Reklama

Reklama

Speed Racer

Trailer 6
Akční / Rodinný / Sportovní
USA / Německo / Austrálie, 2008, 135 min

Speed Racer je mladý automobilový závodník, který již odmalička, stejně jako jeho rodina a její firma Racer Motors, žije pouze pro superrychlá auta a svět, který se točí kolem závodních okruhů. Starší bratr Rex ho odmalička tajně brával na závodní dráhu, kde ho učil řídit. Také díky němu se ze Speeda stal jeden z nejlepších současných závodníků, který dokáže s neuvěřitelnou jistotou ovládat vše, co má volant, i v těch největších rychlostech. Pomáhá mu při tom mechanik Sparky a podporuje ho celá rodina včetně přítelkyně Trixie. Svět velkých závodů není jen o rychlosti a dovednostech řidiče. Jak Speed postupně zjišťuje, točí se v něm také velké peníze, odehrávají velké podvody, vydírání, manipulace s výsledky ve prospěch vlivných sponzorů, a dokonce vraždy. Odmítne nabídku vlivného Alberta Roayltona, aby jezdil pro jeho firmu, stejně jako tajemného závodníka Racera X, který pracuje pro detektiva Detectora z oddělení pro hospodářskou kriminalitu a žádá, aby mu pomohl v boji s korupcí a zločinnými praktikami na závodních okruzích. Aby dokázal, že podvody závody nemohou ovlivnit, rozhodne se zúčastnit nebezpečného závodu Casa Cristo, při němž před lety zahynul Rex. Chce závodit za stáj Togokhan Motors stejně jako Racer X a dědic firmy, japonský závodník Taejo Togokhan, který se vzepřel gangsteru Cruncherovi, jenž ho donutil prohrát několik závodů. Závodu se účastní také jeho japonský konkurent Muša, který uzavřel dohodu s Roayltonem, aby mohl získat pod kontrolu oslabenou Taejovu firmu. Speed, Racer X i Taejo vědí, že je čeká nebezpečný závod, v němž půjde o život. (TV Nova)

(více)

Diskuze

Dejvi21

Dejvi21 (hodnocení, recenze)

Co to mělo být kolem toho Rexe? Mrtvý, ok - je to Racer X, hezký tah - není to on, překvapivé, oceňuji - JE TO ON, aha, takže šťastné rodinné setkání, to bude pěkná tečka, ne počkat, on to raději neřekne, ten tu rodinu musí fakt nenávidět, nebo ne? Tady teda fakt nevím, asi pokus o originální zakončení, ale jestli to má být pro děti, což jsem si celou dobu myslel, tak je to docela krutý. Jak pro děti, tak dospělé to ale musí být většinou nepochopitelný rozhodnutí.

na příspěvěk reagoval Beckett51

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Intelektuálně a pseudoinfenetálně disfunkční film, který parapleikuje intermixačně smysly a derenifuxuje psichelurační buňky.

dawe03

dawe03 (hodnocení, recenze)

To sozu presne ma slova. Dnes jsem to videl v TV a HRUUUZA! A styme efektama si to vystihl.

dejv123

dejv123 (hodnocení, recenze)

No nevim me se to teda moc nelibilo, kdyby tam nebyl ten malej burt a ta opice tak to ani nedokoukam.

PavuK_cz

PavuK_cz (hodnocení, recenze)

Asi jsem viděl jiný film než všichni ostatní tady. Protože to co já vidělo Spykids 2 vs Matchbox vs Batman a Robin (ty nejstupidnější scény). Pokud jde o efekty a stilizaci, odpovídá to filmu z roku 2000-2002 a né 2008. Nechápu jak tomu může dát někdo 5 hvězd! Mám rád scifi, fantazi, animáče ale tohle je vážně maximálně na úrovni spykids.

Krysap

Krysap (hodnocení, recenze)

To je úžasně zábavnej film! Samozřejmě je potřeba to brát jako film pro děti.. Jsem se tlemila od začátku do konce. Výborný!!!!!

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Njn, škoda. Btw konečně by to chtělo nějakou mezibarvu na "osu středu." Oranžová by ušla...

TenSpravny

TenSpravny (hodnocení, recenze)

Pokud jsem kdysi zatracoval filmy slovy: "na tricích se film postavit nedá", pak zde to zcela jistě neplatí. Sedí přede mnou mladší brácha. Vidím, jak sebou při každé akci škubne. Proč? Pokusím se odprostit od té hry na dospělého a zkusím zažívat ty pocity s ním. Společně začínáme povzbuzovat jezdce. Krásná klička, safra mina, tyjo hustý, JEĎ. A je tu konec. Zvládne ty dva? Joo! Vyhrává! Ale co to? Zaplavuje mne vlna mravenčení a do očí se mi vlévají slzy, které jen stěží skrývám. Vzpomínám si na Pokemony, Strážce vesmíru a Herkula s Xenou. To je ono. To je to, co jsem zažíval jako malý kluk. Přesně tohle mi v tomhle dospělém světě chybělo. Wachowští ze mne na chvíly udělali prvňáčka a to jim nikdy nezapomenu.

Kutkey

Kutkey (hodnocení, recenze)

Jako celkem dobre udelany,ale ten pribeh teda divnej a ty ucesy tky :)

FiDik

FiDik (hodnocení, recenze)

jmeno Speed, prijmeni Racer?!?!! coze? cumim na Utek do divociny a nemuzu dojit na to, kde ten typek hral.. Speeda! a sme doma! ta otravna trapna vec, co pred pul rokem hrala pokazdy, kdyz ten maly bracha zarval autaaaa tenhle 35mm pasek spalit a digital formatovat

Jogi.1

Jogi.1 (hodnocení, recenze)

Byt o pár let mladší... film je to dobrý ovšem spíše dětský, rodinný ... před pár lety bych byl uchvácen, ale dnes už bohužel ne ... ještě si postěžuju na naprostou nereálnost a občas i trapasinu ... dávám 2* ale děti ho budou zbožňovat, takže se vysokému hodnocení nedivím ... čekal jsem však něco víc

jaylebl

jaylebl (hodnocení, recenze)

Porad mi neak nedochazi jedna vec ... proc tenhle film propadl...mozna az trosku moc barevny ale zabavny to bylo ...

Bitten

Bitten (hodnocení, recenze)

NO...AKOZE MA CELKOMPRIEMNE PRELVAPIL...NA NFS TO NEMA, ALE INAC MA "RIADNY ZAZEH"

cubajz

cubajz (hodnocení, recenze)

Uznávám, že tato fantasmagorie asi není pro každého a upjatí jedinci jí jen těžko zkousnou (aneb "jdu domů - skákající auta jsou i na mě moc":), ale odměnou za návrat do dětských let, kdy jste ještě měli přemíru barviček rádi, je hraný film který nemá (a dlouho nebude mít) ve světě filmu obdoby, protože na natočení něčeho takovýho prostě nikdo kromě Wachovski bros. nemá koule:)

Aceboris

Aceboris (hodnocení, recenze)

Film plny klise, take ja nemusim, synacik, ktory sa postavy velkemu imperiu, mala rodinna firma, ktora je pre nich vsetkym, ach jaj jeden z mala fimov pri krorom som chcel koniec, no ten nie a nie prist, podla mna strasne dlhy.. Plusy mal len vo vizualnej stranke a spracovani no dejovo nic moc...

lakikaki

lakikaki (hodnocení, recenze)

luksharas: Tak mi odpusť, zrejme poznám len samých sťahovačov, ktorí o existencii požičovní ani len netušia a kvôli ktorým som usudzoval, že ľudia vo všeobecnosti si filmy už nepožičiavajú.

lakikaki

lakikaki (hodnocení, recenze)

havLord: Súhlas.

CheGuevara: Netušil som, že požičovne dostávajú filmy skôr ako obchody, vďaka, že si mi rozšíril obzory týkajúce sa tohto distribučného systému :)

luksharas: K tomu, že si to nevidel v kine som dospel nasledujúcou dedukciou:
Speed Racer sa v kinách už nepremieta a DVD sa blíži do obchodov (vo videopožičovňách ho dokonca už majú :) ) => DVD-RYP je už určite prístupný na nete. Poznám asi len jedného človeka, ktorý chodí do videopožičovne, takže je dosť nepravdepodobné, že si to videl práve na vypožičanom DVDčku. Ostali nám dve možnosti: 1) videl si to v kine už dávnejšie, 2) videl si to na PC, v "zálohovanej" verzii originálneho DVD. A keďže si napísal "toto je film ktory ma naposledy NAJVIAC prekvapil!!!!!!!fakt to bolo super!!!" len včera, nemyslím, že si to zhliadol pred niekoľkými týždňami / mesiacmi a až teraz si vyjadril svoje nadšenie..
Nie som síce Sherlock Holmes, ale myslím, že moja dedukcia nejaký zmysel dáva. Ak nie, tak sa ospravedlňujem za precenenie svojich schopností.

CheGuevara

CheGuevara (hodnocení, recenze)

lakikaki: Nejsem si jistý, ale půjčovny ty DVD dostávají vždy o něco o dřív. A kdyby ani to, tak u nás v půjčovně je už Speed Racer k mání. Viděno na vlastní oči. :)

havLord

havLord (hodnocení, recenze)

laki: nezbývá mi, než ti přitakat.... u speeda dabing chápu, třeba u třetího spideyho jsem ho taky skousl ... taky co jinýho mi zbývalo, že :), na tyhle filmy děti choděj ... ale u toho hancocka jsem to vůbec nečekal, nechtělo se mi uvěřit vlastním uším, když se sálem rozlehla čeština :( a neviděl jsem tam nikoho, kdo by nemohl zvládnout titulky .... nicméně je to film se superhrdinou a will je kasovní eso => to jsou bohužel dostatečný argumenty pro dabing. tak snad se to takhle nebude rozmáhat dál

lakikaki

lakikaki (hodnocení, recenze)

luksharas: Chcel som tým len povedať, že si na to mal ísť do kina.

CheGuevara: Nevychádza DVDčko až v pondelok?

havLord: Dabing je zlo, ale v prípade Speed Racera sa to dalo vydržať a vzhľadom na vekové zameranie filmu bolo nadabovanie z pohľadu distribútora logickým krokom, narozdiel od takého Hancocka..

Celkovo som však len chcel vyjadriť svoje tušnie, že mimo kina je zážitok z tohto filmu niekoľkonásobne menší.

havLord

havLord (hodnocení, recenze)

lakikaki: já třeba taky sahám po r1páku, protože v kině byl dabing a na to jsem žaludek neměl

lakikaki

lakikaki (hodnocení, recenze)

luksharas: A teraz si skús predstaviť, o aký zážitok si sa pripravil, keď si sa rozhodol počkať na nejaký RIPák namiesto toho aby si navštívil kino..

snek49

snek49 (hodnocení, recenze)

Pohodový film, chvílemi i napínavý a hlavně krásně barevně provedený. Děj však nepřináší nic moc extra a chvíli trvalo, než jsem si zvyknul na to, že závody vlastně nemají ani hlavu, ani patu. Ale jinak docela milý zážitek...

tomi114

tomi114 (hodnocení, recenze)

Tak tento film som si pozrel hlavne kvoli hercovi Johnovi Goodmanovi. Je to pan herec, dokaze zahrat dobrych, ale aj zaporakov. V tomto filme si zahral otca hrdinu, mohlo to byt aj lepsie. Samotny film ma nijak extra nezaujal, jedine co sa mi pacili, boli triky a niektore pasaze. Celkovo to bolo krasne farebne, na oko labuzne. Pribeh vsak nic extra a niekedy sa mi to zdalo dost suche. Koniec filmu ma trosku ohrial, ale uz je to za mnou a 3 hviezdicky su naozaj vela, mozno by som dal len 2, ale tie efekty boli dobre. Skor sa tento film bude pacit ludom, ktory maju radi rychlost, pocitacove hry typu Need for speed a podobne. Moja priatelka to vzda asi po 20 minutach, zenske pokolenie to nijak netaha...

erl

erl (hodnocení, recenze)

Ještě nikdy mě nebolela hlava tolik jako při čtení textů velkého Shadwella. Polovině slov stejně nerozumím a myslím si že plká neuvěřitelný sračky a snaží se všem ukázat jaký je to odborník.

kiddo

kiddo (hodnocení, recenze)

Myslím, že tahle diskuze je definitivním důkazem, že Shadwella plodí Iguaner, když se jednou za čas opět zlije jako prase.

Douglas

Douglas (hodnocení, recenze)

Dadel: De facto se nic moc neřešilo... Jen Shadwell dokazoval, kolik zná cizích slov, já mu říkal, že je nepoužívá správně, na což on prostřednictvím dalších tun cizích slov vysvětloval, jak je správně používá. Nuda, nečti to. :)

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Nechce se mi to celé číst. Neměl by někdo shrnutí předchozí debaty tak na dva, tři řádky?

Terter

Terter (hodnocení, recenze)

Shadwell: A teoretici mají zaručeno, že budou mít ve všem pravdu? Ty si myslíš, že máš pravdu, protože to napsali teoretici, nebo proto, že jsi vůl jak anděl a nehodláš přijmout názor odlišný od toho tvého (vím, že mi neodpovíš, a když už tvoji božskou existenci napadne mi odpovědět, bude to pravděpodobně další snůška kydů a sebemasturbačních ód)? Ty vlastně tvrdíš, že na filmy by neměli lidé koukat bez předchozí teoretické průpravy, protože pak si nejsou schopni udělat objektivní názor? Že kinematografie je pouze pro vyvolené (mezi něž se samozřejmě řadíš)? A nepiš mi, že ti podsouvám něco, cos neřekl. Nejsi jediný, kdo čte mezi řádky.

Související novinky

Špionážní mimozemská invaze

Špionážní mimozemská invaze

06.09.2014

Režisér James McTeigue asistoval sourozencům Wachowským u Matrixu nebo Speed Racera, po comicsovém debutu V jako Vendeta ale příliš štěstí neměl. Sci-fi remake Invaze, mlátička Ninja Assassin ani… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

DiCapriův „japonský Zaklínač“

DiCapriův „japonský Zaklínač“

28.10.2008

Po naprostém (i když pohříchu nezaslouženém) propadu Speed Racera to vypadalo, že vášeň Hollywoodu pro hrané verze slavných anime klasik vychladla. Je podezřele ticho kolem Spielbergova Ghost in the… (více)

Reklama

Reklama