Reklama

Reklama

Vexille 2077

  • Japonsko Vexille: 2077 Nihon sakoku (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2077. Uběhlo 10 let od doby, kdy se Japonsko rozhodlo opustit řady OSN. Celý ostrov je nyní obklopen ultramagnetickým polem, které brání vstupu do země. Špionážní služba USA náhle získává znepokojivou informaci, že Japonsko pracuje na ultimátní zbrani, jenž může představovat smrtelnou hrozbu pro celý svět. Je rozhodnuto vyslat k průzkumu zvláštní vojenskou jednotku SWORD, které velí dívka jménem VEXILLE a její milenec LEON. Členové SWORDu se vydávají za splněním úkolu na nebezpečnou misi do neznáma... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (122)

Mikita 

všechny recenze uživatele

Mám raději klasičtější "ruční" animaci se všemi nedokonalostmi, co k tomu patří, ale na příběh či jeho gradaci si nemůžu stěžovat. Dostatečně zajímavé téma není podáno sice nijak netradičně, přesto je srozumitelné a má pár scén, které mě velmi, velmi potěšily. Když se k tomu přičte pěkná hudba a klasické velkolepé akční finále, je tu povedený animák pro dospělé a uvědomělé publikum. Škoda jen, že to hlavní, z čeho by nás mělo mrazit v zádech, na nás v závěru nedolehne plnou silou. (SPOILER: Přeci jen film o genocidě nemalého národa by neměl končit pohledem na motýlí křídla ve vlně optimismu. Měli bychom sedět úplně rozsekaní v údivu nad tím, jak to mohl svět 10 let přehlížet...) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Dokonalý popkulturní produkt se vskutku fantastickou animací - zvláště v akčních scénách (viz třeba souboje buggin s jagy, to je prostě neskutečný nářez...), doslova strhující vizuální smršť s místy až neuvěřitelným využitím současných technických možností počítačové animace, která však bez programátorské fantazie a profesionálních schopností špičkových výtvarníků nikdy by sama o sobě jen díky komputerům nevznikla... Ano, příběh je myšlenkově poněkud jednoduchý, asi jak se na žánr patří - a přesto chvílemi člověk v ději i lehce ztrácí přehled, leč naštěstí je vždy vše (do)vysvětleno hlasem vypravěče... Trošku mi sice subjektivně(!) vadilo, že originální zvuková stopa není dvojjazyčná (prostě ti amíci měli d.m.s.n. mluvit anglicky), ale hrdinské postavičky svůj úkol s nadlidským ;-) úsilím splní, svět se zase nakonec jednou podaří před zloduchy z technologické korporace Daiwa (ejhle ten název ;-) na poslední chvíli zachránit a spasit... A co je nejdůležitější - tahle oddechovka vám prostě nedá oddechnout! . . . Docela uspokojivé zjištění po prvním zhlédnutí - a už teď vím, že tenhle film si s chutí s malým odstupem (a již poučen ;-) prostě někdy pustím znovu. - - - - - (Poprvé viděno 12.5.2008 na dvd, komentář zde jako pátý - 12.5.2008) ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný. Silný tři hvězdičky dávám především za perfektní animaci, za to že příběh měl dobrou myšlenku a když došlo na akci, tak zaujala bezchybně. Mezi kultovní Japonská anime se Vexille 2077 nejspíš nezařadí a za pár dní mi z hlavy asi vyprchá, ale doporučit bych se ho určitě nebál, přinejmenším se jedná o zajímavou a povedenou sci-fi věc s nápadem hlubším, než by člověk na první pohled možná čekal. [6.5/10 březen 2010] ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Nářez, který chytne a nepustí až do konce. Příběh a zpracování je úchvatné a je celkem jedno, jestli je to docela komerční záležitost, prostě se na to dost dobře dívá. O hodně lepší záležitost než třeba podobně komerční Appleseed. Já se bavil luxusně, dokonce jsem i uvažoval o plném počtu, ale přeci jen se budu trochu krotit, celkově dávám 85% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tradicny japonsky osudovy robo pribeh o konci/zachrane sveta vystavany tak, aby v nom bolo co najviac scen, kde si divaci mozu vychutnat animaciu a velkolepe akcne sceny. Podobne ako starsi Appleseed nicim neprekvapi, no predsa len je zrucnejsie zrezirovany a zanecha silnejsie pocity. Doba kedy 3d animacia vyrazala kazdemu dych je uz za nami, a coraz viac je ocividne, ze narozdiel od animacie kreslenej ma ta 3d svoje hranice. Nech je CGI akokolvek dokonale, nezanecha po sebe tak silny pocit ako poctive anime. To je fakt, a pochybujem, ze sa na tom (minimalne na poli japonskych filmov) v buducnosti nieco zmeni. (7.3/10) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Na soundtracku sa podieľal Paul Oakendolf, ktorý pracoval aj na soundtracku k Matrix Reloaded. (pugs)
  • Cena za nejlepší animovaný film - 2008 Philadelphia film festival. (ČSFD)

Reklama

Reklama