Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události, vypráví o tvrdém střetu policie s aktivisty, kteří v roce 1999 přijeli do Seattlu aby protestovali proti zasedání Světové obchodní rady WTO... Proti desítkám tisíc demonstrantům, kteří vyšli do ulic, byla nasazena i národní garda a během pěti denní "civilní války" byl vyhlášen vyjímečný stav. (fandalehy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

Gereth 

všechny recenze uživatele

Tento snímek stejně jako některé hlavní postavy jakoby se podivoval nad tím, že když kácí se les, létají třísky. Že když se těhotná žena domotá mezi zfanatizovaný dav, může se jí něco stát. Toto, stejně jako záběry na dítě, které svá starostlivá matka posadí do první řady demonstrantů a další podobné miniepizodky beru jako cílené citové vidírání a je mi z toho na blití. A jestli někdo očekává, že mě to donutí sympatizovat s lidmi, kteří se rozhodnou dát dohromady mírumilovnou demonstraci a pak se diví, že vzduchem létají popelnice, tak je na dost ošklivém omylu. Vůbec se mi nelíbí zpráva, kterou toto dílko mezi své diváky rozesílá. Každý jednotlivý člověk by měl být zodpovědný za své činy. // 50% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Přestože je podle některých film Stuarta Townsenda nehorázně podbízivý a myšlenkově nakloněný na stranu protestantů, troufám si tvrdit, že je to pokus o přesný opak. Jediným neduhem je snad role Charlize Theron, která měla naznačit, jak brutální může být zákrok těžkooděnců - ovšem stejně tak mohlo k nehodě dojít ze strany protestantů - kdyby navíc nebyla hloupá a nechodila tam, kde nemá, k ničemu by nedošlo. Jinak si myslím, že se režisérovi podařilo znázornit poměrně objektivní pohled - zvýraznil bych především výkony Woodyho Harrelsona, Isaacha de Bankolé, Raye Liotty, Channing Tatuma či Jennifer Carpenter. ()

Reklama

Aiax 

všechny recenze uživatele

Žijeme opravdu v Matrixu? Vidíme jen to, co máme vidět, slyšíme jen to, co máme slyšet a víme jen to, co spořádaní občané mají vědět? O co vůbec jde těm pošukům a vandalům, kteří každou chvíli protestují proti té "globulizaci" či co, rozbíjejí výklady a perou se s policisty? Neměli bychom je všechny pozavírat, ať je klid? A co vůbec mají proti Světové obchodní organizaci, OSN, EU a dalším bohulibým celkům. Vždyť to jsou všechno demokratická společenství, která napomáhají svobodnému obchodu, přátelské spolupráci a šíření míru a lásky na celém světě, no ne? Nebo to tak alespoň tvrdí z televize naši politici a ti to s námi vždycky myslí dobře a nikdy nelžou a basta. Problém vyřešen, mámo, přepni na Ordinaci v růžové zahradě. ()

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Tak já vám nevím. Na jednu stranu mě bavila linie s policajtem a jeho těhotnou ženou ( Harrelson, Theron), i když byla trochu přitažená za vlasy (vyumělkovaná), stejně mě scény, které mě měli odrovnat odrovnaly. Na druhou stranu mi ten film přišel strašně plochej, jednoduchej a naivní. Je pravda, že se sice režisér snaží nestranit a ukazuje kladné i záporné postavy na obou stranách barikády...ale nějak si nemůžu pomoct od pocitu, že to co jsem viděl má s realitou pramálo společného, některé scény jsou už potom zcela hollywůdské. Všechny ty bláboly demonstrantů mě neskutečně rozčilovaly a v podstatě potom i několik myšlenek, které se film snažil předat - jako že to vlastně všichni myslí dobře. Mám se na konci radovat, když propustí všech 500 zadržených, když vím, že mezi nimi je několik hovad, co ničí domy a šli se tam jen vybít? Proč mi to předkládají jako happy end? Plus některé nesmyslné pohnutky ( když Harrelson brutálně napadne demonstranta, demonstrant jen řekne:děláš jen svou práci..wtf?) mi nedovolí jít na víc jak 6/10. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

na režisérský debut hodně povedené, ohromující herecký ansábl a supr nápad s prostřiháním filmu se záběry ze skutečné demostrace. Ovšem stejně tomuto filmu podle mě něco chybí, je málo realistický a moc z něj smrdí holywood. Navíc, na podobná témata už byly natočeny působivější a drastičtější snímky, například Bloody Sunday. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (5)

  • Šéfem policie během demonstrací proti konferenci WTO byl v Seattlu Norm Stamper, na základě dramatických událostí ale na svou funkci krátce poté rezignoval. Starosta města Paul Schell opustil své křeslo až v roce 2001 v řádných městských volbách, události kolem konference a nezvládnutá bezpečnostní situace se ale na jeho porážce s Gregem NIckelsem podle odborníků velkou měrou podepsaly. (curfew77)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru a Seattlu. (Shley)
  • New York Magazín nazval film triumfem, mezitím co kritik Roger Ebert z Chicago Sun-Times film zkritizoval a prohlásil o něm, že není ani dokumentární ani drama, ale pouze něco podobného a přirovnal ho k politicky laděným filmům, jako je Medium Cool (1969). (Shley)

Reklama

Reklama