Reklama

Reklama

Člověk nemůže cítit lásku, aniž by dříve poznal požitek. A cítit žal, aniž by poznal štěstí. Hvězdně obsazený americko-mexický film o čtyřech lidech, co chtěli přes nepřízeň osudu změnit svůj život... Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. Do čtyřech kapitol se stejnými názvy je i rozložen příběh čtyř lidí filmu To, co dýchám, jejichž životy se i přesto, že se neznají, více či méně proplétají. Nejprve sledujeme příběh člověka, co se po celoživotní dřině vypracoval na řadového finančního poradce (F. Whitaker), jenž zoufale touží po lepším životě. Kvůli tomuto snu se pak nebojí riskovat úplně vše. Dále je zde vymahač a pravá ruka (B. Fraser) místního mafiánského bosse (A. Garcia), jehož zcela změnila smrt kamaráda v dětství. Do života tohoto člověka, co má schopnost vidět útržky budoucnosti, zcela nečekaně vstoupí popová hvězda Trista (S. M. Gellarová), kterou má chránit. Ta i přes nálepku bezstarostné hvězdy je ve skutečnosti velmi zranitelnou dívkou, poznamenanou smrtí otce. Nakonec je zde postava lékaře (K. Bacon), co musí zachránit svou milovanou ženu (J. Delpyová), kterou ale nikdy nemůže mít… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (295)

predators 

všechny recenze uživatele

Filmů o příbězích lidí, jejichž životy jsou nějakým způsobem propojeny, je mnoho a proto je docela těžké, přijít s něčím novým a neotřelým. A v tomto případě se to opět podařilo. Zde totiž dochází k návaznosti událostí těchto osob a vyústěním příběhu každého z nich je začátek příběhu nového. Dobré výkony předvedli herci, kteří tímto stoupli v mém osobním hodnocení o příčku výše. Perfektní práce s kamerou a hudební složka jen umocňují některé silné momenty, které člověka nutí přemýšlet o tom...co dýchám...75% ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Jojo, tak na filmy tohoto typu určitě slyšim :) Promyšlené dramatické příběhy, které do sebe krásně zapadají, do toho melancholická hudba a sympatičtí herci. Škoda jen, že nedostal více prostoru Forest Whitaker. Každopádně herci jako Bacon, Garcia, Gellarová zahráli určitě dobře, ale nejvíc cool byl Fraser, ten mě opravdu mile překvapil. Defakto nemám co vytknout, možná by slušela i delší stopáž, ale to je jen detail. Dávám slušivých 80%. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Navzájom sa prelínajúce príbehy utiahnutého pracovníka v kancelárii, výpalníka so schopnosťou vidieť pár sekúnd do budúcnosti, vychádzajúcej speváckej hviezdičky ktorú si pod palec zobral miestny mafián a doktora snažiaceho sa zachrániť svoju životnú lásku formou pripomenú nedávny CRASH ale bohužiaľ nie sú tak srdcervúce ako by sa patrilo. Príčinou je vykonštruovaný scenár a chovanie jednotlivých postáv ktorých nie osud ale samý seba privedú do krajných situácií, nehovoriac o tom že s hrdinami jednotlivých príbehov je ťažko sa zosobniť alebo súcitiť. Nechcem hádzať vinu na režiséra ktorý sa snaží a mu to pekne vychádza a do filmu zakomponoval aj pár super songov ale genialitu expertov na ľudské príbehy aké nám ponúka Inárritu alebo Haggis určite nedosahuje a rozhodne ani zo strany veľmi pekného hereckého zastúpenia sa nedočkáme strhujúceho hereckého prejavu a tak film vyznieva bohužiaľ do prázdna. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Hodně zvláštní film. Nějak jsem nepochytil celkové sdělení. Tedy pokud tam nějaké vůbec bylo. Plno emotivních momentů a zároveň několik logických děr a míst, které jsou zcela zbytečná. Všichni hlavní představitelé předvádějí opravdu kvalitní výkony a i na režisérovi Jieho Leem je vidět, že má bezesporu talent, avšak na mne celý snímek zapůsobil tak nějak polovičatě. V mých očích mu chybí celistvost. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mám veľmi rád filmy, v ktorých sa osudy postáv zaujímavo spoja a tento je jeden z tých najlepších. Je pre mňa záhadou, prečo V zajatí osudu ostal v roku 2007 debutom, ale zároveň jediným režisérskym počinom celovečerného filmu od Jieho Lee, keď to zvládol takto na jednotku. Film šľape ako hodinky, má skvelé tempo a preto neprehnanú stopáž, ponúka zvraty a je vzbudzuje zvedavosť. Prináša však aj veľa emócii, niekedy aj smútku, ale aj uvoľňujúci pocit na konci. Garcia ako záporák bol geniálny. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Film je inspirovaný starým čínským příslovím, které dělí život na čtyři základní emoční kameny: štěstí, požitek, žal a lásku. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama