Reklama

Reklama

Člověk nemůže cítit lásku, aniž by dříve poznal požitek. A cítit žal, aniž by poznal štěstí. Hvězdně obsazený americko-mexický film o čtyřech lidech, co chtěli přes nepřízeň osudu změnit svůj život... Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. Do čtyřech kapitol se stejnými názvy je i rozložen příběh čtyř lidí filmu To, co dýchám, jejichž životy se i přesto, že se neznají, více či méně proplétají. Nejprve sledujeme příběh člověka, co se po celoživotní dřině vypracoval na řadového finančního poradce (F. Whitaker), jenž zoufale touží po lepším životě. Kvůli tomuto snu se pak nebojí riskovat úplně vše. Dále je zde vymahač a pravá ruka (B. Fraser) místního mafiánského bosse (A. Garcia), jehož zcela změnila smrt kamaráda v dětství. Do života tohoto člověka, co má schopnost vidět útržky budoucnosti, zcela nečekaně vstoupí popová hvězda Trista (S. M. Gellarová), kterou má chránit. Ta i přes nálepku bezstarostné hvězdy je ve skutečnosti velmi zranitelnou dívkou, poznamenanou smrtí otce. Nakonec je zde postava lékaře (K. Bacon), co musí zachránit svou milovanou ženu (J. Delpyová), kterou ale nikdy nemůže mít… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (295)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Jieho Lee má asi moc rád Magnolii a Crash, tak si řekl, že něco takového zkusí taky. Sehnal tedy hrstku známých herců a napsal "osudový" příběh, ve kterém je hodně "nečekaných" zvratů, "dramatických" situací a "náhodných" setkání, protože to jsou přece super věci a všichni je hrozně žerou. No, jak už jste jistě pochopili z úvozovek, vylezl mu z toho jen trapný odvar zmíněných filmů, ve kterém sice všechno souvisí se vším, ale při jehož sledování se zapnutým mozkem se budete spíš trápit. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Silně nedotažený spletenec, který by byl rád další Magnolií nebo Crashem, kdy výsledek připomíná pizzu se všemi možnými ingrediencemi. Emoce tu nefungují, jak by měly (s přiblblým úsměvem na tváři vzpomínám na mnou milovaných - nedávných Seven Pounds), chybí lehkost vyprávění, neujasněné motivy a ambice a k postavám ani nemáme možnost získat bližší sympatie, protože záhy zmizí, aby se ukázaly ve chvíli, kdy to „nejméně“ očekáváme!! Násilnou konstrukci pak pohřbívá o to hlouběji průměrný scénář i snaživá režie!! Neobjevné, nejednou nefunkční.. slabé ***. ()

Reklama

jhr 

všechny recenze uživatele

Co dodat? Skvělé obsazení, děj, režie, zpracování, prostě všechno! Sarah je opět skvělá (jak jinak) a ostatní rovněž odvádí solidní výkony. Příběhy jednotlivých postav jsou neuvěřitelně emotivní a když vše skončí, máte pocit jako kdyby jste zažili něco neuvěřitelného, klidně přehlédnete všechny nedostatky a rádi si to zase zopakujete, protože vám to jednoduše schází a tak si jejich osudy prožijete zase znovu. To že jsme něco podobného už jinde viděli není podstatné protože To, co dýchám, je i přes to stále jedinečný. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Je to smutný, občas zamilovaný, ale celkově je to osud! Výborná hudba táhne celý film, hlavně když je sound jen bicí plus se časem přidávají kytary - v některých scénách to bylo neskutečně dobře využito. Fraser podal nejlepší výkon, co jsem zatím u něho viděl. Zbytek hereckých hvězd hrají taky dost nadprůměrně a díky tomu si ten filmek pořádně užijete. Scénář se velmi povedl. 90 %. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Docela se divím nepříznivému brblání ze zámoří. "Iňárittovské" puzzle drama debutanta Leeho splňuje veškeré požadavky oscarových černých koní. Herecky spolehlivé obsazení (Garcia, Whitaker), i známé tváře urputně dokazující, že umí hrát (Fraser, Gellar) plus dostatečně jímavý a tragický příběh. Technicky není také co vytknout, atmosféra funguje. Jediný moment, kdy se film trochu přidusí je to krkolomné a chvílemi nelogické provázání příběhů. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Mexická herečka Claudia Soberón se ucházela o jednu z vedlejších rolí. (HappySmile)

Reklama

Reklama