedmdesátých let zašpiněného Londýna, okořeněný Ritchieovskou atmosférou dovedenou do vypiplaného originálu, kterou Guy Ritchie může poslední dobou závidět (RocknRollu jsem ještě neviděl). Já byl spokojen a dle mého jde o nejlepší zlodějský film několika posledních let. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Zábavné, napínavé, zamotané, vtipné, drsné... čo viac si človek môže želať pri britskej čiernohumornej kriminálke? A najlepšou pikoškou je, že je to vynikajúca fikcia na základe skutočných udalostí - odporúčam nájsť si na internete nejaké infošky a zistíte, čo všeličo tu scenáristi krásne vystihli, domysleli a skombinovali tak, že vlastne vytvorili vysokú pravdepodobnosť, že ak aj nie všetko, tak dosť toho mohlo naozaj byť ako vo filme ;-) Vylúpenie banky - dnes už pre scenár tak trápne obyčajné, ak v ňom nejde aspoň o kasína a x-ciferné sumy - je tu okorenené supertajným pozadím aj záujmami viacerých dotknutých strán, či už ide o MI-5, podsvetie, ctených členov parlamentu alebo radikálneho čierneho rasistu - pričom ani jedna sa nestará, kam až zájde pri získavaní extrémne kompromitujúcich materiálov od drobných zlodejíčkov, čo si odhryzli priveľké sústo... A len jediná strana má relatívne slušného zástupcu, ktorý sa pri vyjednávaní so zlodejmi chce zachovať aspoň poctivo - ale ktorá to je??? ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vím, že to je možná trochu přestřelené hodnocení, ale mně se tenhle film opravdu líbil. Hlavně kvůli tomu, že mě vždy dokázal překvapit. Tak například, když se poprvé zmíní o loupeži, tak jsem čekal, že než dají plán dohromady, tak to bude půlhodina, než to uskuteční, druhá. Ale ne, tady to jde vše krásně a svižně ráz na ráz. Navíc, Jason má charisma, že by utáhl i dvojnásobně delší film, Saffron byla překrásná no a David Suchet jako pornomagnát taky neměl chybu. Navíc ta čistá britská angličtina (a akcent!)… Prostě a jednoduše, tenhle film se mi opravdu líbil. Určitě si ho pustím někdy znovu. 100 %. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Britský černošský revolucionář Michael X (vlastním jménem Michael de Freitas) skutečně byl v roce 1975 oběšen na rodném ostrově Trinidad za vraždu Gale Bensonové, dcery vlivného člena britského parlamentu, která s jeho tamní komunitou žila. Její napojení na britské tajné služby je ovšem (v tomto případě mírně řečeno) jen další spekulací. (curfew77)
  • Scény odehrávající se v metru se natáčely ve stanici Aldwych station, protože skutečná Tottenham Court Road station byla v osmdesátých letech přebudována. (ČSFD)

Reklama

Reklama