Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (546)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zajimavy krimi, i kdyz jsem cekal neco drobet jinyho. Zacatek filmu vypada jak tuctovej pribeh o bankovni loupezi, prislo mi, ze to tvurci berou drobet s nadhledem a vtipem, ale nikdy se to nezvrhlo v naky vylozeny hlaskovani, coz me trosku stvalo. Nicmene pak tvurci uplne zvazneli a film ozvlastnili linii o fotkach, coz bylo fajn, kdyby se to ke konci nezaclo silene zamotavat a az neverohodne prekombinovavat, az se v tom clovek na zaver skoro nevyznal. Nicmene film je udajne podle skutecny udalosti, tak se neda nic delat, napeti ostatne dokaze vytvorit slusny. Vetsi problem jsou herci, vsichni hrajou solidne a Statham se nijak nepredvadi, problem je, ze i tak si z filmu zapamatujete pouze Stathama, protoze ostatni jsou zoufale nevyrazny a to nemluvim pouze o jeho partacich, ale naprosto o vsech. Celkove jsem se nenudil, film dokaze zaujmout, ma solidni atmosferu a je fakt dobre natocenej. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jason Statham si napravuje reputaci po dementním War a představuje se ve stylovém heist filmu. A že je to vážně fajn. Atmosféra 70. let je vynikající a ta kamera mi přišla jako by vypadla z těch let. Člověk se nenudí ani na chvilku, první hodinka slušně odsejpá a pak se ještě víc šlápne na plyn a je to ještě lepší. Všechno tu prostě sedí jak má. Jason je drsňák (a nakonec si i zakope) a Saffron Burrows mile překvapila. Možná jenom ta linie s tím černochem v Africe tam byla trochu navíc, ale zase chápu že se to muselo držet skutečných událostí. Prostě prima filmík, kterej pobaví a nebude mi dělat problém si ho pustit znova. ()

Reklama

petaspur 

všechny recenze uživatele

Krásná doba v podstatě nezabezpečených bank je bohužel pryč. Asi budu muset dál pracovat. Docela mě to bavilo, ale dvě věci jsem neskousnul. Zaprvé - idiota na střeše neustále bezdůvodně kecajícího do vysílačky a zadruhé -příběh podle skutečné události. Fakt by mě zajímalo, která postava z téhle zápletky by měla důvod něco zveřejnit. Filmům podle skutečné události dávám asi 10% věrohodnosti. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jason je jako obvykle za strašného drsňáka (snažně prosím inženýry v parfumériích, aby to jeho živočišné charisma začali prodávat po barelech) a Donaldson se vrací po průměrnějších kouscích zpátky na hlavní kolej. Poprvé od Koktejlu, který mám rád z jistých osobních důvodů (ne, vážně se neklaním Tomovu flair-bartendingu), mě jeho film chytil za srdce povedenou atmosférou, jíž se daří postupně gradovat až do samotného závěru, kdy jsem bez dechu sledoval, jak se z toho Jason a jeho bandička dostane. Bank Job je poctivý heist se vším, co k němu patří, a až na slabší ubrečenou scénu s manželkou, kde Jason našel svůj herecký strop (rozuměj přestal se tvářit drsně a měl na krajíčku), a příliš slaďoučký happyend s jachtou a nabodnutou rybou s ním nemám žádný problém. Guy Ritchie to sice není, ale to mi vůbec nevadí. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Posledné štyri filmy si Donaldson natočil na vrcholovej úrovni a vidno, že tento pán si vie oveľa lepšie poradiť s prvotriednym scenárom, než s béčkami, ktoré točil predtým. Perfektný lúpežný snímok, dokonalá atmosféra, skompletizované napätie do poslednej minúty a zároveň ľahkosť, ktorá úraduje prostredníctvom ostrých hlášok. Záver je trošku vážnejší a hlavne akčnejší. To všetko podľa skutočnosti, samozrejme len inšpirované, ale je mi to ukradnuté, pretože ja som sa bavil kráľovsky. Skvostné a štýlové. Statham, herci, hudba, kamera, filtre, hlášky, scenár a záver. Možno oveľa viac by som sa bavil, keby som to videl v kine alebo na DVD, ale keďže distribútori radšej dovážajú sračky, ktoré si divák vo videopožičovni požičia raz za rok, musel som opäť využiť trestné možnosti. 85%. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Princezna Margaret (1930-2002), dcera prince Alberta (vévody z Yorku) a Lady Elizabeth Bowes-Lyon, skutečně byla v šedesátých a sedmdesátých letech velmi kontroverzní členkou britské královské rodiny. Hovoří se o tom, že měla poměr mimo jiné s frontmanem kapely Rolling Stones Mickem Jaggerem, hercem Petrem Sellersem či s vnukem někdejšího britského premiéra Robinem Douglas-Homem. Její vazba na spekulace kolem loupeže se sice přímo nabízí, jde však čistě o dohady. (curfew77)
  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)
  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)

Reklama

Reklama