Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (546)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Povedane jednou, mierne rozvinoutou vetou: "Ma to prudko chytlavy smrnc". Ako snaha o divakcy atraktivne spracovanie skutocnej udalosti ide o velmi prijemny, stylovo precizny a remeselne dokonaly heistik, ktory si uzijete o to viac, o co vacsie su vase znalosti slangoveho anglickeho zargonu (pozor nie z krajiny za velkou mlakou, ale iba od ostrova za kanalom La Manche). Namatkovo: Might it not be prudent to get the committee to consider issuing a D-notice, to protect everyone potentially embarrassed by this criminal activity?// bollocks... . Statham zase raz nesklamal. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka, která předčila má očekávání. 70tá léta jsou tak uvěřitelná, že překvapilo i mě jak snadno jsem do té doby zapadl. Jason Statham je tady pořád drsný frajer a nebál bych se říct, že je to jeden z jeho nejlepších filmů. Oni vůbec všichni herci předvádí nadstandart a Roger Donaldson je vede velice zkušenou rukou. No a scénář má podle mě hodně slušné grády na to, že jde o skutečnou událost. Pokud máte rádi filmy o vloupačkách a libujete si ve starých časech jděte do toho. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dokud ty fotky nebudeme mít, policie nic neudělá, státní prokurátor nic neudělá a ministr vnitra nechce nic vědět." Pokud by za mnou někdy dorazilo něco tak krásnýho, jako je Martine Love s plánem na vyloupení banky, tak to s ní třikrát proberu v posteli a poté nabídku nepřijmu. Nemám totiž v úmyslu nechat se nahánět bojovníkem za černošský práva, pornomagnátem, úplatnejma poldama, neúplatnejma poldama a ani agenty MI5 až 6. Já chci klidnej život, ale Terryho partička do toho šla a mě se to líbilo. Byla to stará škola, kdy na práci stačil pořádnej vrták a na podělání akce nekonečný vykecávání po nekódovanejch vysílačkách. Zkrátka rád vzpomínám na ty sedmdesátkový časy, kdy jsem byl stejně hodnej jako dneska. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| Dlouho mi tohle dílko unikalo, moc mě to nelákalo tedy. Nyní jsem tomu tak nějak nepřítomně dal šanci. Bohužel mě to celkově vůbec nebavilo. Tu strašně slabou 2 hvězdu dávám, určitou kvalitu to mělo, pár prvků bylo dobrých, ale to je asi tak vše. Rozhodně jsem nečekal žádnou akci, přesto mě to vůbec nechytlo. Žádná z postav mě nezaujala, dokonce ani ne Statham v hlavní roli – ta role mu prostě nesedla. Záporáci byli o něco lepší, pár nekompromisních scén tu bylo. Závěr celkem nudný. Toť vše. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Jason je jako obvykle za strašného drsňáka (snažně prosím inženýry v parfumériích, aby to jeho živočišné charisma začali prodávat po barelech) a Donaldson se vrací po průměrnějších kouscích zpátky na hlavní kolej. Poprvé od Koktejlu, který mám rád z jistých osobních důvodů (ne, vážně se neklaním Tomovu flair-bartendingu), mě jeho film chytil za srdce povedenou atmosférou, jíž se daří postupně gradovat až do samotného závěru, kdy jsem bez dechu sledoval, jak se z toho Jason a jeho bandička dostane. Bank Job je poctivý heist se vším, co k němu patří, a až na slabší ubrečenou scénu s manželkou, kde Jason našel svůj herecký strop (rozuměj přestal se tvářit drsně a měl na krajíčku), a příliš slaďoučký happyend s jachtou a nabodnutou rybou s ním nemám žádný problém. Guy Ritchie to sice není, ale to mi vůbec nevadí. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Více než 100 obětí loupeže odmítlo vypovědět, co se v jejich bezpečnostních schránkách ukrývalo. (hendrich6)
  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)

Reklama

Reklama