Reklama

Reklama

Člověk nemůže cítit lásku, aniž by dříve poznal požitek. A cítit žal, aniž by poznal štěstí. Hvězdně obsazený americko-mexický film o čtyřech lidech, co chtěli přes nepřízeň osudu změnit svůj život... Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. Do čtyřech kapitol se stejnými názvy je i rozložen příběh čtyř lidí filmu To, co dýchám, jejichž životy se i přesto, že se neznají, více či méně proplétají. Nejprve sledujeme příběh člověka, co se po celoživotní dřině vypracoval na řadového finančního poradce (F. Whitaker), jenž zoufale touží po lepším životě. Kvůli tomuto snu se pak nebojí riskovat úplně vše. Dále je zde vymahač a pravá ruka (B. Fraser) místního mafiánského bosse (A. Garcia), jehož zcela změnila smrt kamaráda v dětství. Do života tohoto člověka, co má schopnost vidět útržky budoucnosti, zcela nečekaně vstoupí popová hvězda Trista (S. M. Gellarová), kterou má chránit. Ta i přes nálepku bezstarostné hvězdy je ve skutečnosti velmi zranitelnou dívkou, poznamenanou smrtí otce. Nakonec je zde postava lékaře (K. Bacon), co musí zachránit svou milovanou ženu (J. Delpyová), kterou ale nikdy nemůže mít… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (294)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně obsazený kousek na to, abyste to chtěli vidět. Otázkou je, zda tato chuť bude ukojena. A u mě byla. Sice je to krutě depresivní a smutné a některé linie jsou jen chvilkové a málo rozvinuté (Whitaker, Bacon), nakonec to však všechno zapadne a zaujme to. Fraser s Gellar táhnou celý film, Hirsch může hrát jakoukoliv roli, ale pořád bude díky svému ksichtu vypadat jako hodný kluk od vedle. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

,,Vždy jsem přemýšlel nad tím, když motýl opustí bezpečí své kukly, uvědomuje si, v co krásného se změnil? Nebo se stále vidí jako housenka?" Velmi dobrý film, který je skvěle natočený a má zajímavý nápad, tudíž se dalo o co opřít. Rozdělení do čtyř emocí odsejpalo a příběhu to dodávalo šťávu. Děj byl svižný, bavilo mě to, pozorovat jejich osudy, které byly vzájemně provázány... Herci byli všichni skvělí, Brendan Fraser prostě borec, Sarah Michelle Gellar té to víc než slušelo no a Kevin Bacon mi tu nebyl protivný... přirozeně odehráno, každý měl svůj symbolický konec, zda se to tak dá říct... Zachráněny životy, nevyřčené jméno a další detaily, které dotvářely atmosféru - jako perfektní herecký projev Andy Garcii nebo rolička Emile Hirsche....Nebyl to film, co by mě posadil na zadek, ale prožívala jsem to a mělo to myšlenku... Za mě palec nahoru! ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Navzájom sa prelínajúce príbehy utiahnutého pracovníka v kancelárii, výpalníka so schopnosťou vidieť pár sekúnd do budúcnosti, vychádzajúcej speváckej hviezdičky ktorú si pod palec zobral miestny mafián a doktora snažiaceho sa zachrániť svoju životnú lásku formou pripomenú nedávny CRASH ale bohužiaľ nie sú tak srdcervúce ako by sa patrilo. Príčinou je vykonštruovaný scenár a chovanie jednotlivých postáv ktorých nie osud ale samý seba privedú do krajných situácií, nehovoriac o tom že s hrdinami jednotlivých príbehov je ťažko sa zosobniť alebo súcitiť. Nechcem hádzať vinu na režiséra ktorý sa snaží a mu to pekne vychádza a do filmu zakomponoval aj pár super songov ale genialitu expertov na ľudské príbehy aké nám ponúka Inárritu alebo Haggis určite nedosahuje a rozhodne ani zo strany veľmi pekného hereckého zastúpenia sa nedočkáme strhujúceho hereckého prejavu a tak film vyznieva bohužiaľ do prázdna. ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu sliboval nevšední pojetí čtyř emočních stavů. Ve chvíli, když se ale hrdina prvního příběhu rozhodl vykrást banku, film ztratil punc nevšednosti a začal padat o několik tříd níže. Stala se z něj tuctová podívaná se spoustu klišé, která chtěla být něčím víc, filmem o efektu motýlích křídel, osudu a utrpení života. Bohužel Jieho Lee moc tlačí na pilu, snaží se ždímat slzy, ke kterým není důvod. Postavy padají do šablonovitosti, jsou černobílé a v zásadě není moc důvodů proč je mít rád a soucítit s nimi, a to ani v případě Gellar, protože si sami připadáte, že vám někdo drží spoušť u hlavy a nutí plakat. Nad logikou některých scén a zakončení se raději ani nepozastavuji. U sledování filmu jsem měla stisňující pocit, že mě režisér tlačí někam, kam se mi nechce. Přesto se jedná o koukatelnou jednohubku. Film plyne rychle a pořád se v něm něco děje, takže nuda hrozí. Pokud ale čekáte náročnější nevšední zážitek, u kterého bude spokojen i mozek, tak sáhněte po jiném kousku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Silně nedotažený spletenec, který by byl rád další Magnolií nebo Crashem, kdy výsledek připomíná pizzu se všemi možnými ingrediencemi. Emoce tu nefungují, jak by měly (s přiblblým úsměvem na tváři vzpomínám na mnou milovaných - nedávných Seven Pounds), chybí lehkost vyprávění, neujasněné motivy a ambice a k postavám ani nemáme možnost získat bližší sympatie, protože záhy zmizí, aby se ukázaly ve chvíli, kdy to „nejméně“ očekáváme!! Násilnou konstrukci pak pohřbívá o to hlouběji průměrný scénář i snaživá režie!! Neobjevné, nejednou nefunkční.. slabé ***. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Film je inspirovaný starým čínským příslovím, které dělí život na čtyři základní emoční kameny: štěstí, požitek, žal a lásku. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama